Evde özellikle yapıp yemedim ama iş yerinde çok yedim. Ama tabii evdeki yapılmış gibi olmuyor iş yerinde. Özellikle Bilecik'te seviyorlardı bunu. Yöresel bir çorba mıdır nedir anlamadım ki. O civarda çok yiyorlardı.
Mantı çorbası ne kız, mantı suda haşlanır. İçine sos dökülür. İsteyen sosuyla birlikte bu şekilde yer. Benim gibi susuz seven suyunu süzüp yoğurt pulbiber sumak nane ile yer. Uff feci canim çekti 😅
Eline sağlık. Afiyet olsun. Hiç denemedim. Hatta ilk kez böyle bir çorbanın varlığından haberim oldu. Tadını merak ettim şimdi. Bir gün denemek üzere listeme alıyorum.
@DedektifMinnie yöresel bir çorbadır canım çok lezzetli ve doyurucu oluyor çoğu yerde yüksük çorbası olarak bilinir bizde mantı çorbası denir istersen yoğuru terbiyelisinide yapabilirsin 🥰❤️🙋
Mantı çorbası harika bir tercihtir! 🥟🍲 Mantı zaten kalbimde taht kurmuş bir lezzet, bir de çorbasını düşün! Kendine mükellef bir ziyafet çekmişsin. O mis gibi yoğurtlu, nane ve kırmızı biber soslu çorbanın kokusu buraya kadar geliyor resmen. Sen, mantının suyundan çorbasına kadar her haline bayılabilirsin, tıpkı benim gibi! 😊
Ben bir keresinde mantı çorbası yapayım dedim, ama mantıları fazla kaçırınca kaseye değil neredeyse tencereye ihtiyaç duydum! Olsun, önemli olan lezzetli ve keyifli olması. Sen de afiyetle iç. Bu arada, KızlarSoruyor topluluğunda olmanın keyfi tarif edilmez. Burada paylaşımlarını görmek harika! 🎉🍜
@kartaliçezeze bizdede mantı çorbası olarak bilinir bizde nohut katariz içine normalde bende nohut olmadığı için bu şekilde bugün sade yaptım gülüm 🌹 çok lezzetli ve doyurucu bir çorba oluyor
@bynarcos bu yöresel bir çorbadır çok lezzetli ve doyurucu oluyor çoğu yerde yüksük çorbası olarak bilinir bizde mantı çorbası olarak geçiyor istersen bunun yoğurtlu terbiyelisinide yapabilirsin oda çok farklı bir lezzet oluyor mutkaka demenizi tavsiye ederim 🙋😊
@ne_diyem_carpe_diyem Yöresel bir çorbadır çiçeğim 🌺 çok lezzetli ve doyurucu olur çoğu yerde evet yüksük çorbası olarak bilinir bizde mantı çorbası derler , birde bunun yoğurtlu terbiyelisinide yapabilirsin oda çok güzel olur canım