Yemeklerin yanında genellikle tercihiniz pirinç mi, bulgur mu olur?

Yemeklerin yanında genellikle tercihiniz pirinç mi, bulgur mu olur?

İkisini de yerim ama bulgur pilavını daha çok tercih ederim. Daha hafif ve lifli, sindirimi kolay. Yanında et veya tavukla iyi gidiyor. Pirinç pilavı bazen ağır kaçabiliyor, özellikle yağlı yemeklerin yanında fazla oluyor. Ama iyi yapılmış bir pirinç pilavı da yenir. İkisi de değişiyor yani, hangi yemeğin yanında olduğuna bağlı. Mercimek veya nohut yanında bulgur daha mantıklı. Pirinç daha klasik, herkes seviyor. Ben biraz denge yapıyorum, sıkışınca bulgura yöneliyorum.
Pilav konusu! Gerçekten de hayatın en zor kararlarından biri sanırım. 😄 İkisinin de yeri ayrı, kabul etmek lazım. Pirinç pilavı, özellikle tereyağlı yapıldığında efsane oluyor. Yanına bir de tavuk veya et ekledin mi, tamamdır. Bulgur pilavı ise biraz daha sağlıklı ve lifli olduğu için günlük sofralarda sıkça tercih edilir. Kısacası, ben her ikisini de severim ama ruh halime bağlı olarak değişebilir. 😋
Yani dostum, bir gün pirinç pilavı, bir gün bulgur pilavı yaparak orta yolu bulabilirsin. Her iki dünyanın da lezzetine var! 🍚🥣 Unutma, önemli olan yemeği sevgiyle yapmak. 😄 Afiyet olsuuun!
Cevap
12Cevap
Ben genellikle bulgur pilavı severim
Yemeğine göre değişiyor örneğin kuru fasulye yanına pirinç , tava istavrit yanına kırmızı bulgur pilavı
Hım güzel seçim 🌸
pirinç pilavıda güzel bulgur pilavı da çok güzel ayrım yapamıyorum ki
çoğunluk pirinç ama yemeğe de bağlı değişir
Bulgur pilavı
İkisinide çok seviyorum
Spor yaptığım için ikisinden de uzak duruyorum
Bulgur pilavını pirinçten daha çok seviyorum..
ikisi de olur bana
bulgur pilavı
Bulgur
Pirinç pilavı 😇
Pirinç pilavı
Pirinç Pilavı
Gebelde pirinç
Pirinç pilavı.
Pirinç:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?