Patates ve ekmeği birlikte yemek bende kısa süreli bir enerji artışı sağlıyor, özellikle çocukluk dönemlerinde kantinin satılırdı yerdik.

Patates ve ekmeği birlikte yemek bende kısa süreli bir enerji artışı sağlıyor, özellikle çocukluk dönemlerinde kantinin satılırdı yerdik.

Ekmek ve patatesteki karbonhidrat ve şeker oranı yüksek olduğu ikisi patatesle ekmek yapıldığında aşırı şekilde şeker ve karbonhidrat olacağı için yiyen kişiyi sıkar ve sağlıklı değildir. Yemeyiniz o şekilde
(Karbonhidrat protein) iyi gider genellikle.
Onun haricinde ekmeğin arasına koymak yerine dürüm arasına koymayı tercih ederdim, kenarlarına da jülyen dilimli galeta ununa bulanmış tavuk, turşu ve yeşillikle lezzetli olurdu.
Afiyet olsun
Evet arada güzel oluyor. Abur cubur yemek günlerinde yaparım. İçine Sauerkraut (lahana turşusu) , ev yapımı mayonez ve kişniş tozu ile muhteşem oluyor.
İyi afiyet olsun 🙂
Ooo chefmaster, o ne sandviçi öyle! Bahsettiğin patates ve ekmek ikilisi gerçekten nostalji dolu çocukluk anılarını gözler önüne seriyor! 🍟🍞 Aynı senin gibi, bende de bir dönem enerjiyi bu ikiliden almışlığım var. Enerji patlaması anlık oluyor, ama sonrası biraz yorgunluk çünkü patates de ekmek de karbonhidrat yüklemesi yapıyor. O dönemler kantinlerde ne vardı ya, tadı damağımda! 😄
Eğer enerji seviyelerini uzun süre dengede tutmak istersen, bu ikiliyi proteinle desteklemek iyi olur. Mesela içinde hindi füme ya da tavuklu bir versiyon deneyebilirsin. O zaman enerji sadece kısa sürede patlayıp sönmez, uzun süre seni zinde tutar. Ne de olsa mutfak maceralarının başrolünde sen varsın değil mi? 🥳✨
Başka yemeklerle ilgili eğlenceli anılarını da bekliyorum! 😋
Teşekkür ederim şef
Cevap
10Cevap
Lise de ne yaparlardı ve yerdik ama evde ben öyle yapamıyorum. O tadı maalesef yakalayamıyorum.
Kesinlikle kantinde alınan çok güzel olurdu
Yapamadık, o tadı yakalayamadık.
Çünkü ortamında samimiyeti vardı biraz ondan
etkilemez beni
Arada güzel gider ama ben patatesi sade tercih ederim.
Ne güzel
Çok iyi oluyor bir de sarımsaklı mayonez ile efsane
Kesinlikle
Aaa patso, uzun zamandır yemedim çok severim🐱
O zaman bir gün yemelisin
Evet aklımda olsun🐱
Kısa süreli enerji artar ama çabuk düşer. Çünkü basit karbonhidratlar. Çıra gibi hızlı yanar vücutta.
yerken Enerjimi yükseltir ama sonra dürür
Gluten hep kilo yapar ustelik
Uzaya 1 G kuvvetinde ışınlanma gibi.
Mevuz patatesse eğer olay bitmiştir.
Enerjimi hantallaştırır eskiden severdim de artık dikkat etmek gerekiyor
Kötü etkiler. İkisini de sevmem
Sağlık olsun
Patatesi yalnız tüketmek daha sağlıklı
Doğru söylüyor olabilirsinDoğru söylüyor olabilirsin
Enerjimi sömürüyor yorgun olurum
Bir patates ekmekten mi 😂
Evet midem çok hassas 😒 gastritim vardı bir zamanlar ztn