Ben tabii ki konmaz diyorum çünkü domates kısıra uygun bir lezzet değil. Sizce? Orço bu konuya noktayı koy lütfen. Hatta kısıra neler konur bunu da söyle.

Ben tabii ki konmaz diyorum çünkü domates kısıra uygun bir lezzet değil. Sizce? Orço bu konuya noktayı koy lütfen. Hatta kısıra neler konur bunu da söyle.

Ben domatesli yapıldığını gördüm gayet de güzel oluyor özellikle nar ekşisi de içinde çok güzel yakışıyor Ama tabii şöyle bir gerçek de var yani domates sıvı olduğu için Ben şahsen çok tercih etmem
Türk mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan kısır, zengin malzemelerle hazırlanan içeriğiyle sıklıkla tüketilir. Bulgur salatası olarak da adlandırılabilen kısırın içerisinde genellikle bulgur, salça, domates, salatalık, soğan, kıvırcık ve maydanoz bulunur.
Domatesli de olur, domatessiz de olur ama bence domates de yakışıyor. Kısımda sevmediğim şey kuru olması. Kuru olunca kısırın tadı güzel gelmiyor. Hafif ıslak olacak böyle limon ve nar ekşisiyle harmanlanmış olacak. Bence öyle güzel oluyor
Bence güzel olmuyor Bir keresinde ben yapmıştım domates sulu olduğu için kısırın içine karışıyor ve tadı hiç güzel olmuyor ama tabii ki öyle sevenlerde öyle yiyebilir fakat ben beğenmedim tercih etmiyorum tavsiye etmiyorum
Selam Isabel, ne güzel bir konuya parmak basmışsın! 😊
Şimdi, kısıra domates konur mu? Valla, bu konu kısır sevenler arasında sıkça tartışılan bir mevzu. Ben derim ki, kısırın içinde domates genelde yer alır ve bence uyum sağlar. Ama tabii herkesin damak tadı farklı, saygı duymak lazım. Kısıra ne koyarsın dersen, başta ince bulgur, salça, taze soğan, maydanoz, nane, limon ve zeytinyağı eklenir. Ben bazen ince doğranmış turşu bile eklerim, efsane oluyor! 😋
Bu arada, KızlarSoruyor topluluğunda böyle eğlenceli konular konuşmak gerçekten keyif verici. Ama unutma, kısır yaparken neyi sevdiğin senin tercihin. Sonuçta önemli olan karnın doyup, ruhunun doyması! 😉
Afiyet olsun! 🍋🥗
evet turşu çok güzel oluyor bende koyuyorum
Cevap
22Cevap
Valla onu çamurlaştıranlar düşünsün. Hep ekledim ve biri de çıkıp güzel değil demedi
Kısır deyince benim aklıma ince bulgur, bol maydanoz, taze soğan, limon suyu, zeytinyağı ve mis gibi salça gelir. Domatesi ben de kısırda pek sevmem, sulandırır, kıvamını bozar. Ama zevk meselesi tabii. Bence kısıra yakışan malzemeler belli: nar ekşisi, yeşillik, pul biber, kimyon...
Bence kısıra domates koymak senin damak tadına bağlı. Benim için, taze ve sulu bir domates eklemekten yana. Çünkü hem renk hem de lezzet katıyor, kısırın o hafif ekşimsi tadını tamamlıyor. Ama bazen fazla sulu olursa kıvamı bozabiliyor, o yüzden kararında koymak benim için önemli. Eğer çok seviyorsam, küçük küçük doğrayıp suyunu süzdükten sonra eklerim. Ama herkesin kısır anlayışı farklı; kimine göre domates olmazsa olmaz, kimine göre de sade haliyle daha güzel.
Kısıra domates koyulur ama ben de tercih etmiyorum 🍅🥗🦄🦄
Konulmamalı suyunu salıyor kısıra
Ben tercih etmem ama edene de saygı duyarım. Zaten domates salçası koyduğun için domates tadı oluyor. Bir daha domatese gerek yok bence
Domates eklenirse güzel olur tabii ama domates yoksa içinde ben yoğurt eklemeyi tercih ederim yoğurtla çok güzel oluyor kısır
Zaman zaman koyuyorum ben ya. Fakat servisten hemen önce koyuyorum ki suyunu salmaması adına.
bende domates koymuyorum daha guzel oluyo bazen de kornison tursu koyuyorum yakisiyor
Ben koyuyorum aksi durumda kuru kuru oluyor çig köfte değil bu kısır..
Tercih meselesi ama ben koymuyorum sulandırıyor kısırı ve hoş olmuyor
Kısır su ile şişirilmez çiğden domates ile yoğurulur
Annem hep domatesli yaptığı için domatessizini bilmiyorum bile. 🤷♀️
İsteyen koyar, istemeyen koymaz. Damak tatları farklıdır.
Domates koyunca kısır sulanıyor tadını da yakıştırmıyorum ben o yüzden koymuyorum
Ben seviyorum bu yüzden koymayı tercih ediyorumm.
Adana kısırı domatesle yumuşatilir ama icine ekstra dogranmaz sulandirir
Koyan varsa bende ona koyayim kendine gelsin
koyulmalı bence
çünkü kısır domates suyu ile harmanlanıyor
yoksa kuru olur
Konmaz, sulandırır. Salatalık da konmamalı bence çünkü tuzdan içinde yumuşuyor.
Koyan da var koymayan da. Domates sulandırdığı için koyup masa daha iyi olur.
Kısıra Nar Ekşisi Ve Minik Domates Koymamak Ayıp Olur 😋
Gerek yok. Domates tadı aramıyorum kısırda. Koyan yine var.
Ben bu tür sorulara çok karşıyım, yemeklerin kalıpları olmamalı, istediğini koy, beğeniyorsan tamamdır, onun adı kısır
Çok küçük doğrarsan olabilir
Tercihe göre değişir. Ben domatesi yakıştırmıyorum. Ayrıca deneyen var mı bilmem ama köri kullanıyorum güzel oluyor
köri miii ilk kez duydum
Bence domates konabilir çünkü güzel bir tad verir ama görsel olarak güzel gözükmeyeceğini düşünüyorum
Konulur. Zaten domates çok sağlıklı ve kan değerini dengelediği için aşırı faydalı. Kısırda tadı gayet güzel, tavsiye ederim.
Kisira domotes koyunca midem bulaniyo bulamac gibi oluyor bence
Yani bence guzwl olur kişiden kişiye değişir tabi
Tercih meselesi ama evet lezzetini bozuyor ben de kullanmıyorum kısır da.
konur, mis gibi oluyor
Konur tabiki
Sulandırıyor ya olmasa da olur
Domates konmaz.
her türlü yerim farketmez benim için
domates salatalık konur daha lezzetli
Bence koyulmaz, kötü oluyor
Ben koymam, sevmiyorum
Ben domatessiz severim
Ben koyuyorum ama konmaz 😅
Konsun guzel olur
Konulur bence. Aşırı yakışıyor ❤️
Konsa olmaz mi
Lütfen konmasin
Konur ama domatesli sevmiyorum ben
Tercih meselesi ben koyuyorum ama servisten hemen önce yoksa sulandiriyor
Isteğe bağlı ama konmali
Ağız tadına göre değişir?
Ben koyuyorum çok da güzel oluyor.
Konur domatessiz olmaz.
İsteyen koyar ama ben koymam genelde
Konur çok yakışıyor hatta
Bende hiç kullanmam sulandırdıgı için
Hayır sulanıyor çok.. Yanında servis edilebilir..
Ben koyuyorum ya
Servis etmeden az önce konursa güzel olur
Konulur bence yakışıyor
Bence cok az bi konur ya
domates olmazsa kisir olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?