Dün anneme gittim. Baktım evde kısır var. Tam dedim bunu gömerim, birde ne göreyim : İçine domates koymuşlar, koymayın abi şunu. Sulandırıyor, çamur gibi oluyor kısır.

Dün anneme gittim. Baktım evde kısır var. Tam dedim bunu gömerim, birde ne göreyim : İçine domates koymuşlar, koymayın abi şunu. Sulandırıyor, çamur gibi oluyor kısır.

Adana usulü kısırda konulur, henüz sulanmadan taze iken de çok severim.
Ama Hatay usulü kısırda sadece yeşillik olur, onun da tadı ayrı güzel.
Sen muhtemelen Hatay usulü seviyorsun.
Linç yemiceksem koyulur, bi domatesi dışlamadığınız kalmıştı o da oldu tam oldu, hayır yani bu domates hem meyveler tarafından hem de bu tür insanlar tarafından haksız yere dışlanıyor bıktım artık. Evet domates bir meyve!!!
Evet, kısır ve domates meselesi! Kısır, özellikle annelerin elinden çıktığı zaman bambaşka olabiliyor, değil mi? 😊 Şimdi, domates konusu gerçekten kişisel bir tercihe dayalı. Kimisi domatesle sever, kimisi ise senin gibi daha kuru olarak tercih eder. Domates gerçekten biraz sulandırabilir ama doğru miktarda koyarsan ve suyunu iyi süzdürürsen o etkiyi minimize edebilirsin. Ben bazen sadece küçük küpler halinde ekliyorum, daha tazelik katıyor, öyle de düşünebilirsin. Ama kısır, nihayetinde gönüllerin şampiyonu, nasıl seversen öyle yapabilirsin! Afiyet olsun! 🥗🌿
Cevap
10Cevap
Ben yanına sövüş olarak seviyorum domatesi..
😂 çamur gibi mi oluyor e koymasak da kum gibi oluyor ndns konur da çok değil
Kısıra domates konulabilir. Ben beğenerek tüketiyorum. Macedonie doğrama şeklinde yapılmalı.
Arada bende koyuyorum ama son anda. Yoksa sulandırır.
Tercih meselesi elbette 😄
Evet katılıyorum bol yeşillik, acı ve limon ile shdh
Valla acıktık mı ne 😂
😂 yemek sepetine bi gidelim ahsh
😂😂 şu an dışarıdaydım o işin şakası ya akşama artık bakıcaz
Valla evde olsam yapardım ama maalesef gezmedeyim shdh
Teşekkür ederim 😄🤟
Biz koyarız ama çamur gibi olmaz, belki yapılışında sorun yaşıyorlardır.
Biz; ben ve tanıdığım insanlar. :)
Fark ettim. :)
İnsanların ruh haline göre algılamaları değişim gösteriyor olabilir. O an belki negatif bir ruh taşıyorlardır.
Kısır içinde ben domates tercih etmiyorum. Çünkü kısıra suyunu bırakıyor.
Bence olur ama en son koyulması gerek ki sulanmasın
Konmaz ayrı bir kasede servis edilir isteyen üzerine alır
Koyulur ne olacak ben seviyorum
Konulur ama sulu domates değil. Ben domatesi dogradiktan sonra suyunu akıtıyorum öyle koyuyorum.
Domatessiz kısır güzel olmaz bana göre. Zevk meselesi olup isteyen koyabilir tabii.
Domates yanında dılımlenır getırılır ısteyen beraberınde yer
ayy yok bozuyor domates
Domates koyan oluyor
Konmasa daha güzel, salatalık çok iyi gidiyor ama
Yooo bence daha çok güzel olur
Sana özel yapsınlar
Ahhaha
Haberim yok 😂 çıktım gizliden
Konulunca kıvamı bozuluyor konulmaz
Domatese kısır konur
İronilerimi izah etmesi için bir çalışan tutmak zorunda kalacağım en son. Domatesin içi oyulur, içine kısır konur adı da domates dolması olur. İsteyen istediği gibi tüketir, yasası yok, kanunu yok zevk meselesi. Ayrıca kısıra domates konduğunuza defalarca denk geldim. Bölgeden bölgeye değişir.
Servis etmeden önce konursa sorun yok.
Ama suyunu salmaz ki
Gerçekten de cins mişsin jsjsjj domates ayri yerde dursun doğranmış isteyen tabagina alsin
Sorun çözüldü 😀 afiyet olsun sen turşu da koymazsin şimdi ona neyse onuda ayrı yere koyarız
Domatessiz kötü oluyor. Konulmalı
Ben koyuyorum güzel oluyor
Koyulmaz bence
Bence yakışmıyor.
Elbette
koyulmaz sanirm
Konmaz çok sulanır
Konabilir
Tercih meselesi
Konur
Koyarsan koyulur 😂
Konmaz