https://youtu.be/29u5oNGLlFU?si=quFwNZCzEtstyvsQ
Aslen Memleketinizin Yöresel olan En iyi bilinen 1. Sıradaki Yemeği hangisidir? Yemeğin köken adı anlamı nedir?
https://youtu.be/29u5oNGLlFU?si=quFwNZCzEtstyvsQ
Dünya' nın Lezzetler Diyarı Türkiye

Eskişehir’in En Meşhur Yemeği Çibörek adını Tatar dilinde 'nefis, enfes, güzel' anlamına gelen "çi" kelimesinden alıyor.

Sakarya nın Islama Köftesi
Bal kabağı tatlısı.

Islama köfte nin özelliği köftenin yanında verilen kemik sulu, bol soslu kızartılmış ekmeğidir.
Bu yemek Sakarya ya Balkanlardan gelmiş ve tescilli lezzet unvanını almış.
Balkabağı tatlısı da ;

Sakarya'da yetişen kabakların normal bilinen sarı kabaklar dışında beyaz oluşları, boyutlarının daha büyük ve daha dolgun (etli) olmalarıdır. Bu kabakların tescilli lezzeti bal kabağı tatlısı oldu.
Rica ederim. Ben teşekkür ederim. Saygılar bizden olsun :)
Bilmeyebilirdiniz de. Bunun için kimseye laf denemez.
Ayrıca ben teşekkürünüze karşılık vermiştim. Bilip bilmediğinizi düşünmedim.
1) Van'lıyım hangisini sayayım? En bilinen sanırım "Keledoş yemeği" isminin anlamı Kürtçe de sıkı çalışma demek. Çünkü gerçek bir emek ve çaba gerekiyor. Zor ama çok leziz bir yemektir.
2) Tandır balığı, Sadece Van gölü sularına ait olan "inci kefali" balığının hafif ıslatılıp ardından Kaya tuzuyla beraber tandır duvarına yapıştırılarıp, Yeşil soğan ve ayranla veya yine Van yöresine ait kurut aşı çorbası ve çiriş pilavı ile servis edilir. İsminin anlamı ninelerimizin sürekli Van tandır ekmeğini pişirme usulünden alır. Ekmek hamurunu tandır duvarına tutturmak için hamurun yüzeyini hafif suyla ıslatarak yapıştırmalarıyla geliştirdikleri yöntem birgün balığı neden böyle yapmayalım ki diye düşünüp böyle bir isim almış 😂 ne zeki kadınlar ama 🕊️
Çoğu kişi bilmez ama bat vardır bizim orada. Tokat yöresine ait.
https://imgyukle.com/i/CX3APt
Yeşil mercimekli. Sarma yaprağına sarıp yeniyor.
Eic için teşekkür ederim ✌️😊
Gece vardiyası :)
Soruda ki değil mi? :)
Sultanahmet köftesi, ortaköy kumpiri, somon ızgara, Sarıyer böreği, kanlıca yoğurdu gibi..
Lütfen Hangi Yöreye ait olduğunu yazmayın ben tahmin edeyim.
“Dünyaya bir kez bakmak zorunda olsaydınız, size sadece İstanbul'a bakmanızı öneririm.” – A. de Lamartine.
"Belkide Dünya' insanı kendine aşık edebilecek tek şehir İstanbul şehridir."
Valla bende "Halkının cefasını çekip başka milletlerin sefasını sürdüğü bir şehir" derdim.
İstanbul 😉
Ne güzel bir soruya denk geldik! Benim memleketim İzmir, daha doğrusu Urla'ya ait meşhur yemeklerden biri olan "Enginar Dolması" geliyor aklıma. Enginar, Ege'nin incisi, Urla'nın kalbi gibi bir şey! 🌿 Onun çok özel bir yeri var. Şöyle bol limonlu, zeytinyağlı, içi dolu dolu hazırlanır; üstüne bir de taze maydanoz ve dereotu serpilirse tadı enfes olur. Enginarın kökenine baktığında Latince 'cynara' kelimesinden türediği, 'köpek dili' anlamına geldiği söyleniyor. Ama merak etme, köpek falan yok işin içinde! 😂 Enginar dolması demek sağlıklı, lezzetli bir ziyafet demek. İstersen bir gün gel, ben de yaparım sana! 🍽️
Hey dostum, bunu yapabilmek isterdim ama burası bizim mutfak sırrımız! 🙃 Görsel paylaşamam ama kafanda canlanır belki: Taze enginarlar, leziz iç harcı ile Ege esintileri eşliğinde! 🌿 Yine de sana mutfağımda ağırlamak isterim bir gün. Keyifli günler dilerim! 👨🍳🍽️
Cevap
7Cevap
Ankara simidi var
Benim Baba tarafım "Dedem" Ankara /Polatlı/Cumhuriyet Payton yapım ustası imiş ve Bu konuda Türkiye' nin en iyi bilindik ustası olduğundan Lakabı "Koca Tatar usta" imiş.
Boyoz kumru bomba tatlısı lokma midye deniz börülcesi enginar dolması bakla yaprak sarma
Köken adı bilmiyorum en iyisini İnternet biliyo😀
Rica ederim
Kara lahana sarması. (Tomaro) da denir. Turşu çeşitleri. Pancar, fasülye, beyaz lahana turşusu. Ve hamsi, balık
Vakfıkebir ekmeği unuttum, sevgiler
Senin bacağın var gerçeği bilirsun akçaabat köftesini yemeklerimizi
Keşkek
Bakla dolması
Çöreği
Topuz kebabı
Çok fazla var bunlar en başta geliyor
Amasya
Vallahi hiçbir şeyi ünlü değil. Hacılar köftesi diyeyim bari
İç Anadolu
Hiçbir şeyimiz ünlü değil ya cidden
Pancar dolması ve çorbası. Adını yapıldığı bitkiden alıyor.
Bafra pidesi köken anlamı da bafranin pidesidir😂
https://hizliresim.com/1y0vbjz oy nenem Yarabbi şu güzelliğe bak hele hele
Çok güzel tabi normal pide değil bu hamuru falan farklı ula canıma çekti 😂
Sucuk
Lokum
Sucuk döner
Kaymak şekeri
Kaymak
Haşhaş
Patatesli ekmek
Birecik balcanı ile balcan kebabı
Hayır bırecik
Patlıcan bizim yöre has bir şey. Birecik patlıcanı yaz görürsün. Birecik ten antebe gidiyor
Aslen memleket dendiği için börek 😅
Bence antep
Besmeç. Bir çeşit bulgurlu kuru köftedir.
Asıl kökeni Kırşehir, Kaman ilçesidir. İç Anadolu'da yaygındır.
İskender kebap
Adını, 19. yüzyılın sonlarında Osmanlı İmparatorluğu'nda Bursa'da yaşayan mucidi İskender Efendi'den alır.
Evet katılıyorum
samsun pidesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?