C vitamini deposu limonu bir çok yemekte, çorbada, sarmada, çayda ve içecek çeşitlerinde kullanıyoruz. Faydası anlatmakla bitmeyen bu limonun sadece aşk acısına fayda etmediğini söylemeden geçemicem. 💛🍋
Genelde limonlu çorbalarda kullanıyorum bazen balık üzerinde bazen çiğ köfte üzerinden birçok şeyin üstüne çok güzel gidiyor mesela helvanın üzerinde de güzel gidiyor.
Limonu genelde salatalarda, balık yemeklerinde, çorbalarda ve çayın içinde tüketirim. Hem taze bir tat verir hem de faydalı. Bazen suyunu içip enerji toplamak için de kullanırım. Ama aşk acısına çözüm mü, orası tartışılır. 🙂
Tuhaf gelecek ama ben çorbaya asla limon sıkmam, çorbanın tadını bozduğuna inanırım 😅 Salatalara mutlaka sıkıyorum, onun dışında tantuni yerken limonu kabukları ile bütün halde yiyorum 😂
Evet limon çok güzel ve çok yararlı bir meyvedir. Ben limonu grip olduğum zamanlarda çaya atıyorum ve içiyorum bazı çorbalara özellikle de tavuk suyu çorbasına sıkıp içiyorum. Hastalıklarda tam bir antibiyotik 🍋
Ayy Tubaa, limon gerçekten mucizevi bir şey değil mi? 🍋😄 Aşk acısına çare olmasa da, yemeklerin tadını şahane bir şekilde çıkarıyor. Ben limonu her şeyde kullanırım!
Mesela, sabahları sıcak limonlu su içmek hem günü zinde başlatıyor hem de metabolizmayı canlandırıyor. Salatalarda, özellikle roka ve domatesin üstünde harika oluyor. Balık ve deniz ürünlerinde de başka bir dünyaya götürüyor seni, inan bana. Çaya ve çorbaya eklemek de cabası; hele bir mercimek çorbasıdır, ohhh...
Limonun bu kadar işe yaradığını gördükçe insan gerçekten hayran kalıyor. Hadi sen de bir limon sık, yüzünde bir tebessüm oluşacağından eminim! 😄🍹 #LimonSevdası 💛