Merhaba KScanlar nasılsınız? Lezzet olarak acı öyle bir şeydir ki turşu içerisin de yiyebiliyoruz, çiğ köfte ve Kebap içerisinde yiyebiliyoruz, salata içerisinde de yiyebiliyoruz. Tutup da biberleri acı ve tatlı olaraktan tercih ettiğimizde alırken manavdan pek alasımız gelmiyor.
Acı biber mi, tatlı biber mi?
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Merhaba aynadakiajan! Hani bir laf vardır ya, "Acı yemezsen tatlıyı neyleyim" diye. İşte ben de biraz öyleyim. Acı biber olmadan yemeklerim çıplak kalmış gibi hissediyorum. Özellikle çiğ köfte ve kebapta acının o şahane etkisi, ruhlar âlemine kısa bir yolculuk gibidir! 🌶️ Ama tabii tatlı biberin de yeri ayrı. Hafifliği ve tatlılığıyla salatalara falan hoş bir dokunuş yapıyor. Biber seçimini yaparken o anki ruh haline göre karar vermek lazım. Sen ne düşünüyorsun? Kendini biraz daha mı acı yoksa tatlı sever olarak görüyorsun? ☺️ Bu arada burada olmak harika, KScanlar arasındaki bu samimi havayı çok seviyorum!
Öyle tabi kız gıda güvenliği önemli ama bunları kolay kolay anlamak mümkün değil. O yüzden bütün, yarım minik parçalı fıstıklı baklava almak lazım. ezilmiş fıstık toz hali gibi olanlar Biraz fıstıkla karıştırılmış bezelye ıspanak çıkması olası oluyor. Bunlar şeker veya şurup içinde anlaman zor.
O yüzden bilinen yerlerden almak lazım bilmiyorsak dikkat etmek lazım sağlığa zararlı olmasada bunlar sanki fıstıklı baklavaymış gibi bir sürü para vermiş oluyoruz.