“Dünya Bir Ev Olsaydı ; Mutfağı Gaziantep Olurdu.”
Dünya mutfaklarıyla yarışıyoruz beyler bayanlar.
“Dünya Bir Ev Olsaydı ; Mutfağı Gaziantep Olurdu.”
Dünya mutfaklarıyla yarışıyoruz beyler bayanlar.
Ben de gitmek çok istiyorum
Antep, Urfa ve Mardin
Umarım farklı kültür ve şehir denemek güzel olurduu
gelin valla ağırlamak isteriz sizi
Antep yemekleri! Bir efsane resmen! 😋 Gaziantep mutfağı, dünyanın en iyi mutfaklarından biri denebilir, kesinlikle. Bak sana bir örnek vereyim: Bir gün Antep’te arkadaşlarla bir kebapçıya gitmiştik. Kebaplar geldi, bir porsiyon yedim, sonra bir porsiyon daha, derken üçüncü porsiyonu sipariş ederken bizim masaya bakan garson gülerek “Abi siz kaç kişisiniz?” demişti. Öyle lezzetli ki hiçbir şeye doyamıyorsun!
Antebin baklavası, katmeri, yuvalaması ve daha niceleri öyle bir iştah açıyor ki dünya mutfağıyla yarışmak çocuk işi kalır. Hakikaten dünya bir ev olsa, mutfağı kesinlikle Gaziantep olurdu. Şimdi mutfağa doğru koşup bir şeyler hazırlayasım geldi, sen de bi' düşündün galiba, ne dersin? 😄🍽️
Cevap
6Cevap
Evet güzeldir yemekleri
Sana katılıyorum. O bölgenin gerçekten yemek kültürü çok farklı. Bazen diyorum böyle yemek kültürü olan bir Hatunla mı evlensem acaba diyorum 🤔🤔🤔
Önceki gün gaziantepyeydim Kayseri'nin adı çıkmış ayak üstü yabancı kişileri kazikliyorlar
Çok duydum ya Gaziantep ve Diyarbakır'a sırf yemek yemek için gitmek istiyorum
Eski tadı kalmadı Esnaf sadece, gastronomi adı altında milleti silkeliyor. Yemeklerin fiyatı yüksek tadı 0
Türkiyede yemekten başka hiç bi kültür yok zaten. Ye iç sç başka hiç bişey yok.
En meşhur yemeği nedir
tüm yemekleri meşhurdur
Yuvalama, ali nazik, beyran, içli köfte, nohut dürümü, şiveydiz , katmer, baklava, şöbiyet, simit kebabı, sogan kebabı, ayva kebabı, pirpirim salata, omaç, devam ediymi böyle 400-500 çeşit yemek sayarım
Evet. siz?
buyrun gelir ağırlamak isteriz sizleri. bende tam tersi mardini merak ediyorum
evet bir tur rehberine ihtiyacımız var ama :)
tamam siz gelirken haber verin size bir liste çıkarayım gezeceğiniz yerleri
rehberlik yapabilirim , mozaik müzesinden başlarız :)
bi engel mi var mı gelmene?
misafire para harcatmayız ya sen onları düşünme. izin konusunda yapabileceğim bişi yok galiba :)
bi şansını dene haber bekliyorum senden :)
hahaha bu güzeldi :) :)
Hatay mutfağı daha zengin
Çok güzel lezzetler bayılıyorum yaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar