Yeme & İçme konusunda 621 cevap paylaştı. Yorumlara baktım da yemek yapmasını bil ya da bilme...
Diyelim sen bilmiyorsun, sizin evde yemekleri kim yapıyor? Her cinsiyet büyütüldüğü kişinin yerine geçer.
Hiç bir kadın çalışıp kocasına bakmaz, çalışmak erkek işidir evlenirken bile işine bakarsınız. Ama erkek çalışmayan bir kadına bakabilir. Demek ki toplumsal bir görev var yani.
Şimdi evlendiğin kocan senden yemek ister temizlik ister çay ister su ister... adama ben bilmiyorum sen yap dediğinde o adamın sana vereceği cevap,,,, Eeee sen ne işe yarıyorsun dediğinde ne cevap vereceksin.
Nasıl yetiştirildiysek görevleri büyüyünce üzerimize alırız. Soruna sanırım cevap oldu.
02 Yorumla
Soran1 yılFarkindaysan artık çalışan sadece erkek olmuyor. Çalışan kadinlarda var ve çoğu da ekonomik sebeplerden dolayı çalışmak zorunda kalıyor. Kadın da çalışıp eve bakıyor yani...
En İyi Cevaplar
1 yılBunlar zamanla olacak şeyler benim eşim gelse bir şey bilmiyor olsa tamam derim ama zamanla Öğrenir ben ona yardım ederim ben gösteririm zamanla yapar tabi bu iş sadece kadının görevi değil ortaklaşa yapılır bir kişinin üstüne yıkılmaz her alanda bu şekilde temizlik yemek çalışma hayatı
00 Yorumla
Yeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı. Şöyle öğrenilmeyecek bi şey değil… açıp tarif bakılıp birlikte de yapılabilir… bilen kadınların evleneceğinin garantisi var mı? Bence böyle bi zorunluluk yok kahve yapamayan arkadaşlarım evli çoluk çocuk sahibi.. benim bilmem artı bi şey katmadı bana.. nasip bi yerde.. takılmayın böyle şeyler için üzmeyin kendinizi Allah iyi insanlarla karşılaştırsın…
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYemek yapmayı bilmek evlilik için bir zorunluluk değil, tamamen kişinin tercihine bağlı. Evlilik, birtakım çalışması ve ortak anlayış gerektirir. Eğer iki taraf da mutfakta eşit sorumluluk almayı kabul ederse, yemek yapmayı bilmemek bir sorun yaratmaz. Önemli olan, iletişim ve karşılıklı saygıyla işleri paylaşabilmek.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Yeme & İçme konusunda 16,1b cevap paylaştı.
1 yılEee herhalde akşam ne yenecek gadası
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 64,4b cevap paylaştı.
u 1 yılzorunda değil tabi ki de
00 Yorumla Her bireyin yetenekleri ve ilgi alanları farklıdır. Birlikte bir hayat kurmayı düşünen insanların birbirine destek olması ve anlayış göstermesi önemlidir. Yemek yapmak güzel bir beceridir, ancak bir ilişkinin temelini oluşturan tek unsur değildir. Sevgi, saygı, anlayış ve paylaşım gibi değerler, mutlu bir beraberlik için çok daha önemlidir. Birlikte geçirilen zamanı keyifli kılmak için farklı aktiviteler keşfetmek, hobiler paylaşmak ve birbirini desteklemek ilişkiyi daha da güçlendirecektir. Sonuç olarak, önemli olan iki tarafın da birbirini olduğu gibi kabul etmesi ve mutlu bir gelecek için birlikte çaba göstermesidir. Bence
30 YorumlaKariyer planına bağlı.
Eşinin sana maddi şekilde her isteğini ihtiyacını karşılamasını bekleyebilirsin ama bunun bedeli de o eve geldiğinde sıcak bir yemek ve tertemiz bir ev olur tabii.
Ama ben de çalışıcam o da çalışıcak diyiyorsan tabii ki yeteneklerinize göre iş dağılımı yapabilirsiniz.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik düşünen ya da düşünmeyen herkesin kendi hayatını idame ettirebilmek için öğrenmesi gereken bir şey, illa evlenicem bi erkeğe yemek yapıcam diye öğrenmemelisin kendin için öğrenmelisin ilk önce, her şeyi çok iyi bilmek yapmak zorunda değilsin zamanla oturacak bir şey
00 Yorumla
1 yılYemek yapmayı öğrenmek evlilikte de mümkün. Karşılıklı aşk ve güven olsa kâfi.
00 Yorumla
s 1 yılOnu bilmem de evlilik dusunen erkek yemek yapmasını bilmek zorunda, ögrensin öyle gelsin.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 917 cevap paylaştı. esi icin bilmese bile kendi icin bilmeli. zengin degilsen surekli disaridan yemek mi yicen kim gecinir oyle. zenginsende yemek yapcak hizmetci de bulunur bilmese de olur
10 Yorumla
1 yılZorunluluk olarak değilde bilinmesi gereken bir şey. Evlilik olmasa da yine yemek yapmayı azda olsa bilek önemlidir bana göre. Erkek, kadın fark etmiyor.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 402 cevap paylaştı. Siz hangi çağda yaşıyorsunuz. Acaba tvlerde evde kalmış bekar kadınları çok fazla izleyip çok fazla mı özendiniz onlara. Burası Türkiye kimse yemek yapmayı bilmeyen insanla evlenmez
00 Yorumla
1 yılEvliyim ama eşim ile ortak yapıyorum o genelde et yemekler yapıyor sonra bulaşık ellemiyor ben hallediyorum bazen basit şeyler yapıyoruz hani bizim ev çok yemek yok var ama şöyle akşam turşu salata tavuk nohutlu pilav sonra sabah kahvaltı tost güzelce bu akşam ise yemekte haşlanmış Mısır et kavurma pilav salata cacık vardı yarın ise fırın tavuk sürücem yanın patates soğan dedi sonra ki güne bakalım
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılYemek yapmayı bilmeyen kadınla yuva kurulmaz. O yaşa kadar sorumluluk almamış tek başına kalsa hayatını devam ettiremeyecek biriyle evlenilmez zengin birini bulsun hizmetçi aşçı tutsun evine
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılDeğil yemek yapmak görev değildir... evlilikte bir tercihte değildir kendini hazır hissettiğinde deneyerek yapar bunu şart koşan insanlarla zaten evlilik yapılmaz
00 Yorumla Evlilik düşünen kadının da erkeğin de yemek yapmayı öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum
31 Yorumla- 1 yıl
Bişey soracağım amaa yanlış anlamaz iseniz !!!
● Evlilik Düşünür müsünüz 🫣🤗😂
- Yeme & İçme konusunda 520 cevap paylaştı.
1 yılEvlendikten sonra öğrenen kişi de çok var. Sana kalmış bir şey. Ama kendini ne kadar geliştirirsen o kadar rahat olur senin için.
10 Yorumla
1 yılBence evet
aç mı kalacaksınız? Napcaksınız
12 Yorumla
Soran1 yılKocam yapmayacak miydi yemekleri😂
- 1 yıl
Öyle biriini bulursan kaçırma
Ama ben istemem erkek her zaman yemek yapmamalı yardım etsin ama her gün olmaz
1 yılÇalışmak evine bakmak ZORUNDA mıyım diyen bir erkekle evlenebilir
033 Yorumla
Soran1 yılŞu devirde tek erkek çalışmıyor. Artık çoğu kadın da çalışıp eve para getiriyor...
- 1 yıl
O halde sorun yok tabiki getirecek
Eşitiz bireyiz her daldayz zorunda değiliz demekle olmuyor o işler EŞİTİZ
Bütün masraflara ortak olacaksnz artık
Ve herkes kendi ihtiyaçlarını karşılayacak
Soran1 yılİyi de zaten bi evde kadın da çalışıyorsa ev işleri ve masraflar ortak olur. Normal olanda budur. Kadın çalışmıyorsa ev işlerini ve yemegi ortak yapalım demez kendisi yapar zaten bunları.
- 1 yıl
Yapar zaten derken erkeğin müdahale hakkı yok gibi konuşuyorsun
Yapacak tabiki
Hatta yapmayın biz yapar yeriz sıkıntı yok çok zor bir şey değil
Sizde gidin çalışın artık kira fatura vs vs bütün masraflar yarı yarıya ortak olsun kâfi
Soran1 yılTamam ortak olur hiç problem değil
- 1 yıl
Öyle olmalı zaten erkeğe eşek. muamelesi yapılıyor ama eşitiz deniliyor
Soran1 yılErkeğe nerde esek muamelesi yapılıyor pardon?
- 1 yıl
Heryerde yapılıyor kız ister altın yapar ev araba iş maaş sorulur
Daha en başta böyle başlıyor gerisini saysam hep ezilen erkek
Pardon da eşit isek a dan z ye her şey eşit olmalı
Soran1 yılO zaman eşitlikse neden cogu erkekte ev işlerinden kaçıyor çamaşır bulaşık ütü, evi sil süpür yemek bilmem ne çoğunlukla hep kadınlardan bekleniyor. Kadın hem calisiyor hem ev işleri yapıyor üstüne bi de çocuk yapması bekleniyor kadından. Çocuk doğuyor neredeyse çoğunlukla Kadın bakıyor ki bu süreçlerde anlayışsız bi kocası varsa çok daha zor..
Evet dediğin gibi a dan z ye eşit olmalı o zaman.- 1 yıl
Alasını yaparız siz şu altın vs istemeyi nafaka istemeyi bırakın önce ondan sonra eşit oluruz
Kadınların işine gelince eşitiz bireyiz her daldayz zorunda değiliz
Kadınların işine gelmeyince sen erkeksin
Yok öyle bir dünya
Soran1 yılKendi adıma konuşacak olursam gidipte şu kadar altın bu kadar altın yapın demem. Ne eşimi ne de ailesini zor duruma sokmam. Diyenleri de hep görgüsüzce bulmusturum zaten. Nafaka konusuna gelecek olursam eğer evlenip ayrilirsam Nafaka talep etmem benim kendi gelirim var zaten çok şükür. Eğer arada cocuk varsa sadece çocuk için nafaka alınır o kadar.
- 1 yıl
Ben size şahsi olarak söylemiyorum sizin isteyip istememeniz bir şey değiştirmez
Karşı çıkın nasıl ki kadının çıkarları söz konusu olduğunda savaş ilan ediyorsanız
Erkeğe yapılan bu zulüm karfisindakarşısında da sessiz kalmayın
Soran1 yılEvet bazı kişiler erkek tarafini altın konusunda vs çok zora sokuyorlar. Su kadar altın olmalı felan diye. Özellikle bu ekonomi de çok saçma. Ya da evlilikte anlasamiyorlar ve doğal olarak boşanmak isteniyor ama erkek kadına nafaka veriyor. Yani arada cocuk olur ya da kadın hamile olur çalışmaz mecbur alir onlara bisey diyemem ama diğer türlüsü bana da gereksiz geliyor.
- 1 yıl
Bazı kişiler değil hepsi böyle erkeksin yapacaksın deniliyor
Senin gibi düşünenler istisna denecek kadar az
Soran1 yılÖyle maalesef
- 1 yıl
Ondan sonra EŞİTİZ bireyiz her daldayz zorunda değiliz
Çok saçma
Erkeklerin üzerindeki bu baskı çok fazla stres yaratıyor
Soran1 yılEvet stres yaratabilecek durum tabi bunlar. Sonuçta o da annesinin karnindan milyoner olarak doğmadı. Bu kadar baski çok çok saçma. Her şey maddiyat değil. Çoğu ( kadın erkek farketmiyor) popüler kültürün kölesi olmuş durumda ne yazık ki..
- 1 yıl
Ve erkekten bekleniyor bu özenti yaşamı sağlaması. Ama eşitiz çok saçma gerçekten
Benim fikrimi soracsoracak olursan sevgi varsa huzur varsa herkes görevini severek yapıyorsa ne mutlu
Yoksa bu eşitlik safsatası zorunda değilim olayına girersek her şey çıkar menfaate dönüyor
Öyle evlikik olacaksa gerek yok bence
Soran1 yılAynen öylee. Evlilikte birbirini seven sayan ne yapması gerekecegini bilir zaten.
- 1 yıl
Ve keyif alarak yapar
Soran1 yılTabi ki öyle. İçinden gelerek yapmıyorsa, söylene söylene yapıyorsa hiç yapmasin daha iyi
- 1 yıl
Yemek olayı da öyle ZORUNDA mı demişsin o yüzden geldim zaten soruya
ZORUNDA olduğu için yapanın yemeği de yenmez
Soran1 yılAçıkçası burada başka bi soruda birisi kadın yemek yapmak zorunda vs gibi şeyler yazmıştı bende o yorumu görüp bu soruyu bu şekilde sordum. Tabi ki evlenen çiftler bunu zorundalik olarak görmemeli
- 1 yıl
Sen ZORUNDA değilim dersen oda ZORUNDA değilim diyeceği birşeyler bulur
Ve evlilik biter
Iyi şeyler değil böyle düşüncelere kapılmayın
Soran1 yılEvet doğru
- 1 yıl
Iyi kadına benziyorsun eşitlik adı altında kadın üzerinden aile yapımızı bozmaya çalışıyorlar bence yakında evlilik kalmayacak
Soran1 yılTeşekkür ederim. Gerçekten öyle. Çoğu kişi zaten bu sebeplerden ötürü evlenmek istemiyor. Evlilikten uzak duruyor
- 1 yıl
Çoğu da boşanıyor diziler medya feminist ünlüler vs vs her şey kadın üzerinden aile yapımızı bozuyor
Soran1 yılEvet maalesef ki
- 1 yıl
1 de gizli olmasaydn
Soran1 yılNedenn
- 1 yıl
Hossohbetinin daim olmasını isterdim
Soran1 yılAnladım istek atayim o zaman:)
1 yılKadın evlilik düşünse de düşünmese de yemek yapmayı her daim bilmeli bence. Kadını kadın yapan faktörlerden biridir bana göre
00 Yorumla
1 yılYani zorunda diye bir durum yok ama bilse iyi olur
Çünkü erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer00 Yorumla
1 yılHer kadın bilmek zorunda
Bizim burada 5 yaşındaki
Kızlar bile biliyor
Hadi kocanı geçtim bebekleri çocukları
Nasıl doyuracan?00 YorumlaEvet gelenekler yok olmadı ve onu da geçtim dışardan mı olacak hep? Tamam erkek de yapar gelmeyin yoruma.
00 Yorumla
1 yılYemek yapmayı bilmeyenler bilmek zorunda değil yeter ki yok bemnyemek yapmam, yapamam vesaire demesin zamanla öğrenebilir
00 YorumlaBen bilmiyorum, öğrenmek zorunda da değilim, karnımız bir şekilde doyduğu sürece bu büyük bir problem olmayacaktır.
00 Yorumla
1 yılzorunda değil eşi yapar
02 Yorumla- 1 yıl
olmasın daha iyi
1 yılErkekte kadinda bilmeli bence çünkü birine muhtac yaşamak kotu birseydir zenginde olsaniz ani bi durumda tek basinasiniz
00 Yorumla
1 yılBen kendi yemeğimi yaptıktan sonra ne diye evleneyim ki
05 Yorumla
Soran1 yılİyi de ne alaka. Sende yapabilirsin. Bazen sen yaparsın bazen esin bazen de beraber yaparsiniz
- 1 yıl
Beraber yapalım çok hoşuma gider ama iyi niyetimden faydalanmaya kalkmasın o an soğurum ondan ve içinden gelsin yapmak böylesi daha çok hoşuma gider
Soran1 yılAnladım. Evet hersey içtenlikle yapilmali. Bir seyi zorla ya da söylene söylene yapacaksa hiç yapmasın daha iyi
- 1 yıl
Kesinlikle içinden gelmeli ve huzurlu vede mutlu olmalı eşiyle ki oda ona aynını yaşatsın
Soran1 yılAynen oylee
1 yılÖğrenmeye başlaması lazım. Aşk karın doyurmaz. Hergün de dışarıdan yenmez
01 Yorumla
Soran1 yılDoğruu
Karnını doyuracak kadar bilse yeter 😂 erkek başımıza birde onu doyurmakla uğraşmayalım
02 Yorumla
Soran1 yılUğraşsan eline mi yapisacak😂
1 yılBilmek zorunda tabi. Ama sırf evlilik içinde değil. Beceri sahibi olmak ve üretmek olmak adına.
10 Yorumla
1 yılEe bişeyleri becerebilmesi lazım yanii. Hele ki ev hanımı olacaksa bı zahmet yanii
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılher cinsiyetin sorumluluğu var evet adamı evlendikten sonra hayal kırıklığına uğratmamalı o adamda çalışıcak ne de olsa
20 Yorumla
1 yılöğrenir nolacak
bilmek zorunda değil
ama öğrenebilir00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 952 cevap paylaştı.
1 yılKocası zenginse ya da yemek yapmayı kabul ediyirsa hayır. Diğer halükarda evet
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 3,7b cevap paylaştı. Fark etmiyor ama bilgi edinmek gerekir zorluk çekmemek için
00 Yorumla
1 yılGündüz kahvaltı yapar Akşam yemeğini de ben yaparım Eve gelince ne olacak
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılGayet değil öğretebilecek bir eş bulduğunu düşünüyorsa.
00 Yorumla Evlilik düşünen hem erkek hemde kadın yemek yapmayı öğrenmeye başlamalıdır
00 YorumlaSadece evlilik için değil kadın da erkek de az çok bişeyler bilmeli
00 Yorumla
1 yılBir çoğu evlenince öğrendiğini söylüyor seninde öyle olur
00 Yorumla
1 yılYetişkin herkesin yaşaması için bunu bilmeye ihtiyacı var, sadece kadının değil
00 Yorumla
1 yılMuhtemelen bir gün anne olacak birinin yemek bilmemesi ya da hevesli olmaması normal bir şey mi?
00 YorumlaEvlenip evlenmemekle alakalı değil bence her iki tarafında bilmesi gerekiyo
00 Yorumla
1 yılBilmek değil ama öğrenmek zorunluluk her kişi adına
00 Yorumla
1 yılEvet o da bilmek zorunda. Eşler karşılıklı olarak ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.
00 Yorumla
1 yılBilmek zorunda değil ama hayatı paylaşmak istiyorsa öğrenmek zorunda
00 YorumlaYani eglenicegi erkekle birlikte mutfağa girip bunu daha eğlenceli bir hale getirebilir ama romantizmden anliyan insan sayısı çok az keşke evlilik düşünen sebebsiz nedensiz seven birisi olsa huzur dolu mutlu eğlenceli bir ilişkimis olsa off
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBil knk yani nolmus güzel bir şey bu kadar cinsiyetçi olma yok erkek de bilsin falan. Bu kafayla zaten evlensen de bos
10 YorumlaTaşmı yiyeceksiniz evde. Şöyle bi darili pancar corbasini yapmasini bilmeli yani. 😂😂
00 Yorumla
1 yılYemek yapmayı kendin için bil yeter, erkek te kendisi için 3-5 yemek yapmayı biliyorsa beraber hazırlayıp yersiniz işte. Sırf kadınsın diye yemeği sen yapacaksın diye bir şey yok, öyle bir istek gelirsede az yiyip aşçı tutsunlar
00 Yorumla
1 yılBence erkek veya kadın herkes ama herkes sonsuza kadar bekar kalmayı planlasa bile yemek yapmayı bilmelidir. Zira Dünya mız çok değişken. Yemek yapmayı bilmek hayatta kalmak için öok önemli olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİspanyolca, Fransızca, Rusça, İtalyanca... Herhangi birine razıyım.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYanlış yere gondermisim )))
1 yılNefis yemek tarifleri var youtubede ben ordan bakarak ögrendim
10 Yorumla
1 yılevet her isi bilmeli yemegini temizligini falan bilmiyorsada zamanla ogrenilir boyle seyler
10 Yorumla
1 yılVallahi benim için farkımız çünkü her şeyim evime hazır getirttirim
00 Yorumla
1 yılBunun evlilikle ile alakası yok ki kadında, erkekte yapmayı bilmeli
00 Yorumla
1 yılÖğrenir sorun degil de yinede bişeylerin ustesinden gelmeli
00 Yorumla
1 yılerkek için 1. öncelik zex. yemek iyi değil diye kimse eşini aldatmaz
00 YorumlaZorunda değil dayı bilmemek ayıp değil gider dışardan yersin
00 YorumlaBunlar sart degil insan ögreniyor evlilik sevgi icin yapilir
00 Yorumla
1 yılErkek mi yapsın yemekleri 😀
025 Yorumla- 1 yıl
İkisi de çalışıyorsa erkekte yapabilir. Ama kadın çalışmıyorsa kadın yapmalı. Kanunen böyle bir olay var zaten. Ha hem çalışmam, hem de yapmam der isen 2 gün sonra aşk maşk kalmaz. Boşanma hazırlıkları başlar
- 1 yıl
Evlenince dene bakalim ne oluyor 😀
- 1 yıl
O en aşık adam gider. Bir anda seni sevmeyen bir adam çıkar ortaya.
- 1 yıl
Ne olacaktı peki beybi... Ne bekliyorsun ki. Adam işe gidecek, sen evde oturacaksin. Bir de ona mı yaptiracaksin yemekleri. Seven kadın zaten seve seve yapar.
- 1 yıl
Ahahaha 😂😂😂
Tamam yaptırırsın sen. - 1 yıl
O zamana kadar kim öyle kim kalaaa
Soran1 yılBence de eğer kadında çalışıyorsa ortaklaşa yapılmalı ama kadın çalışmıyorsa ev hanimiysa kadın yapmalı erkekte yardım etmek isterse eder. Yani eşim o kadar çalışacak bi de yorgun argın yemek mi yapacak. Benim o sevdigim adamsa vicdanım el vermez bi kere..
- 1 yıl
Helal bee 😀😀
- 1 yıl
Bak yaaa 😀😀
- 1 yıl
Böyle şeyler ulu orta konusulmaz derim ben 🤭
- 1 yıl
Özel hayatın gizliliği nolcek 😀
- 1 yıl
Sonunda yanlış anlamayan bir kız 😀
Okey - 1 yıl
Biliyorummmm... Attim