Evimizin üstünde teras var ve çatı yapılacak eşim ise gidiyor bende iki çocukla evdeyim eşim ustalara çay verirsin saat 10 da öyle demişler bende tamam dedim ama biraz garibime gitti 4 tane adam çalışıyor ben belki görünmek istemiyorum muhatap olup çay vermek istemiyorum onlara kıskanç değilsin dedim eşime. Eşimde senin zihniyetin farklı diyo bende yakında cami var oraninncay ocagivar hemen dibimizde oraya gitsinler dedim. O da Bi çay yapacan verecen ne olacak diyo o zaman çarşıya da çıkma diyo ne alakası var dedim bende sizce ben mi abartıyorum yoksa olması gereken şey başka mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNormalde senin çay yapman uygundur ama götürmek sana düşmez eşine düşer eşin evde yoksa ozaman çay yapman doğru değil senin teklifin mantıklı eşin caminin çay ocağına gider ustalar gelicek çay içecek dernneyse hesabini ben akşam öderim der konu kapanır eşiniz biraz geniş hareket edmiş bu konuda haklı olan sizsiniz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğilsin. Büyük bir termos al 2-3 lt lik ,4 kişilik bardak ayır, yanına da çayla içecek birşeyler hazırla. Bunları kapalı bir kutuya ve ya sepete koy tozlanmaması için. Ustalar gelince eşin evde oluyorsa ver eşine götürüp bıraksın yanlarına , olmuyorsa ustalar gelmeden önce götür biryere koy sende bir daha muhattap olma, bir şeyler gerektiğinde de eşini arasınlar, habersiz eve girmesinler.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBazıları yiyecek gibi bakar, kibar davransan kadın benden etkilendi havasına girer sohbet etmeye çalışır, gereksiz çay su ister, pis pis sırıtır..
Hepsi öyle değil tabiki ama böyle yapanlar yüzünden evde tadilat falan istemiyorum. Yapılacaksa yıllık iznini alır erkek, gelir başlarında durur.
Çay su ikramını yap sen ama suratın hiç gülmesin ve sadece ustabaşıyla muhatap ol
00 Yorumla
+1 yılİşimi yapan her kim olursa olsun, yemeğini, çayını yer yer tatlısına varana dek hürmet etmeyi severim.
Görünmüyor olmak istemen normal, onlara çay yapabilecekleri malzemeleri eşin versin. Kendi çaylarını kendileri yapar.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
52Cevap
- Yeme & İçme konusunda 64,3b cevap paylaştı.
u +1 yılZorunda değilsiniz
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 668 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlık ölmüş adamlar da senin gül yüzüne meraklıydı sanki. Alt tarafı çay ya Allah senin gibilere muhtaç etmesin kimseyi. Bir yudum su verir bin kere söylenirsiniz. Geçen sene bizim de binanın dış cephesi yenilenmişti ve bende teras katta oturuyordum. Adamlara yenidoğan bebeğim varken çay yaptım güzelce hazırladım, çayı da boş vermedim yanına bişeyler hazırladım. Bizim terasta oturup dinlendiler çaylarını içip teşekkür ettiler çok da memnun oldular. Elime yapışmadı yani. Bir de bunu soruyorsun pes!
43 Yorumla- +1 yıl
babasının hayrına çalışmıyor o da saçmaladınız iyice
- +1 yıl
@hastagSUSAMAM babasının hayrına çalışması gerekmiyor bunun için.
- +1 yıl
para da havadan yağmıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende sevmem böyle şeyleri. Evet seni yemezler ama içten gelirse yapılır böyle şeyler. Muhattap olmak zorunda değilim yani parasını alıyor işini yapıyor. Hele birde saat 10 da bize çay versin eşin gibi bir şeyi asla kabul etmem. Evde eşim yoksa niye çağırıyor evde olmadığı saatte. Hadi çalışıyor dıye vs ben nıye hizmet etmek zorundayım.
37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumlar cok cocuk zekası. Mevzu sarkıntılık değil zaten. Kadın muhattap olmak zorunda değil bu kadar basit.
Cevap sahibi+1 yılParasını veriyorum işimi yapıyorlar hayırdır ya. Çay vermek budur şudur ne mecburiyet var pardon. Eski turkıye yok kendinize gelin bi
Soran+1 yılYani bizde mağaradan çıkmadık misafirperverliği alasını biliyoruz beni yemezler yapilannyorumlar acımasızca lakin emri vaki lerdennhoslanmam ne demek esin bize çay yapsin saat 10 da demesi beni itti. Eşimde zorladı yapacaksın dedi yapmazsan seni boşarım lafını bile söyledi utanmadan bende sinirlendim yani boşanma lafını bile yazmadım buraya bundan daha öncede evimizin içinde usta vardı ona d çay yap ver bide adam. yatak odasında çalışıyor bide krep yap ver dedi adama ucuza yapiyo işi dedi bende yaptım verdim ama hoş bakışlar olmadı igrendim
Cevap sahibi+1 yılBen senı anlıyorm evlı olmayanda anlamaz. Eşin yanında olur anlarm gerek yok. Eşim yurtdısına gidip gelıyor evde tekken elektrk internet bı sorun olsa çağırıyorum kapıyı bıle kapatmıyorm ınan. Bakışlar oyle bir hal alıyor ki. Ama cidden sırf bu yuzden bıle değil. Dedğim gibi ben ödemesini yapuyorm kimseye hızlet etmek zorunda değilm eşimde istemez asla geçen kendisi evdeyse verir bi su isterlerse ya da sorar. Çay demle kahve yap. Bu tarz muhabbetleri sevmem. İşini yapan işini yapar ve gider. Yarn sofrada kurdurtur sana ztn. Kafayı yems kusura bakma
Cevap sahibi+1 yılYapılan yorumlarda ay herkes benı haklı bulsn hesabım öne cıksın cevabım etkılesim alsın pesınde ınsanlar o yüzden bu yorumlar. Ikı erkek görse deligine kaçacak tipler burada ne var ver çayı dıye hümanistlik oynuyor
Soran+1 yılZatenn ilk başta yemek yapsın bize demiş eşim ne hikmetse kabul etmemiş hayret çocuklar var yapamaz demiş ondan sonra bari çay yapsın saat 10 da demiş muhakkak demiş yapsın ben yapacağım varsa bile yapmam yani
Cevap sahibi+1 yılNe güzel ya hem para alacağım hemde yemek içecek hizmeti böyle bir iş ne güzel valla
- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunun çeşitli sebepleri var. 1. sonuçta onlar sizin misafirinizdir. Misafire en azından içeceek ikram edilir. Milli içeceğimiz çay ve genelde ustalar çaya bayılır. 2. si ise belli bir zaman çay tüketmeyince baş ağrısı hisseden bir kesim var. Oyle bir ustaya denk gelirsen iişm bitsin de gidim çay içiyim diye yalapşap iş yapıp senin sorununu düzgünce çözemeler. 3. ise kendisine birşeyler ikram eden insandan pozitif enerji alır tüm insanlar. Aaa ev sahibim ya da iş verenim bize bakıyor der daha şevkle çalısır. Sizi de anlıyorum belki başınıza bir iş gelmesinden, ya da o an ev hallerinde takıldığınızdan üst basınız o haldeyken görünmek istemeyebilirsiniz. Diğer türlü amaan ben muhattap olmıyım sonucta gelip yapıp gidecek e karsılığında parasını alacak ne yalandan iki gülümseyecem muhatap olacam diye düşünüyorsanız Türk toplumu maalesef bu düşüncelere ters bir kültür yaşatıyor. Ve biraz da sorumluluktan kaçmak gibi mi geliyor acaba diye düşündürüyor.
00 Yorumla
+1 yılya kendinizi ne sanıyosunuz bulunmaz hint kumaşı falan mı? adamların işi gücü yok sana sarkıntılık edicek. tövbe ya. kocan mantıklı adammış seni sıkıp odalara kapatması lazımdı mutlu olman için. herkese sapık gözüyle bakmaktan vazgeçin artık o insanların da eşleri var iş için ordalar. 2 çay verince seni altlarına almayacaklar korkma. herkes sana hasta zaten ölüyolar seni s*kmek için hey yarabbim ya
42 Yorumla- +1 yıl
Ohh cok iyi yazmissin
Soran+1 yılYani bizde mağaradan çıkmadık misafirperverliği alasını biliyoruz beni yemezler yapilannyorumlar acımasızca lakin emri vaki lerdennhoslanmam ne demek esin bize çay yapsin saat 10 da demesi beni itti. Eşimde zorladı yapacaksın dedi yapmazsan seni boşarım lafını bile söyledi utanmadan bende sinirlendim yani boşanma lafını bile yazmadım buraya bundan daha öncede evimizin içinde usta vardı ona d çay yap ver bide adam. yatak odasında çalışıyor bide krep yap ver dedi adama ucuza yapiyo işi dedi bende yaptım verdim ama hoş bakışlar olmadı igrendim
+1 yılAbartıyorsun , çayı demle tepsiyle bardakları şekeri vs. hepsini kapının önüne koy eşini ara adamları arasın kapının önünden alsınlar. İçince yine oraya koyarlar merak etme seni de yemezler alnının teriyle çalışan insanlar onlar helal ekmek kazanmak için güneşin altında çalışıyorlar ve böyle bir kanun yok ama gelenek var. Sen de kendini göstermek istememen kadar doğal bir şey yok saygı duyuyorum onun için dediğim şekil en güzeli
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇay vermekde sorun yok ama senin onlarla muhattap olmakta sorun var sen asla onlara görünemezsin onlarla konusamazsin eşin çalışıyorsa illa ki birileri vardir gelip bakarlar sen yaparsin onlarda verir eder yorumlarda zihniyet denmis de kendi zihniyetleri bozuk oldugu icin bilmezler anlamazlar en bozugu bunlardir bayrak tutarlar ama lafa gelince en duzgunleri bunlardie baskalarina ahkam keserler iste
10 Yorumla değişik biriymiş eşim dediğin zevat. hem kadını evde 4 adamla bırakıyor bu yetmiyor birde çay götür diyor. aslında dansöz kıyafeti giyip 2 de göbek atsan gariplere iyi olurdu çalışırken molada eğlenirlerdir işlerini daha bir şevkle yaparlardı...
10 Yorumlaevet mecbur degilsin ama orada (parasiyla olsa da) ter dokenlere 1 sise soguk su vermek bile guzeldir, nezakettendir. muhafazakarsan bi "Allah razi olsun" un bile ne kadar degerli oldugunu biliyo olmalisin mantiken. sen ve senin gibiler şu sacma ve cahilce dusuncelerinizden kurtulursaniz bir gun hayatiniz, hatta bizim de hayatimiz degisecek emin olun.
00 Yorumlaadam gayet hakli isten kacmak icin ki cindan bahane uydurmussun apla caydanligi 4 tane cay bardagi olan tepsiyi ve bir de sekerligi birakip geeri evine doneceksin 30-35 dk sonra da gidip alacaksin sana git tek tek yanlarina cay dagit dememis ki adam...
00 YorumlaEşin haklı, sen abartıyorsun. Sizin eviniz için uğraşıyo adamlar, iki bardak çay, ne bileyim su götürmek nezakettendir. Ha çok rahatsızsan koy çayı bi termosa, bardaklarla beraber götür koy yanlarına yani.
00 Yorumla
+1 yılCay vermek zorunda degilsin bence de.. turklerdeki usta kulturu de cok acayip. Ben anlamiyorum. Islerini yapip gitmeliler. Zaten para aliyolar bir de neden hizmet etmek zorunda insanlar, gercekten anlamsiz.
00 Yorumla
+1 yılUstalarda sana meraklıydı sizi nerelerde kimler yetiştirdi Allah askına.
36 Yorumla
- +1 yıl
Öf copy paste copy past
Soran+1 yılSenin için parmağımı yoramam canım
- +1 yıl
Hadi hizmet saatin geliyor. Ev hanımı 😄
Soran+1 yılBak bu yoruma ben bile güldüm sesli neyse Bi çay yaşamda gelem😀😄😄😄
Soran+1 yılSen kız sana da çay yapayım karşılıklı oturup konuşalım dertleşelim
+1 yılBence haklısın, Eşin orada olsa kapıdan verir dönersin hadi neyse, 4 yabancı adamın yanına Seni göndermesi çok yanlış, mecbur kalırsan teras kapısına bırak dön..
00 YorumlaBu bir insanı yardım olarak gör ne var bunda çayı demlerim ustalara seslenir kapının önüne koyarsın onlar alır tekrar oraya koyar ama eşinin kıskanmadığım doğru bilmiyorum artik
00 Yorumla
+1 yılHayır değilsin hatta evde yalnız da kalmak zorunda da değilsin kayınvalideni ya da anneni kardeşini çağır çok rahatsızsan merak etme onlar verir çayı da 🙂
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 689 cevap paylaştı. Sen abartıyorsun sonuçta evinde çalışıyorlar bi. Emek harcıyorlar, çay da vermelisin yemek te ikram edebilirsin su da verebilirsin bizler de öyle gider yani
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 4,8b cevap paylaştı.
u +1 yılCay yap koy bi kenara onlar alır... muhatap olmak tabi zorunda değilsin hatta Cay yapmak zorunda da değilsin.. ama çalışıyorlar ve Cay su artik ne olursa ikram edilir.. istemezsen etme
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence de senin zihniyetin farklı. Yani altı üstü çay vereceksin eve alıp fingirde mi diyorlar sanki. Ki doğru söylüyor. Gidip bir cafede çay içerken garson erkek olunca almıyor musun çayı.
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılEv sahibisin ya ikram da bulunmak haneyi de bereketli tutar yanlis bisey yok cekinecek bisey de yok kimse senin namusuna halal getirecek duruma girmex korkma
00 Yorumla Bir çay versen ölmezsin bence bunun kıskanma ile alakası yok adam orada çalışıyor sonuçta kötü bir şey yapmıyor
00 Yorumla
+1 yılİsim geregi ben herkesle ayni dusunmuyorum her insan ayni degil her tipiyle calistim ustalarin alayi sapik mk
00 Yorumla
+1 yılEşinin yerinde olsam onlara bir küçük tüp çaydanlık su çay verirdim alın yapın için derdim. Sen haklısın bu durumda
00 YorumlaBöyle bir rahatsızlığın varsa eşin işten izin alıp evde beklemeli. Serzenişinde haklısın eşin düşüncesiz davranmış.
00 YorumlaAbartma, ama sen nasıl davranırsan erkrkler de ona göre tavır alır, bu bu hayatın gerçekleri
12 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok, bazılarına ne kadar ters davranirsan davran ısrarla yakinlasmaya çalışıyorlar çevremde çok fazla gördüm arkadaşlarımı rahatsız eden tipleri
+1 yılEve gelen çalışana çay kahve ikram edilir normaldir
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılZorunluluk dersen yanlış olur ama vermekten bir sakınca olmaz ya
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılçay corba bizim insanımızın iyi niyetinden misafirperverliğinden gelen bir şey yoksa vermek zorunda zaten değilsin. ama ben evde oldugumda veririmde ben yokken zaten eşimi çay servisine göndermem
00 Yorumla
+1 yılusta iş yapmaya geliyor çay içmeye değil kocan haksız madem o kadar istiyor o yapıp versin
00 Yorumlabiz de ev yaptırdık çayını yemeğini veriyorduk normal
00 Yorumla
+1 yılAltı üstü bir çay demleyip vereceksin ne kadar büyütüp saçma sapan yerlere çekmişsin mevzuyu
00 Yorumla
+1 yılHayır çay vermek zorunda değilsin , eşinde tuhaflık var
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 386 cevap paylaştı. Senin değil başkasının vermesi gerek evde 1 erkek olmalı
00 Yorumla
+1 yılÇayı demle bardaklarla birlikte tepsiye koy ver. Kendileri doldurup içsinler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUstalar seni yemez. Evde termos yok mu termos ile ver bardak şeker vs bir kere ver yeterli. İnsanlar çalışıyor ne kadar zor olabilir ki. Sonra istediğini yap
00 Yorumla
+1 yılAlt tarafı bir çay kapıya koy evine geç ne olacak
00 YorumlaAkşamdan çayı suyu koysanız kendileri yapsa olmazmiydi
00 Yorumla
+1 yılbir tepsiye koyup bırakabilirsin. onlarla otturup beraber içmeyeceksin soonuçta
00 YorumlaAdettendir çay yapılır verilir , rahatsız olacaksan çatı demleyip bardakları tepsiye dizip çaydanlıkla verip çıkabilirsin yanlarından
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUstaya çay ya da yemek verilirde evde eş hazırlar koca, kardeş, bab vs ustalara ikram eder. İnsan karısını ustaların içine sokar mı @q.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence sen saçmalıyorsun, kocan haklı insanlara bi çay su vermek gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıladamlar çayla beraber kek yerine seni yerler gözleriyle.8 göz.
00 YorumlaAdamlar çalışıyorsa bi demlik çay yap ver ne var bunda. illa yanlarında duracaksın diye bişey yok. çayı ver git sen
10 YorumlaZorunda degilsin kocan cok istiyorsa kendi yapip versin
10 YorumlaYALNIZ EVE GELEN USTALARA ÇAY DA YEMEKTE VERİLİR HAKLARIDIR. ABARTMIŞSIN
02 Yorumla- +1 yıl
masraf üstüne masraf ekleyin
+1 yılEvet hak payın var bu konuda. Eşin haksızdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılya zorunlu birsey değilde ikram olarak çocuklarına verirsin onlar götürür
00 Yorumla
+1 yılEşinde genişlik var sen bu konuda haklisin
10 Yorumla
+1 yılVer ne olacak ekmek parasına uğraşıyorlar
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılVerme ya verme bu kadar zor geliyorsa verme yani
00 Yorumla
+1 yılBjraz abartmışsın çay ver ne olacak ki
00 Yorumla
+1 yılAbartıyorsun alt tarafı cay vereceksin
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılYani genel de bi çay verilir
00 Yorumla
+1 yılCayı tepsiyi bırak işine bak sen
00 Yorumla
+1 yılBee nolcak eve geliyorlar mı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocan qavat sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok be oyle dıolar da
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBhcg düşük gibi sanki
00 Yorumla Bir şey olmaz korkma
30 YorumlaBi demlik yap ver bir şey olmaz
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?