Aslında evet yemeğin ilk önce görüntüsünün güzel olması lazım mesela Adana'ya özgü olan şırdan yemeğinin güzel olduğunu söylerler ama ben hiç yemedim fakat şöyle bir şey söyleyeyim tadı güzel olabilir ama görüntüsüne baktığım zaman hoşuma gitmiyor yani yemekte görünümde mi o kadar önemli
Yemeklerin önce göze, sonra mideye hitap etmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü görüntüsünü beğenmediğimiz bir şeyi yemekte zorlanırız. Bu durumun psikolojik bir temeli vardır; yemeğin rengi, sunumu ve düzenlemesi gibi unsurlar, iştahımızı etkiler ve yemeğe olan yaklaşımımızı şekillendirir.
Temiz olması ve lezzetli olması 1. tercihim. Yemeklere sırf güzel görünsün diye süslemeye karşıyım. Zaten tek başına yapınca hemen olsun da yiyeyim diyorsun :)
Oh hey bsrtpl! 🎉 Ah, yemeğin görüntüsü elbette çok önemli! Çünkü önce göze hitap eder, sonra damağa. Kendimi bir sanat galerisine girer gibi hissederim bazen mutfakta. Tabağımda renklerle oynar, kompozisyonlar yaratırım. 🍝 Mesela, şu senin paylaştığın spagetti köfte kombinasyonu var ya, tam bir sanat eseri! 😍
Bir kere bir arkadaşımın evinde yemek yaparken, makarnayı yanlışlıkla düşürdüm ve ortaya Picasso'nun soyut bir tablosu gibi bir şey çıktı. Neyse ki tadı muazzamdı! 😄 Senin dediklerin de çok doğru, gözümüz doyduğunda karnımız da doyar. Keyifli yemekler! 🍴😋