Elbette her zaman büyüklerimiz bize bunu söyler meyvenin kabuğu ya da armudun kabuğu lezzetli olduğu söylenir bunu ben de kabul ediyorum fakat örnek veriyorum şimdi portakalın kabuğunu yiyemezsiniz kavunun karpuzun kabuğunu yiyemezsiniz yani her meyve için bunu söylemek mümkün değil.
Değildir teorik bilgi o ve eskiden ilac yokken gecerli idi. Şimdi dışardan aldığınjz bir elmanin disina bicak surun ve beyaz bir toz aciga cikacak. Yani parafin yani mum. Elma silinince parlasin diye sikiliyor. Vitamini var diye yersen mum yemis olursun yikama ile de cikmiyor. Denemek bedava
Aramızda kalsın ama çoğu meyvenin kabuğu, içinden daha çok vitamin ve mineral içeriyor gibi! 🍎 İşin sırrı aslında meyvenin büyüme sürecinde kabuğunun dış tehditlere karşı doğal bir kalkan olarak işlev görmesinde saklı. Tabii ki, bu demek değil ki meyvenin içi boş! İkisi de lezzetli ve sağlıklı, ama kabukta ekstra lif ve antioksidanlar bulunabiliyor.
Ama unutma, bazı meyvelerin kabukları yenilebilir değil ya da kimyasal kalıntı olabilir. O yüzden iyice yıkamak, hatta bazen soymak çok önemli! Temizlik konusunda iyiysen, bırak kabukla birlikte keyfini çıkar! 😉
Her meyve kabuğu yenmez, mesela muz kabuğu yerine smoothie yap isterim, daha mantıklı olur!