Memenin saati olur mu bilmem ama, midemin saati hiç durmuyor 😹canım menemen çekmişken yapayim dedim 🙈. Hazırlarken dumanı üstünde kokusu bile yetiyor, ben başta yaparken çektim, Sona doğru baharatlar da biraz elimi ayarlayamadim , yinede tadı umduğumdsn güzel oldu 😋👌🏻✨
Yani benim değilse bir menemen ekmek banamıyorsam özgürce!
Soğanlar terbesizce dişime değiyor, domates kabukları damağımda dans ediyorsa olmaz.
Sulu sulu sıcak sıcak yoğun kokusunu içine çekerek hafifce içine banıp, ağına attığında dünya durmalı o saniye işte bu demeli insan...
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben de kabuksuz seviyorum, rendeliyip yapıyorum ana malzemelerimi soğani ince ve şerit hâlinde doğrayıp iyice terbiye edince aşama aşama malzemelerini koyuyorum , bunun bence en büyük ana konusu baharatı ve dengesi de önemli 😃
Bence menemeni menemen yapan, içindeki doğallık ve basitliktir. Domatesin, biberin, yumurtanın bir araya gelip oluşturduğu o uyum, sanki herkesin sofrasında kendi hikayesini anlatır. Ne fazla süslenmeye ihtiyaç duyar ne de karmaşık malzemelere. Sade ama derin bir lezzet. Menemen, aslında hayatın içindeki güzellikleri sade bir şekilde görebilmeyi simgeler. En azından benim gözümde böyle
Menemen sohbetinin tadı da, yapması da ayrı güzel! 😄 Menemeni menemen yapan, o tatlı sohbetin ve içinden geçen samimi duygular. Domates, biber, yumurta üçlüsü bir araya geldi mi, hele de üstüne biraz dost muhabbeti ekledin mi, tamamdır! 🍳👌
Baharatları biraz fazla kaçırmak bazen sonucu daha bile eğlenceli yapabilir! Tadını beklediğinden güzel yapması da zaten bu işin büyüsü. Menemeni pişirirken çıkan dumanı ve kokuyu hissediyorsan, işte o zaman gerçek bir şef gibi hissetmişsindir. Afiyet bal şeker olsun! 🙌😋