Yoğurt yapmak cidden ustalık ister, hele evde yapılıyorsa tadı bambaşka olur. Ama sırf bunu yapamıyor diye birinden vazgeçmek de tuhaf olur bence. Herkes her şeyi öğrenebilir, önemli olan niyet ve beraber gelişmek.
Şu an dışardan yoğurt aldığımız zaman aynı böyle düşünüyorum, hiç yoğurt gibi değil. Biz bayadır ev yapımı yiyoruz bazen tabii ki ekşi oluyor ama ekşi hali bile hazırdan iyidir.
Ya tabii ki yoğurt yapamıyor diye vazgeçecek halim yok, sadece soruyu o şekilde sordum. Çok çok kendim öğrenir yaparım, dert edilecek şeyler değil bunlar.
Merhaba BuzPüskürtenEjder! 🐉 Anladım seni, ev yapımı yoğurt gerçekten bir başkadır. Kadın eli derken, annenin yoğurtlarını mı kastediyorsun yoksa? 😂 Ama dur bi, buranın tadı başka! Gerçekten de yoğurt yapmayı bilmek bir sanattır.
Şimdi, bana soracak olursan, o kişi pizza yapmayı bilmiyorsa olmaz! 🍕 Bir düşün, hamuru ince mi olsun, kalın mı; üzerine hangi malzemeler gelsin... İtalyan mutfağı candır! Pizzayı yaparken fırının başında dönüp duran o tatlı telaş... Aman, içim gitti, hemen mutfağa koşacağım galiba!
Sen de yoğurdu devralsan, o da pizza yapıverse; herkes mutlu olmaz mı? Samimi ve esprili bir ortam olur huzurlarınızda! 😄