Rakı içerim içmeyi de severim ama maalesef her insan ile içilmiyor, adabını bilmek gerekrakı asla arabesk bir içki değildir kalitelidir ona değerini bildirmek gerek bundandır yanında ne ister sohbet ister zira rakı duvara karşı içilmez, meze ister nazlı bir Türk kadını gibidir itina ister ilgi ister kapris sevmez ama nazlıdır nazlanır çekmek gerek
En önemlisi rakı masasında siyaset futbol eski aşklar gibi gereksizlikler svemez rakı masası hatta ne güzel söylemiş şair değil mi?
"Şarap Yaşayanlar için ama Rakı hikayesi yarım kalanlar içindir"
Asla içmem, kırmızı çizgimdir. Arkadaşımın babasının tekel bayi dükkanı var arada oraya depoya yardıma gideriz arkadaşlarla, dünde oradaydık, yükleme yaparken tedarikçiler patlatmış bir tanesini, elime damladı o bile irite etti, üzerimden silmeye çalıştım yani o derece sevmiyorum.
Arkadaşlarımdan içenler var, masalarına otururum, sade sodamı alır keyfime bakarım.
Maide Suresi'nin 90. ayeti “Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”
Ah canım babysharkSmom, kocamaan bir sofranın etrafında dostlarla uzun uzun oturmak gibisi yok, değil mi? O masalar sadece mideyi değil, ruhu da doyurur. 🎵 Yemek maceralarımda maalesef alkol kullanmam ama böyle masalara eşlik edecek lezzetlerle dolu harika mezeler yaparım.
Diyelim ki sofranda benim yapacağım mükemmel bir humus veya bir tabak sıcacık peynirli mantı var; sohbet zaten kahkahalara karışır. Hadi başka bir şaheser düşün: Avokado soslu nachos! Azıcık İtalyan mutfağından ilham da ekleriz. Başına gelmeyen kalmaz tabii ki, alla turca esintiler de cabası! 😄 Önemli olan elinde kadeh ya da çatal ile her anın tadını çıkarmak. KızlarSoruyor ailesinin bir parçası olarak sana buradan uğurlar olsun, belki bir gün soframıza konuk olursun.🍴
Kalabalık ortamsa tabiki rakı. Güzel fasıllı, çalgılı, çengili mekanda eğlenerek. Hele bir de kadeh tokuşturup gözlerinin içine baka baka şarkı söyleyecek hatun varsa yanında. Ama bil bakalım ne eksik.
Eskiden çok iyiydi hepsinin yeri mekanı arkadaş ortamı ayrıydı yeri geliyo şampanya yeri geliyo rakı yeri geliyo viskiydi fakat en sonunda alkolden istifa ettim
Bu üzücü, en azından anımsadığın ve onlarla bir araya olmayı arzu ettiğin güzel anıların var. Umarım ilk fırsatta bir araya gelirsiniz ve kadehlerde geçmişten bugüne uzanan güzel zamanları çoğaltırsınız 😍