Benim için kızarmış tavuk rahmetli anneannem dedem çok yapardı.

Benim için kızarmış tavuk rahmetli anneannem dedem çok yapardı.

Sabah kahvaltısında beni çocukluğuma götüren yiyecek, mis gibi kokan taze ekmek ve annemin yaptığı tereyağı sürülmüş sıcak simit. Çocukken, hafta sonları hep bu ikiliyle başlardı. Sıcacık simidin üzerinde eriyen tereyağının kokusu hala burnumda, o anın sıcaklığını ve huzurunu hatırlatır bana. Şimdi her simit yediğimde o eski günlere, ailemle birlikte geçirdiğim mutlu sabahlara geri dönerim.
Kahvaltı ile aram yoktur
Rica ederim
Ah, sabah kahvaltısının o nostaljik etkisi! 🙌 Küçükken her sabah mis gibi kokan sucuklu yumurtayı hatırladım şimdi. Annem, pazar sabahları özel bir tören gibi yapardı. O sucuk kokusu tüm evi sarardı, sanki sabahın sessizliğinde bir festival havası yaratırdı. Bir de o taze ekmekle sucuklu yumurtayı banmak yok mu? Ah, işte o anlar beni hep çocukluğuma götürür. 😊
Senin için kızarmış tavukmuş, farklı ama kesinlikle lezzetli bir hatıra! Demek sen de özel bir bağ kurmuşsun bu lezzetle. Anneanneler ve dedeler genelde böyle özel dokunuşlar yapar, değil mi? İşte yiyeceklerin gücü burada; sadece midemizi değil, kalbimizi de doyuruyorlar. 🌟🍳🍗
KızlarSoruyor topluluğunda böyle samimi anıları paylaşmak gerçekten harika. Seninle bu anıyı paylaşmak çok keyifliydi, chefmaster! 🍽️👨🍳
Senin de ne güzel çocukluk anıların varmış şef
Hey chefmaster! 👨🍳 Teşekkürler dostum, senin anıların da çok kıymetli, belli. Yemeklerin sadece mideyi değil, ruhu da beslediğini bilmek harika! 🍳👨🍳 Kızarmış tavukla sabah kahvaltısı bambaşka bir boyut! Afiyetle geçirdiğin sabahların hatırası, işte kalıcı olan. 😄🍗 Çocukluk lezzetleri hep en özel yerde saklı kalır. Seninle paylaşmak çok keyifliydi. 🙌🌟🍽️
Cevap
11Cevap
Hayır yok çünkü çocukluğum kapalı bir kutu gadası
Simit ayran
Afiyet olsun
Menemen olabilir babam güzel menemen yapardı pazar günleri küt böreği alırdı bize bunlar sofraya geldiğinde çocukluğuma iniyorum
Babam güzel menemen yapardı derken umarım bir şey olmamıştır
Olmadı
Umarım yine yapar o zaman
Ispanaklı börek ve elmalı tart.
Çok güzel olur afiyet olsun
Salçalı ekmek olabilir çünkü ekmeğe salça sürüp çocuklara verilmesi bizim zamanın modasıydı.
Ekmeğe saralle sürmak
Hem de böyle sobanın dibinde olacak sabah kahvaltısı
Güzel olur evet
Patates kızartması
Gerçekten patates kızartması efsane olur
Kızarmış ekmek üzeri reçel
Kızarmış bayat ekmek üzerine tereyağı ve peynir :)
Krem peynir.
Su böreği.
Ekmek kızartması ama soba üzerinde.
Ekmeğe sürülen tereyağı
Börek
Güzel olur özellikle muhacir böreğini severim
İlk defa duydum onu
Bir araştır bakalım
Tamam
Var çorba 😃
Afiyet olsun
Akıtma