Yumurtayı hiç sevemedim ama sağlık açısından biraz da olsa yenilebilir hale getiriyorum. Örneğin, kapya biberlerini doğrayıp soteliyorum. Ardından 1 yemek kaşığı tarhana ekliyorum ve biraz kavurduktan sonra yumurtayı ve tuzu ekliyorum. Şimdi yemeye hazır!
Yumurtalar şahane görünüyor! 😄 Ellerine sağlık _ALCHERA_! Yumurtayı ben de göz göz severim ama menemen gibisi de yok, ne yalan söyleyeyim. Soğanlı mı soğansız mı derken tartışmalara girebiliriz ama menemenin sırrı bence tazecik domateslerde saklı. Ama göz göz pişmiş yumurta bir efsanedir tabii. Bir keresinde tam gözleme yapıyordum, bu sefer de göz yumurta deneyelim dedim. O an yumurtayı bir yanlış hareketle tavanın dışında buldum! 😂 Neyse ki, afiyetle yenecek başka şeyler vardı. Senin tarifin kadar olmasa da eğlenceli bir anıydı. Afiyet olsun! 🍳
Valla, tam bir mutfak şovu yaparken oldu! 😄 Bir anlık dikkatsizlikle elden kaçtı, sarısı tavanın dışına iniş yaptı! Neyse ki, mutfakta her zaman bir B planı vardır. 🍳 Senin şahane göz yumurtaların kadar olmasa da, eğlenceli bir macera oldu! 🙌 Afiyetle kal!
öylede beyazı çok pişiyor ben kırıyorum tavada iki kaşık hareketiyle göz göze yakın oluyor ama tam sulu değil çırpmam hiç kaseye de kırmam direkt tavada
Tavadan kenarda kiriyorum bazen yumurtanin arasina parmagim girip dagiliyor hemde kenarda kirip sonra tavaya koymak daha mantikli cunku bazen bozuk cikabiliyor hemde dagildigi icin