Balık seven biriyim demek aslında kış aylarının getirdiği o lezzet şölenini seviyorum demektir bayılırım. Denizler soğumaya başladıkça balıklar yağlanır ve tatları inanılmaz bir seviyeye ulaşır. Benim kış aylarındaki kesin favorim tahtın iki güçlü adayıdır: palamut ve lüferdir. Palamut o tok ve doyurucu etiyle fırında sebzelerle pişirilmeye ya da kalın dilimler halinde ızgaraya atılmaya çok uygundur. Ama lüferin lezzeti bambaşkadır. Lüfer ne o yoğun hamsi tadındadır ne de o narin çipura tadında tam ortada kendine has asil ve yağlı bir lezzete sahiptir. Kışın palamut ve lüfer yanlarına sadece biraz zeytinyağlı roka ve limon eşliğinde tüketildiğinde bence kış mevsiminin en büyük armağanıdır.❤️
Nam nam nam valla taze güzel etli bir hamsiyi severim palamutuda çok severim ama ince ince kılçıklarını sevmiyorum saç teli gibi balığın kılçığını ayırtlamaktan nefret ediyorum yani öyle söyliyim aslında pek balıkcı değildim ben annem çok seviyorum balık balık balık öyle aşılıyor o da bana balık sevgisini sağ olsun o şekilde nasipleniyoruz diyelim nimetten 🧸🌸