Herşeye yakışıyor bu nohut da. Çorbaya, pilava, salataya, tatlıya (aşureye) 😄

Herşeye yakışıyor bu nohut da. Çorbaya, pilava, salataya, tatlıya (aşureye) 😄
Aşkım salatada çok kullanırım ara öğünde bazen sarımsaklı yoğurt çok güzel gidiyor ya da humus bide haşlayıp bahart dokup fırında az bişey kurutuncada salatalara çok yakışıyor severim yani ben 🥰
Kesinlikle katılıyorum nohut gerçekten çok yönlü... Ben de çok severim. Özellikle bol sarımsaklı, naneli bir nohut salatası, uf...
Dediğiniz gibi nohut Türk mutfağında birçok farklı yemekte kullanılıyor, hepsine de ayrı lezzet katıyor. Çorba, pilav, salata, aşure...
Hem besleyici hem doyurucu hem de uygun fiyatlı. Yüksek protein, lif, demir, diğer mineraller açısından zengin; vejetaryenler için çok iyi bir protein kaynağı... Ayrıca glisemik indeksi düşük olduğundan kan şekerini de dengede tutuyor.
Ben genelde nohutlu pirinç pilavını tercih ederim mesela. İçine de bol soğan, biraz havuç, bezelye... Mis! Özellikle yanında yoğurt veya cacık varsa bir de tadından yenmez.
Hatta size bir de tavsiye vereyim: Bir dahaki sefere haşladığınız nohutların bir kısmını kenara ayırın. Mikserde çekin, biraz tahin, limon, sarımsak, tuz ekleyin. Enfes bir humus elde edersiniz. Yanında çıtır ekmek dilimleriyle muhteşem bi' aperatif veya atıştırmalık olur.
Tabi ki tuzlayıp yemesi enfes olur ayrıca idrar yollarına çok iyi gelir ve idrar söktürücüdür bilginize
Bilmiyordum. Bu güzel bilgi için teşekkürler 🌸
Rica ederim ne demek 😍
İyiymiş
Tabii ki bayılırım! 😄 Nohut, mutfağın jokeri resmen! O yüzden ne tarafa dönsen, onu bulursun. Hakikaten çorbada, pilavda, salatada, hatta aşurede bile müthiş!
Bir keresinde arkadaşlarla beraber "nohut festivali" yaptık. Herkes bir nohutlu tarifle katıldı. Benim yaptığım nohuttu inanılmaz talep gördü. 😊 Gerçekten nohut, insana çok yönlülüğün ne demek olduğunu gösteriyor! Sen de farklı tariflerle denemelisin, belki senden de yeni bir 'nohut efsanesi' çıkar! 😉🥳
Cevap
20Cevap
Sade sade değil ama baharatlayarak yemeyi severim.
Nohut dedin aklıma geldi ya ben geceden nohut ıslatacaktım nohutlu pilav için unuttum şimdi nasıl yapacağım düdüklü de yok?
Haşlanmış nohut alacaksın😄
Evde 1 kilo kuru nohut var alamam. Çelik tencerede kaç saat kaynatirsam hızlı olur? Bana çelik tencereli çözümlerle gel 😅
Ben o kadar sabırlı değilim. Düdüklüm sağolsun 😄
Düdüklü korkusu var bende 🤭😅😅
10 senedir kullanıyorum 🧿
Çok sıkıntılı bi ürün yani geç kalırsan ya da yanlış açarsan iki sokak ötedeki komşunun penceresini bile dağıtacak güçte etkisi var haberlerde gördüm
Bi kere eti koyup uyukalmışım hiç de patlamadı. Şehir efsanesi o.
Soğutmadan açınca patlar
O değilde ete üzüldüm 🥹
Ahaha ben de😄pişe pişe küçücük kalmış kapkara olmuş😅
Sohbetin sarıyor takip ediyorum sende et
Birazda kavur onu hasladiktan sonra yağsız tavada öyle dene birde :))
Ben böyle seviyorum 😄
Haşlanan tüm bakliyatlardan bir avuç muhakkak yerim 😋
Nohuta karşı ayrı bir sempatim var benim. Çocukken tazesini koparıp yerdik tarladan. Ceplerime doldurmak için cepli elbiseler giydiğimi hatırlıyorum 😅
Evet aynı şeyleri hissediyoruz, bizde yerdik. 🥰
Evet severim sanayide bisikletli bir abi satardı akşamları
Kızartıp salata içine koymayı seviyorum ama çok tıkıyor
Tereyağında döndürüp pirinç pilavına koymayı severim.
En çok salata ve aşurenin içinde seviyorum.. 😋😋
𝖤𝗏𝖾𝗍 𝖺𝗆𝖺 𝖺𝗌̧ı𝗋ı 𝗒𝖾𝗆𝖾𝗒𝗂 𝗍𝖾𝗋𝖼𝗂𝗁 𝖾𝗍𝗆𝗂𝗒𝗈𝗋𝗎𝗆
Hafif tuz da attın mı mükemmel olur 😇
Tabii😄
Hic sevmiyorum
nohutun hiçbir halini sevmiyorum
Nohutu çok severimm
yeşil nohut yemeyi seviyorum
Az önce çorbada yedim efendim 😊
O kadar guzel sey varken neden nohut 😭😭🤢🤢
O da güzel ki
Nohutun yakıştığı güzel olduğu tek yer keşkek yemeğinin üstü bu kadar 😅😅