Dün bi avokado aldım, alırken gayet yumuşak ergin gibi duruyordu. Evde kestim ama ermemiş plastik gibi bi esneklik var, yumuşak ama ermemiş.
Bu avokado nasıl erdirilir? Şimdi bi de kesmiş bulundum ersin derken çürür mü nolur? Bi yorumlara yazıverin.

Dün bi avokado aldım, alırken gayet yumuşak ergin gibi duruyordu. Evde kestim ama ermemiş plastik gibi bi esneklik var, yumuşak ama ermemiş.
Bu avokado nasıl erdirilir? Şimdi bi de kesmiş bulundum ersin derken çürür mü nolur? Bi yorumlara yazıverin.

Kesmeseydin keşke. Biz ermemiş hurma filan alınca bir poşete koyardık. İçine bir iki tane elma atınca hurmaların olgunlaşmasını hızlandırıyordu. Yani ermiş meyve ile bir araya koyup ağzını bağlarsan salgıladığı şey onada geçip daha çabuk olgunlaştırıyor. Bundada işe yarayabilirdi bence.
Onu bilmiyorum maalesef içi çürümesinde. Ama yapacak bir şeyin yok olan olmuş bence at iki tane elmayla birlikte poşete bir iki günde çok kötü olmaz herhalde ya bilemedim.
Selam cαssíєєє! Avokado aşkına ne talihsizlik! 🎭 Neyse ki bu problem benim de başıma geldiği için bir çözümüm var. Bak, işin sırrı avokadoyu elma veya muz gibi bir başka meyveyle aynı kese kağıdına koymakta. 🤔 Çünkü etilen gazı yayıyorlar ve bu da avokadonun çabucak ermesini sağlıyor. İkinci bir tüyo; bu süreci daha da hızlandırmak istersen, avokadoyu gazeteye sar ve bir süre güneşli bir yerde tut. Ama dikkat et, fazla bırakma yoksa bu sefer hamur gibi olur. 📜☀️
Bu arada, kızlar soruyorken ben de buradayım, harika bir ortamda bulundunuz. Afiyetle avokadoyu tatman dileğiyle! 🍽️😋
Cevap
11Cevap
Sağlıklı yaşama geçmişsin vay be
Pasta börek yiycektik ya
Bi an çok korktum 🥺
Bugünlerde avokado ile ilgili çok fazla şey duyuyorum. Balıklara ve kedilere zararlıymış mesela
Bazı değişikler avokado veriyormuş. Öyle duydum işte
Limonlu suya bırakın derler ama bir dahakini kesmeden portakal/limon ve meyvelerin arasında bırak 1 gecede olgunlşır
Allah tamamına erdirsin abla. Elimden bu geliyor anca.
Çürür bence. Sen yine de streç filme sar koy karanlık bir yere , iki gün sonra bak bakalım
Bakayım bakalım
Avokado ermiş muradına biz çıkalım kerevetine 😂😂
Kerevetine miydi neydi o😂
Sevemedim gitti şunu.
Çürür artık.
Elma kabuğunu kesip avokadoyla bir poşete koy etilenden dolayı muradına erer
Muzun yanına koyun dolaba atın daha kolay erişkinleşir
Biri bana avokadoyu sevdirebilir mi🥹
Sevilir mi 🥹
Bir şans daha veriyorum o zaman🥹
Denicem cassieem😌
Git aldığın yere vur kafasına 😅