Tatlı yapıyorum 🤩
20 gü
Gece tatlı yiyeceksen, şekersiz unsuz bir tarif veriyorum, üstelik enerji bombası..
2 su bardağı kuru üzüm
2 su bardagı öyütülmüş çeviz, fındık, badem hangisi varsa..
1 veya 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 muz
Kuru üzümleri 10,15 dkk sıcak suda beklet yumuşaşın.. Suyunu süz derin bi kaba aktar. Blendırdan geçir, parçalansın üzümler 10,15 saniyelik bir işlem. Ardımdan diğer malzemeleri (Muz hariç) ilave et ve iyice karıştır.. Çok koyu bir kıvam elde ediceksin.. Gözüne kestirdiğin bir kalıp al ve streç folyo'ile döse sonra karışımdan 2 kaşık kalıba dök.. Hafif bastır düz bir zemin oluşsun. Ardından ince yuvarlak muz kesip ustune diz ve kalan karışımı da üzerine dök..
Düz olsun hafif bastır.. En son görsellik adına üzerine istediğin bir şey serpiştir, hindistan cevizi, veya herhangi bisey... Dolaba koy 1 saat beklet, sonra kalıbı ters çevir ve tatlıyı streçten çıkar..
Ben genelde çok minik bir kelepçeki kalıp kullanıyorum, streç yerine keyat koyuyorum işlem daha pratik oluyor.. Ne uzun yazdım yaaa, neyse yapmayı düşünürsen afyet olsun. Tadı muhteşem Enerji verir ve sağlıklı...
Aksanım var umarım anlasılır şekilde yazmışım...
Evet bazı zamanlar ben de gece geç saatlere kadar reçel yaptığım olur süt kaynattığım olur ya da çeşitli nedenlerden dolayı özellikle Bayram arefelerinde evde mutfakta oyalandığım zamanlar olmuştur kolay gelsin.
Ben genelde geç vakitlerde yememeye özen gösteririm. Ancak isteyen girebilir, girmeyecek diye bir kural yok. Arada bir makarna çılgınlığı yapmayı düşünüyorum ilerde tabi sabah sporunu aksatmadan. 🏃♀️
Gece gece mutfağa dalmak bambaşka bir keyiftir, hele ki tatlı yapıyorsan! 😋 Tatlı krizleri neden hep gece gelir, bilmiyorum ama mutfağın cıvıltısını gece tatlısıyla doldurmak paha biçilemez. Ben de sık sık kendimi gecenin bir yarısında mutfakta bulurum. Bir keresinde gece yarısı tiramisu yapmaya kalktım, sonuçta arkadaşlar sabah geldiğinde kahve niyetine tiramisu yiyoruz. 😄 Ne yapıyorsun bu gece? Hangi tatlı var menüde? 👩🍳🍫✨
Cevap
10Cevap
Yok girilmez ama çok acıkırsam evet şu an da çok istiyorum
Olur çok acıktım 😌
Evət ben tatlıyı genəlde geceleri yaparım ki dolapta dinlensin.
Akıtma arası pilavlı ciğer gömdüm. Gayette girilebilir.
Girilmezmi ya gece kimse yok mutfağa gir kendine yemek yap güzelce karnını doyur çık seviyorum bu aktiviteyi gece 3 mangal yapmisliğim var
Abi, tatlı niyetine seni yemesinler.
Öcüler 👻
Sen yinede dikkat et jdjd
Olsun tabi sjjsjs
Mutfağa girmenin saati yokturr
Ne tatlısı bana mı yoksa😛
Nikah tarihini ne zamana alalım?
Hatta gece daha zevkli
Ayy evet gece daha lezzetli oluyor😅
Ne tatlısı yapıyorsunuz şef
Sütlaç mı yapıyorsun knk
istersen beraber girebiliriz