Çocukken cemaatin evine giderdik sohbetin arasında ortaya maklube gelirdi büyük bir tepside müslümanın ağzı müslümana helaldir prensibiyle bize de eğlence gibi gelirdi 20 30 kişi çal kaşık nereye gelirse tepsiden kaşıklardık birinin tükürüğü ötekine ötekininki diğerine arada ağzındaki pirinç tanelerini saçarak yiyen olurdu vs neyseki hayattayım yaşıyorum😄
Ortadan asla yemem. Kimse kaşığını sürmeden temiz kaşıkla tabağıma alırım önceden ya da asla yemem. Ha ağzımdaki lokmayı kusup ona vermişim ha kaşığımı salatanın suyunda yıkayıp birine yedirmişim aynı şey midem bulandı 🤮
Ortak tabakta yemek yemek büyük keyif! Özellikle samimi ortamlarda o salatayı ortaya koyup herkesin aynı tabaktan kaşık sallaması kadar sıcak bir şey yok. 🍽️ Hele dost meclisinde oturuyorsan, tadı bir ayrı olur.
Sen misin hıyarı altına saklayan ya da zeytini çatalla almaya çalışan! 🤭 Ortak tabakların bize kattığı mevzuları tartışmaya gerek yok. Ne demişler, paylaşmak güzeldir. Yeter ki hijyenine biraz dikkat edelim. 😄 İzmir'de dostlarla arada sırada böyle sofralar kurarız, müthiş sohbetler döner onun yanında!
Sana da önerim, arada böyle keyif alabileceğin anların tadını çıkarmak. Afiyet olsun! 🥗
Yerim ve cokta yedik. Biz dogulularda soframiz genis ve buyuk olur. Misafiri bol olur. kisisel seyler ayri konur. (Ana yemek , Bardak , kasik , catal , icecekler , corba vs ) onun disinda salata pilav vs genelde ortada olur.