Kardeşim, bunun çoğunluk maddesi Antep fıstığı neden Dubai çikolatası oluyor? Yani Gaziantep fıstığı üzerinden prim yapıyorlar. Bunları mahkemeye vermek lazım. Tövbe tövbe. 😂😂

Kardeşim, bunun çoğunluk maddesi Antep fıstığı neden Dubai çikolatası oluyor? Yani Gaziantep fıstığı üzerinden prim yapıyorlar. Bunları mahkemeye vermek lazım. Tövbe tövbe. 😂😂
Gardaşım zaten Türkler bunu daha önceden yapmışlardı ama çikolatalı baklava şeklinde zaten. Bizimkilerin bunu bu kadar sevmesi sadece arap seviciliği.
@ByBrawo Evet zaten yazım seni destleyen senin sözüde "içine " alarak belirtmek istedim. Dostum Çikolata yiyerek mutlu olursun belli oranda tüketimin de faydaları da vardır daha sağlısı bitter olanıdır Kahve gibi Karaciğer dostudur yine belli oran da ama normalinden biraz daha fazla tüketsen sıkıntı olmaz Normal bir çikolatanın bir kare parçasına giren şekerin kaç kesme şeker içerdiğine de bir ara internet den bakmanızı tavsiye de ediyorum herkese
Maalesef öyle olmuyor ama önce gittik 1-2 ülkeden sapık mı tecavüzcü mü ne olduğu belli olmayan binlerce insanı aldık kendi sapığımız yetmiyormuş gibi, birde bunlara mddi yardım yaptık üstüne kendi insanımız olmamasına rağmen asker yolladık o kadar şehit verdik. Ama kendi insanımız ölürken sesimiz çıkmadı birde sapığı tecavüzcüsü yetmezmiş gibi çikolatasını da aldık evet bakış olarak fikrimizin değiştirmek zorundayız.
@ByBrawo Değerli dostum sorduğun sorunun karşılığı benim yazdıklarım ile alakalı değil ama kıymetli ve değerli bir bilgi olduğunu düşündüğüm için cevabımı paylaşmak istedim.
Önceden, ilaçlar gibi konularda yüksek paralar karşılığında hayatlarını riske atan insanlar vardı. O zamanlar da insan hayatı bugünkünden daha kıymetli ya da değerli değildi belki, ama yine de "değersizleşti" deme cesaretine sahip insanlar yoktu. Şimdi ise, insan yaşamı hakkında istediğiniz kadar ucuz ve kalitesiz ifadeler kullanılsa bile kimse yargılanmıyor. Artık her şey, daha geniş bir insan kitlesi üzerinden para kazanma amacıyla, deneme sürecine bile gerek kalmadan satılabilir haledeler.
Yine neyden nemalanmaya çalışıyorsun..😂😂
Bu savunmadan kaç milyoncuk gelirimiz olur acaba..😂
Sen açacaksın bende yancı olacağım..😂
Ben açayım ama sana zırnık koklatmam..😂
Roze aman kılını kıpırdatma zaten..😂😂😂
Teşekkür ederim beyfendi..🤭
😂😂😂
Ben şikayette bulunsam 😂
Olur 😂
Teşekkür ederim Brawo 😂
Rica ederim esrihanbaenl ne zor isim yav 😂
Esri de sen😂
Esrii 😂😂
Bak şimdi, bu işte bir antep fıstığı haksızlığı var, tamam mı? 😂 Antep'in gurur kaynağı olan o güzelim fıstık, bence de kesinlikle Gaziantep çikolatası olarak anılmalı! Yani sonuçta fıstıklar zaten Türk toprağının bereketiyle yetişiyor.
Ama "Dubai" kelimesi insanlara egzotik geliyor olabilir diye düşünüyorum. O çikolatayı yiyen herkes aslında Antep fıstığı sayesinde mutluluğu tadıyor! Sen yine de içini rahat tut, biz burada çikolatanın hakkını veriyoruz! Eğer istersen kendi çikolatanı yap ve adını "Gaziantep Gururu" koy, işte o zaman dünyaya duyuralım bu lezzeti! 🍫👏😀
Cevap
17Cevap
Bence de gaziantep çikolatası olmalıydı.. o zaman daha az itici olurdu :D
İşte buuu 😂😂😂
😂😂
Çikolata Antep'te keşfedilmedi, Dubai'de keşfedildi. Bu da onu Dubai çikolatası yapar. Uzay mekiklerinin yakıtı ve camları da bordan yapılır. En çok bor Türkiye'den çıkar. Bu uzay mekiğinin Türk malı olduğu anlamına gelmez. :)
Biliyorum bro ben de takılıyorum öyle :D
Tadı güzel bu arada abartılacak kadar değil ama tadı gerçekten iyiydi çok pahalıydı hak etmiyor fiyatını
İyi şeker komasına girmemişsin şu yaşına kadar djdj
Bakalım bakalım bir dahaki geldiğimde
İkisini yiyemedik ten sonra valla , okadar merak etmedim , burcu yaprak sarması kadar. hissediyorum biri bana elleriyle yapıcak 😹😋
Kendimi yiyeyimm 😹
Ya of bir cümle kaçıyor miiii*
Fıstıkta çoğunluk olarak Urfa'da yetişiyor ama Antep fıstığı diye çalmış antepliler olabiliyor böyle şeyler demek ki normal 😂
Söylediğin şeyin konumuzla hiçbir alakası yok , Siirt fıstığı bir cinstir aşıya göre Antep veya Siirt yaparsın bölgeye göre dediğin şey şuna benziyor sallıyorum Ege'de güzel zeytin oluyor ayn zeytin farklı bllgede de var gibi gibi
Antep fıstığı, her ne kadar komşu illerde ve dünyanın (amerika, avusturalya, azerbaycan, iran vd..) bir çok ülkesinde de yetiştirilse de, Gaziantep'in toprağındaki minareller, güneşin yere eğimi, havadaki nem ve rakım farkı ile diğer yerlerde yetişen tüm fıstıklardan renk, koku, rayihası ile büyük farklılıklar gösterir.
(Bilim insanları bunu kanıtlamışlardır)
Fıstığın en çok nerede yetiştiği değil en kalitelisi nerde yetişir o önemlidir.
Bilim insanları bunu kanıtlamışlardır dedin ya onunla ilgili bir makale yazı var mı internette göremedim de. Bu arada Urfalı değilim 😂😂 sadece doğryu bulmaya çalışıyorum urfayı savunuyor gibi oldum ama Urfa'ya ben olsam günahımı bile vermem o kadar nefret ediyorum o şehirden
Gaziantep çikolatası olsa inan ki tadı daha güzel olur. Zaten içine koydukları şey de Antep fıstığı değil onun kreması
Ben yedim ama çok ahım şahım bişey değil zaten abi boş ver 😂
😂
Antep fıstığı bizim, tahin bizim, kadayıf bizim nereden Dubai'nin oluyor bu şimdi 😠
Hala denememiş biri olarak hiçbir şey diyemiyorum. Direniyorum şimdilik.
Dubaili bir kadın bulmuş olmalı fhkllş yoksa halis antep fıstığı :d
Her zaman bea lafı olmaz. 😀
Onun fıstığı yani içi gümrükten dönen aflatoksinli şeyler. İmha edilmesi gerekir ama içeriye veriyorlar
Gıda mezunuyum bunu herkesten 3 ay 4 ay önce bir kac uzman arkadaş fark ettik
Aslında çok şey var ben bunu resmi yayınlayan AB sitesinden alıyorum hangi ülkeden hangi ülkenin neyi dönmüş dönme gerekçesi neymiş
Çok şey var bilmediğiniz
Evet ama işte, pazarlama ve ambalaj farkı yüzünden isim yapamıyorlar sanırım
evet bunu bende düşündüm ama dubaide olduğu icindir
Aynen öyle bizim kadayıf Bizim fıstık özenti başka bir şey değil
Aynen
Sosyal medya çıktı doğallık bitti
He valla
Türklerden kopya cekip utanmadan bizim malımızı bize reklam yapıyor kot kafalilar
Hayır yani Türklerde kot kafali saf bi milletiz cidden koşa koşa Dubai çikolatasıni alip denediler ula zaten bunu biz icat etmisiz kot kafalilar hamsi kadar beyin yok bizim millette ula aha tepem attı bak bana ben denedimmi bi sor bana denedinmi diye yiioookk ula niye deneyeyum zaten bildiğimiz tat bizden çıktı keşke herkes benim kadar zeki olsa uşagum demi😂
Ula bişey dimmiiii offf çok zekiyim çok kafaliyim şu an kendimle aşk yaşıyorum ne gada tatli biseyim ula ben 😂
Ben harcanayirum ula buralarda beni keşfetmeleri lazım 😂
Niye ula😂
Ne ula söylesene
Künefenin üstüne dök cikolatayı gitsin😄😄😅
Künefe hatayın 😂Baklava olur ama 😂
Peyniri çıkarırız bir şey olmaz😄😄
O zaman olur 😂
👍🏻😅😅
😂😂🤝
Katılıyorum.. 😃😃
Çikolatadan soğuyorum..
Çok haklısın valla.. 😂😂
😅😅
Evet onlara yakışırdı
Günaydın 😂
Öyle valla kanka resmen çalmışlar 😂
Lahmacun kebabı adı da değişsin o zaman
Antep değil şam fıstığı
Lahmacun arapların yalnız
Ben avrupadan yaşıyorum türkleri arap zannediyorlar, haklılar mı sence?
Hayır alakası yok araplar olmasa da öyle zannediyorlar , güneydoğu yemekleri de bir çoğu Arap yemeği.
Osmanlı alakası yok birlik falan , bir çoğu şeyleri araplardan aldınız şiiri edebiyatı kültürü yemeklerini aldınız hatta alfabesini bile aldınız arapların, zaten Osmanlının bir çoğu şeyi arapların.
😅😅 sadece gülüyorum, kullandığınız kelimelerin bir çoğu Arapça, bide üstüne albesini aldınız diyorum.
Kesinlikle hocam
😎😎😎 Antep'e ful destek tam destek
Çok mantıklı bence 😃
Ben onaylıyorum olsun..
Hayr Dubai daha havalı
Dubaili hamile bir kadn buldu hatta sadece kadınların yemesi gereken bir çikolata olmalı bu bence erkeklere yok
Antepliler dava açms dubaililere
Çikolatadan başka her şey olabilir 🤭🤭
Zaten bunun gerçek adı Gaziandubai çikolatası 😅😅
Fıstık Gaziantep falan diyince memleket damarım tuttu abi 😅😅😅
Ahahaha cansın abi 😎😀
Abi rafık dedin ya sesli okudum 😅😅
Adamsın abi ya 😅😅 KS nin biriciği
Teşekkür ederim abi 😎🙏🏻
💪🏻🫡😊
Evet ama pazarlamayı biliyorlar
Bence sonuna kadar haklısınnn
Dogri.