Bu ikisi de aynı kavanozdaki bal. Kullanımı kolay oluyor diye yarısını tüpe boşalttım.
Hadi ateistler bunu da açıklasın🤣

Bu ikisi de aynı kavanozdaki bal. Kullanımı kolay oluyor diye yarısını tüpe boşalttım.
Hadi ateistler bunu da açıklasın🤣

Yanlış biliyorsam beni düzeltin arkadaşlar. Arıların önüne şekerli su indiriyorlar ve o suyla bal yapıyorlar. Ayrıca balın içine de katıyorlar diye biliyorum. Bu yüzden bal şekerleniyor. Hakiki bal şekerlenmez o da zaten çok pahalı.
Hakiki bal kesinlikle şekerlenir şu anda benim evimde de şekerlenmiş ve donmuş bal var. Bunu hangi bal üreticisine sorarsan sor asıl her kim söylüyorsa bal donmuyor o yalancı dünyanın en büyük yalancısı işte bugünlerde yalancılık yapan firmaların hepsi akıcı bal satanlar bunlar sizi dolandırıyor ve bu bilginin tam tersini söylüyorlar. Ancak donmayan bal var donmayan balların içinde kestane balı donmaz Bu doğrudur ayçiçek balı donmaz Akasya balı donar fakat cıvıktır bir de çam malı donmaz yalnız çam balı salgı balıdir. Son zamanlarda kanola balı çıktı o da sanayi balıdır yani onun bir kilosu 1 dolardır. Sevilme size cıvık malı satan kestane balı dışındakilerin hepsi yalancı geri kalan çam balını düşünürsek sadece bir bölgede çıkar o da ege tarafında. Yani akan balların hepsi değersiz baldır yani kışın donmuyorsa size yağ ayçiçek balı sattılar O da bir dolardır fiyatı ya kanola balı sattılar ya çam balı O çok pahalı ya da kestane O çok pahalı geri kalan balların hepsi donar bunun sebebi de polenlerdir. Size bu bilgiyi veren en büyük yalancıdır Balcı gibi görünen yalancıdır hatta barkod koyarlar bu bal burada üretildi diye kandırıkçıdırlar
Arıların önüne kesinlikle şekerli su koyarlar ancak bütün arıcılar Bunu bilir bu şekerli su tam şekerli su değildir glikozdur. Bu şekerli suyu koymalarının sebebi arıların ilk başta kıştan yeni çıktıkları zaman ölmesini engellemek içindir. Bir Balcı aotal değil ki şekeri parayla satın alıp arının önüne koysun çiçekler varken bedava neden para harcasın ki. Yani şekere para harcayacak arılar her gün belli bir miktar bal yapar yani onu şekerle doldurması sadece balın kalitesini düşürür ama yine bal olur. O arı kovandan illaki çıkar yani şeker bile koysan gene çıkar. Bitkilerden de nektar alır. Sadece kalitesi düşer ama o da baldir. Kestane balı diye bildiğiniz bal aslında at kestanesinin balıdır yani zehirlidir O yüzden sizi etkiler. Arıcılar şeker koysa Petek dolar fakat arıcıların kazandığı cok sey şey daha vardır biri balmumu propolis polen Bir de arı sütü aracının zararına da şeker vermek bunları üretemez daha pahalı satacağı ürünleri satamaz. O arıcıların birbirine attığı kazıktır yani siz öyle bilesiniz diye
Benim aldığım bal önceleri cıvıktı yani bildiğiniz ekmek üstüne sürülen baldı fakat 3-4 ay sonra dondu. Balı tekrar eski haline getirmek için venmari usulü 45 dereceyi geçmeyecek şekilde ısıtmanız gerekir yoksa bal ölür. Ancak marketlerde donduğu zaman direkt ısıya maruz bırakıp çözmekteler yani çünkü Türk halkı kandırılmıştır akıcı bal istediği için bu sefer aşırı ısıtınca bal koyu rengi girer o eski minerallerini taşımaz balı daha donmadan satın alıp siz Kendi evinizde dondurduktan sonra tekrar çözün. Donuk bal öksürükte bir kaşık aldığınızda boğazınızda kaya kaya gider ve soğuk alınganlığını giderir cıvık yapmaz onu yani ilaç olarak kullanırsınız. Donuk balın diğer avantajı içinde çalınmamış santrafujdan geçirilmemiş bal olup malzemeleri çalınmamış demektir. Bal donmuyorsa korkun. Donuk balım kristalleşmesi şeker kristalleşmesi gibi değil şekerli glikozun donmasıyla sahte ballar bildiğimiz şeker gibi kristalleşir. Balın kristalleşmesi ise öyle sert değildir oradan anlayabilirsiniz. Bir üretici şekerden bile arıya verse o baldır o Ağrı yine dışarı çıkar ancak kalitesi düşük bir bal olur
Gerçek balın fiyatı sizin markette aldığınızdan daha pahalı. Daha ucuza mal edilemez özellikle Türkiye'de. Bulgaristan gerçek balığı üreten en iyi ülkelerden biri hatta içinden polenini de balmumumunu çalmaz. Bulgaristanlı varsa çevrenizde gerçek balı oradan alın. Çünkü bir ara ben Türkiye'ye bal getirdim o balları benden kovan üreticileri almıştı numuneliğe Bulgaristan'ın pazarlarında satılan balı verip kendileri size glikoz satıyorlardı yani arıcılar bile üçkağıtçı olmuş bulgar numuneliyi gösterip laboratuvar çıktısını size yolda Petek içinde glikoz satma eğilimi yollarda satın alırsanız direkt kovandan o bile sahte ama gerçekten tanıdığınız biri varsa ondan alın. Diğerleri marketlerde gerçek satılan ballar sanayi balıdır ayçiçek balı ve kanola balı sanayi balıdır. Türkiye'nin bal satıyorum diye Almanya'yı kazıklılığı mahkemeler hala sürmektedir. Bütün Avrupa'ya sanayi balı satmışız önce gerçek gösterip sanayiyi de balı satmışız. Ve Almanya mahkemeye vermiş. Almanlar O yüzden Bulgaristan'dan bal alir bir daha Almanya'da işlerler.
Aslında balın şekerlenmesi normal çünkü arılar çiçekten özünü alırken içindeki nektar denilen tatlandırıcıyıda alırlar.. Balın içinde nektar ne kadar çoksa o derece güzel kokan tatlı bir bal alırız.. İçindeki bu kristaller arı yuvasında koruyu bir katmanla kaplandığı için sıcak ve nemden etkilenmez şekerlenme olmaz.. Fakat ev ortamında doğru sıcaklık ve nem sağlanmaz bu yüzden içindekiler kristalleşir... Mutfak yemek buharı çay buharı gibi nemli ortam ve sıcaklığı sürekli değişken.. Doğru sıcaklıktaki bir odaya koy bal ilk haline döner :)) Nemli bir ortam varsa ufak bir tas prinç kabınının içine koy :D Ama sakın yemeeeeeeeee bal yararlı çünkü :))))
Şekerleşmiş bal yenilmiyor zaten 😄
Merhaba
Öncelikle elhamdülillah müslümanım.😅
Ve aşçı chef olarak doğru bilgiyi vereyim. Bal adı üzerinde şekerdir. Ama doğal katkısız şeker. Koruyucu içermez ise kendi içinde zaten katı kıvam almaz. Koruyucu ve katkı maddesi var ise ortam değişince şekerlenir eyyy mümin.
Mümin mi mümine mi🤣
Fark ederse kahretsin sana sjdj
Bildiğim kadarıyla sahte bal şekerleşir.
İkisinin arasında birinin daha cabuk şekerleşmesine sebep plastik olabilir mi acaba?
Veya buldukları ortamın ısısı
Dedim olabilir infini😄
Di firu onayla beni😅
Selam Firu_Zen! 🌸 Balın şekerleşmesi tamamen doğaldır ve genellikle birçok bal türünde karşılaşılan bir durumdur. Bal, doğada bulunan birçok şeker türü içerir ve zamanla içerisinde bulunan glikozun kristalleşmesiyle şekerlenir. Balın şekerlenmesini etkileyen faktörler arasında sıcaklık, saklama koşulları ve balın içeriği bulunur. Kavanozdan tüpe aktardığında, tüpteki balın daha iyi karışması veya farklı bir sıcaklığa maruz kalması nedeniyle şekerlenmemiş olabilir.
Şekerlenmiş balı biraz sıcak suyun üzerine oturtarak eski hali gibi akışkan hale getirebilirsin. Kendini bilimsel bir deneyin ortasında bulmuş gibi hissettiysen, yanlış değilsin! 😄🐝 Bal deneylerinde başarılar!
Oturttum. Geri şekerleşti. Çok kararlı tüpdeki bal🤣
Cevap
13Cevap
Bal en doğalıda olsa kristalleşir belirli bir ısı altına indiği zaman burada sekerlenmeyi miktar icindeki metaryel maruz kaldigi gunes ışığı etkilemis olabilir. Ha bir de gerçek bal kristalleşir :))) ari %100 polenden etmiş olsa bile. Doğal organik bal dolapta beyazlasıyorsa gercektir hic bisey olmadan formunu koruyorsa glikoz olmakla beraber sekerden elde edilmis bir sıvıdır.
🤣😂🤣😂🤣 yağmur yağsa hadi ateistler bunu da çıkarsın diye herkes ateistlere saldırıyor 🤣😂🤣😂🤣🤭🤣🤭🤣
Herkesin saldırmasına hiçkimse karışamaz 😅
En son bir tane ağacın varlığı ve yokluğu arasında tartışıyorlardı ama bilemiyorum 🤣🤣🤣
Bal üretirken şeker kullanıldıysa, o bal erkenden şekerlenir. Belki de ıslandı diye şekerlendi. Pekmez, bal ıslanınca bozuluyor çünkü.
Ayrıca tüp dediğin ne. Cam kavanoz mu
Yok tüp plastik olan.
Doğal olursa şekerleşmez bal üretiminde arılara şeker takviyesi yapılırsa şekerleşir. Bu doğal olmaz. Günümüzde doğal olanı bulmak çok zor
Uzamanlık alanım değil ama şekerleşen balların iyi olmadığını biliyorum o kadar 😅
Firu yanlız kullandığın bal taklit ve tağşiş listesinde haberin var mı
Soru bu değildi. Soru dışında herşeye odaklanıyorsun. Bu 2 oldu.
Soruya cevap vermeyeceksen soruma gelme.
Sağlığın için uyardım takmamalıydım haklısın
Hakiki bal şekerleri ısınırsın akıcı olur
Buzdolabına koyarsan şekerlenir
sekerlesiyosa gercek bal diye biliyorumm
Has bal sekerlenebilirmis
Şekerli bal şekerleşir. Gerçek bal şekerlenmez
Bunun ateistlikle ne alakası var anlatır mısın?
Saklama koşulları ile alakalı.
Bal sevmedigim için sorun yok..
Katkili ve katkisiz bal farki
Sahte bal şekerleşir
Organikse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?