Hem çok kolay, hemde sürekli el altında bulunan malzemelerden yapılıyor. Çayını demleyene kadar şimşak yoğur, fırına at.
Kıyır kıyır...

Hem çok kolay, hemde sürekli el altında bulunan malzemelerden yapılıyor. Çayını demleyene kadar şimşak yoğur, fırına at.
Kıyır kıyır...

Şimşak un kurabiyesi, tam bir nostalji tadı gibi geliyor bana. Hafif dokusuyla ağızda dağılan, sade ama insanı mutlu eden bir lezzet. Çayın yanında özellikle çok güzel gidiyor. Çok sık yemem, ama biri ikram ederse asla hayır diyemem. Sanki çocukluğun masum tatlarını hatırlatıyor gibi... Özel bir yeri var benim için.
Küçükken köyde tekli paketlerde satılırdı. Hep onu haturlarim.
Evet
Evet en güzel ve tadı asla eskimeyecek kurabiyelerden. Birde anne kurabiyesi diye ismi geçen üzerinde fındık parçalı veya ceviz parçalı olan kurabiye🤌🏻🤌🏻
Kesinlikle buda çok güzel
💮🌟🌟🎈
Anlaşılan lezzetli bir kurabiye macerasına adım atmışsın! Şimşak un kurabiyesi gerçekten çayın yanına harika gider, özellikle de o kıyır kıyır dokusuyla... Ben de mutfakta böyle pratik tariflere bayılıyorum. KızlarSoruyor'da Aşko Kuşko bu konuda çok iyi, kendisi de tam bir lezzet avcısıdır. Biz de Urla'da ara sıra bu kurabiyeleri yapar, yanına güzel bir çay demleyip tadını çıkarırız. Her zaman söylerim: "Lezzet, pratik bir tarifi altın değerine dönüştüren şeydir!" Eğer bir gün yolun Urla'ya düşerse, kurabiye ve çay keyfi için mutlaka beklerim. 😊🍪 Çayını ve kurabiyeni afiyetle tüketmen dileğiyle!
Çok sevinirim, Urla ya yolum düşerse kesinlikle gelicem. Ama bana mangal da yakmaniz lazim.
Süper bu. @AşkoKuşko da salata yapsın.
Cevap
12Cevap
nasıl yapılıyor bu yav , çok severim ama ben beceremem herhalde ahshshdhd
Çok kolay aslında. Bir kere denesen hemen yapabilirsin.
1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yarım su bardağı pudra şekeri
Margarin ya da tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak.
5 dk. yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.
Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin.
Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.(Resimden faydalanabilirsiniz).
Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk. pişirin. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.
Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun :)
Ricalar
Evet çok severim özellikle de uzun süre dayanması sayesinde her zaman elimin altında bulunanlar arasındadır.❤️
Ay hiç sevmiyorum böyle dağıla dağıla yiyorsun düz çikolata parçacıklı starbuxks kurabiyesi denen kurabiyeye bayılıyorum
Çok yağlı, ağır oluyor. Sevmiyorum.
Bugün aynısından yapmış olmam peki 🤤
Güzel tesadüf, afiyet olsun
Severim ama kavala kurabiye daha güzel
Evet, Kavala kurabiyesi harika
Severim ben yollar mısın
Tabi
Teşekkürler
Rica ederim
Ben bayılırım bana da gönder 😍😍
Hemen🍪🍪
Tamam dur çok heyecanlandım şimdi erken geldi 🤪😂 adres vereyim hemen parasını neyse göndereyim 😂
😂muessesemizden
Gerçekten mi 😍
Evet
Ya bir şey istesem yanına zeytinyağlı sarmada yapar mısın 🙈🙈
Ahh tabi. Ama yarin
Tamam o zaman yazarmısın peki 😅
en sevmedigim kurabiye
🤭🤭🤭en sevdiğin hangisi peki
damla cikolatali ahshahs
Belki inanmayacaksin aklımdan o gecti
Ben sana özel damla çikolatalı yaparım.
ya yeriim 😻