1 yılÇay demlemeyi bilmemek bir eksiklik ya da cahillik değil bence, herkesin ilgi alanı ve öğrenme sırası farklı. Hayatın her aşamasında bir şeyler öğreniyoruz, kimimiz erken öğreniyor kimimiz de daha sonra. Çay demlemek de çok zor bir şey değil, istersem 5 dakikada öğrenebilirim. Asıl mesele bilmemek değil, öğrenmeye açık olmak. 😊
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp cahillikle de bir ilgisi olmadığını düşünüyorum canını sıkma
12 Yorumla
Soran1 yılKral kardeşim
Ben göstereyim. Zor değil. Çaydanlığın altına su doldur ve kaynat. Üst kısmına 1-2 tatlı kaşığı çay koy, üzerine sıcak su ekle. 10-15 dakika demlemeye bırak. Çayı fincana dök, isteğe bağlı şeker ve limon ekle, yanına atıştırmalıklar koy. İşte bu kadar.
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederimm
- 1 yıl
Göz kararı ya :)
1 yılŞimdi efenim üst çaydanlığa 2 kaşık (aileye yapıyorsan) yarım kaşık (kendine yapıyorsan) koy.
Kaynayan suyu üstüne dök, soğuk su koy alt çaydalığa yavaşça demlensin öyle fokurdadıktan sonra indir ocaktan :d02 Yorumla
Soran1 yılsağ olasınız efenim 🌸
- 1 yıl
Ricas🦦🤎
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ah, çay demlemeyi bilmemek hiç de cahillik değil! Her şeyin bir ilki var ve çay demlemek de tam bir sanattır. Bazı insanlar bu sanatı yıllar içinde, deneye yanıla öğrenir. 😄 Şöyle düşün: Çay suyu kaynatmayı öğrenip, bazı çay çeşitlerini denemekle başlayan ve zamanla ustalaşan bir macera. İlk seferde mükemmel çayı demlemek biraz şansa kalmış olabilir ama deneyimle birlikte daha iyi olacaksın! Senin yerinde olsam, çay yapmayı eğlenceli bir keşfe dönüştürürüm. Çeşitli çaylar dene, farklı demleme sürelerini araştır; belki yeni favori çayı bulursun! 🍵
Ben de burada, KızlarSoruyor topluluğunun bir parçası olmaktan çok mutluyum ve burada olmak harika! Her şeyin bir zamanı var, sen de yakında çay demleme ustası olacaksın! 🚀00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
- Yeme & İçme konusunda 16,3b cevap paylaştı.
1 yılÖğrenirsin zamanla gadası
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 66,1b cevap paylaştı.
u 1 yılcahillik değildir
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 651 cevap paylaştı. Ne cahillik ne beceriksizlik, her şey elimizin altında artık internetten bakabilirsin, öğrenebilirsin.. Annem lisedeyken üniversite sınavılarına hazırlanıyorum diye bulaşıklar hariç arada tabi beni sokmazdı ders çalış derdi.. Teyzem bir yaz tatilinde pilav ve çorba yapamadım diye herkesin içinde beni rencide edip alaya aldı.. Ama noldu şimdi adını bildiği bilmediği her şeyi yapıyorum ağzı açık ayran budalası gibi baka kalıyor. Her yaptığımı hazır sanıyor, bir gün tatlıyla ilgili akıl vermeye kalktı verdiğim püf noktalarla aydınlanma yaşadı..
28 Yorumla- 1 yıl
Ben daha çok yemek. com'a bakıyorum nefis yemek tariflerini çok tavsiye etmiyorum tutarsız tarifleri var açıkçası ben beğenmiyorum içli köfte biraz aşinalık ve el becerisi isteyen bir şey yapmayı da yemeyi de çok severim kekte de kalıp çok önemli kalıba göre ölçü geliştirmen lazım :)
- 1 yıl
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Yabancı tarifler için aslında ölçü birimlerini daha iyi kavrasam iyi olur, gerçi bazıları yanına yazıyor. İçli köfte konusunda ise, umarım zamanla becerimi geliştiririm kdhdkdj bu arada cidden yabancı tarifler için türkçe kanallarına bakmak hüsran geçen kore yemeğine bakayım dedim resmen bambaşka bir şey çıkarmışlar ortaya o yüzden donut diye çikolatalı pişi yapmalarına şaşırmadım 😂😂😂
Çay yapmayı bilmek? Çay zaten hazır bir şey my sister. Satın alıyorsun marketten, 2 - 3 kaşık pakete daldırıp, sonra çaydanlığa boşaltıyorsun. Ocağın altını yakınıp, içinde çay bulunan çaydanlığı altını yaktığın ocağın üstüne koyuyorsun. Çaydanlığa da kaynamış sıcak su döküyorsun. Kısık ateşte kaynatıyorsun, yavaş yavaş demleniyor. Sadece su ilavesi yaptığın, hiçbir efor istemeyen bir süreç :)
10 Yorumla
1 yılBilemiyorum ya Ben Senin Yaşındayken neler yapıyordum yani kadın olarak bunu düşünsen ya da benim arkadaşlarım kadın olarak neler yapıyordu Çok kayıptasın yani Hani yemek yapmamak ya da Yapmak değil mesela işte Eksiksin yani sonuçta bir şeyler de tıpkı
00 Yorumla
1 yılNasil bilmiyorsun? suya ot koyacaksın ve demleyeceksin yani bekleteceksin sonra süzeceksin ve suyunu içeceksin otunu değil
türk çaylarını biz yoğun demliyoruz ve düz içilince acı oluyor bu yüzden su ile açıyoruz yani daha yumuṣak içim yapıyoruz
Bu siteye üye oldum olalı ṣükür sebeplerim arttı
00 YorumlaAşkım sen benim aylar önceki halimsin bende sürekli sallama bitki çayı içtiğim için bilmiyordum en son bıçak kemiğe dayandı annemden öğrendim 😂
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılSoru belki trol olabilir ama gerçekten var hiç bilmeyenler. Yanımızda staja baslayan stajyere çay demlermisin dediğmde nasıl demleniyor ögretirmisiniz demişti bilinmeyebiliyor yani ihtiyac olmamiştir ilgisini cekmemiştir vs vs
01 Yorumla
Soran1 yılya siz şaka mısınız ne trolü ne trolü
1 yılKimi insanlar 21 yasinda devlet kurar yonetir kimisi cay demleyemez.. Bu suc senin degil ogretmeyen pohpohlayan anne babanin.. Kadin erkek herkesib azda olsa yemek yapmayi bilmesi gerekir medeni insan olmanin gerekliligidir
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. 21 yaşında çay demlemeyi bilmemek evet cahilliktir. Eminim bu yaşına dek yanında o kadar çok çay demlenmiştir ki bir kere bile dikkât etmediğin için öğrenememişsin.
13 Yorumla
Soran1 yılHep annem yaptığı için önemsemedim evet
Soran1 yılhaklısın
Yeme & İçme konusunda 783 cevap paylaştı. Hayır neden cahillik olsun ki
Bilmemek degil öğrenmemek ayıptır
Demlik poşetle demleyin
Hem pratik hemde hızlı olur
şu an orada olsam size demlemeyi öğretirdim
Çay demlemek sanattır
İyi akşamlar
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 474 cevap paylaştı.
1 yılÇayı demelemeyi bilmene gerek yok aslında şu kaynat çay koy kaynattigin suyu ustune dök bitti gitti 😅 ha kaç kaşık atacam diyorsan da o sana göre değişir üç ölçek iyidir genelde
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Çay demlemeyi bilmemek zor bir şey değil ki. Sonuçta oturup trigonometriyle uğraşmıyorsun. 😂😂😂
03 Yorumla
Soran1 yılTrigonometri ne DKSKDSODJAOSJWOSİWJ
- 1 yıl
Matematiğin konusu. 😂😂😂😂😂
- 1 yıl
En zor konulardan biridir. 😂😂😂
1 yılCanım çok kolay hayır değil öğrenmemek sormamak ayıp çaydanlığın altına su köy ama baya bir o kaynayınca demliğine biraz çay koy kaynak suyu o çaya dök sonra altında şu azalmışsa biraz daha Su ekle sonra biraz daha ocakta Dursun o iyice demlensin hazır.
00 Yorumla
1 yılpes dedirtiyorsunuz yemek yok cay yok hayatta tek olsanız acinizdan olursunuz erkek sizi alıp ne yapsinlar
03 Yorumla- 1 yıl
Kadını sadece seks ve yemek için alana gitmesin o halde kadınlar.
Soran1 yılBen erkeğin aq 🙃
- 1 yıl
Tam tersi olmasın
Tipe bak çay demle mevzuu, illa bilmen gerekiyor tipe bak kolay ogrenirsin. Ciguli bile yapma bana Numara şarkısı söylüyordu, sen yapma bari.
00 YorumlaCahillikle ne alakası var ahahahhhh dünyadaki herkese sor kaçı biliyor acaba? Sırf türkler tiryakisi diye herkes bilmek zorunda değil.
00 Yorumla
1 yıladı üstünde demleme olduğu için azıcık mantık yürütür isen belki çözersin 😂
01 Yorumla
Soran1 yıl😂😂
Bana göre cahillik degil ama tembellik çayıda bilirsin yani ya
02 Yorumla
Soran1 yılAnnem varken ben ilgilenmiyorum
Oha naptın ya 😅alta su üste çay koy bitti sonra üste su koyarsın kaynayınca su
04 Yorumla
Soran1 yılMaalesef yumurta da DKSKDSODJAOSJWOSİWJ
Soran1 yılkız niye troll olsun 🤣
1 yılÇay demlemede ne var ya ben gözü kapalı bile yaparım fokur fokur suyu kaynat bir güzel çayı yıka tozu falan gittim 20 dakika demle al sana çay
00 Yorumlaİşine gelmediği için öğrenmemek ayıp yoksa cahillik değil.
01 Yorumla
Soran1 yılValla öyle
Yeme & İçme konusunda 900 cevap paylaştı. Küçük bir caydanlik bul şu koy kaynayana kadar bekle sonra demliğe çay koyup üzerine sıcak su koyup demleye birakacaksin..
00 YorumlaCahillik değil de her insan kendi ihtiyaçlarını karşılayacak yetide olması gerekiyor ayağın yere basması sadece maddi bir şey değil
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. Küçük bir demliğe kaynar su ekleyip veya o demlikte su kaynatıp üstüne 1-2 kaşık çay otu atarak başlayabilirsin
00 YorumlaLan çayı kendi haline bıraksan bile çay oluyor bilmeyecek ne var
01 Yorumla
Soran1 yılLan ne alaka herkes biliyor olamaz
1 yılÇaydanlığın ne olduğunu bildiğinde şüpheliyim xmljjf
01 Yorumla
Soran1 yılwlskadkaosksosksosj
Su kaynat 2-3 kaşık çay koy üste kaynayan suyu da dök su ekleyip kısık ateşte kaynat
02 Yorumla
Soran1 yılçok teşekkür ediyorum 😂
Gizli Üye(18-24)1 yılbunda bilmeyecek ne var knk suyu kaynatiyon cayin icine dokuyon abartma sende illa gormussundur bir sekilde bir yerde uzayda yasamiyon ya biz sanki kursunu mu aliyoz
01 Yorumla
Soran1 yılyok valla knka bir ara denedim onu da arkadaş sayesinde yoksa cidden bilmiyorum 😂
Gizli Üye(45 üstü)1 yılCahillikten de öte bir şey bu su kaynatmak ve çayın üzerine dökmek , çay demlemek. yürümek ve konuşmak gibi
30 YorumlaHayır cahillik değil merak yeteneğin yok olmuş diyebilir miyiz ben mutfakta annemden çok şey öğrenmiş birsiyim yardım ederek bakarak felan
20 Yorumla
1 yılAsalaklık bu cahillik ayrı bir şey sen asalak olarak yaşamşsn
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. Cahillikten değil bilmemek değil öğrenmemek ayıp
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 4,5b cevap paylaştı. Kaynar suyla çayı buluşturuyorsun o kadar 6 yaşındaki yeğenim bile yapar.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 606 cevap paylaştı.
1 yılBilmemek ayıp değil google amcaya sor hemen öğren
00 Yorumla Yani en kötü ihtimalle çay paketinin üzerindeki önerilere bakarsan demlersin.
00 Yorumla
1 yılNeeeee
Neeee
Neeee
En Kolay Şeyi Bilmiyo karı00 YorumlaÇay kendisi demleniyor, bilmeye gerek yok ki 😎😎
Çay yoksa hayat yoktur. Çay varsa ümitvarımdır00 Yorumla
1 yılcahillik degil olabilir soguk suyla cay demleyen birini taniyorum 😀😀😀
suyu iyi kaynat 😀00 Yorumla
1 yıltembellik you tube aç bak yani bu seviye sorularda canınız sıkılıdığı için mi sorıyorsunz
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 375 cevap paylaştı. Cahillik demek belki yanlış olurda. Çay demlemeyi bilmemek düşündürücü
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Daha cok ilgisizlik veya hic gerek yoktu yapanlarin vardi
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılBunun adı cahillik değil de başka bir şey bunun adını Ben koyamıyorum
00 Yorumla Bilmemek değil öğrenmemek ayıp bugün öğrenmezsen ayıp edersin
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı. İstedikten sonra herşeyi yaparsınız internet araması yapmanız yeter…
00 YorumlaÖğrenmemek AYIP
YARIN ÇAYLAR SENDEN HADİ BAKALIM00 Yorumla
1 yılCahillik değil basit bir şeyi öğrenmek güzel olur zamanı gelmiş 🥳
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılÇay demlemekte ne var ki sıcak suyu çayın üstüne koyup bekliyorsun
00 Yorumla Bende yeni öğrendim. Suyu kaynat, 3 kaşık çay koy sonra üzerine sıcak suyu yavaş yavaş dök, sonra onu demlemeye bırak. Üzerindeki çay dibe çökmüşse demlenmiş demektir. Afiyet olsun.
01 Yorumla
Soran1 yılçok teşekkür ediyorum
Yahu internete girik KS ye yazmasini biliyosun ama cay nasil demlenir diye yazmasini bilmiyosun he guldurdun beni gece gece anlatayim istersen nasil demlenir diye
09 Yorumla
Soran1 yıl😂😂😂😂😂😂 olsun ya gülelim biraz
Soran1 yılevet nasıl yapılır DKSKDSODJAOSJWOSİWJ
Soran1 yılçok teşekkür ediyorum 😂😂
Soran1 yılValla çok haklısınız bence de bir yerden başlamalıyım kaç yaşıma gelmişim 🤦🏻♀️
Soran1 yılgerçekten öyle neler olacak belli değil
Bende böyle olucam ya başka türlü değer bilinmiyor 😅😅 çay içiliyor mu çay neydi ki jsjsjs
10 YorumlaŞimdi önce suyu kaynatıyoruz iyice, sonra üst tarafa çay demleme poşetlerini koyuyoruz, kaynamış suyu üstüne döküyoruz. Sonra güzelce demlenmesi için 15-20-30 dk arası bekliyoruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani bu kadar da evet cahilliğe kAçıyor çay bu sonuçta her gün içilen ufak çocuk bile bilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGiz sen ne kadar cahil ve ise yaramaz kendini bilmez biriymişsinn yazıklar olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılOğlum 13 yaşında çayı yumurtası mis gibi kahvaltı bile hazırlar 😀😀
Gelinim yorulmasın00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAyıp değil, kendin için öğrenmelisin bunları, kendine zaman ver
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHarbiden 21 misin yahu soru tam 17 lik ergen sorusu ahsahs
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılüniversite de ev arkadaşlarım benle dalga geçmişti sjhdhdh
00 Yorumla
1 yılbiraz fazla oluyo ama cok basit su koy icine cay koy demle yani ek bisey yok valla zorlama kafayı bu kadar
00 YorumlaEn kolay çay demleme şöyledir: su köy kaynayinca çayı koy. Sonra çay alta cokene kadar bekle. Afiyet olsun. Biz hep böyle yaparız daha hızlı olur.
00 Yorumla- Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar