Aslında bu yılın başından beri olduğunu öğrendiğim ama benim yeni keşfettiğim bir bilgiyi paylaşacağım. Coca Cola da ki tat değişikliği evet belki bir çoğunuz farketmiştir. Yaptığım araştırmalarda bi çok form ve şikayet sitesinde bu konu ele alınmış.
Cam şişe ve kutu kola olanların tadına bakmadım ama litre boy olan plastik şişeler de ki kolalarındaki tat çok kötü hâle gelmiş.
Örnek verecek olursak belki içeniniz vardır A101 de ki Bi Kola ve BİM de ki Le Kola nin tatları gibi olmuş yani en ucuz kolalar gibi olmuş.
Yurtdışında özellikle Amerika ve Almanya da tadının çok daha güzel olduğunu da bir çok YouTuber test edip anlattı yani Coca Cola Türkiye'ye gönderdiği kolalarda hile yapıyor.
Birçok üründe bu böyle zaten. Mesela aynı marka soğuk çayın Almanya'daki ürünü ile Türkiye'deki ürününün içindeki meyve oranı falan farklı. Çoğu şeyin orijinal tadını bilmiyoruz bile maalesef
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Konu Türkiye'ye gelince malzemeden kaçıyorlar bunlar alamaz boşuna maliyeti yükseltmeyelim diyorlar heralde
Turkiyede ki her sey oyle ben Almanyada nutella yedim bizimkiyle alakasi yok biz cok kalitesiz besleniyoruz kaçak çayda öyle nefis bi tadi var türkiyedeki çaylar dipte kalan kuru ot kırıntıları
Coca colanin CEO'sunun izni olmadan böyle bişey yapılmaz böyle çok büyük marka şirketlerde bu böyledir bastakilerin onayı olmadan yapılmaz çünkü senin dediğin müşteri kaybına yol açar bak mesela ben büyük bi kaç marka ürünün üretiminde çalışıyorum yani konuya muavıkım
Şöyle düşün mesela senin bi cola markan var bende şube fabrikanım ve senin anlattığın gibi farklı yapıyorum diyelim ve benim ürettigim kola yüzünden bi müşteri zehirlendi ve bi çok müşteri kaybettin diyelim sen şimdi beni denetlermisin yoksa kola yapsinda nasıl yaparsa yapsın mi dersin?
Bizim şirkette iki haftada bi markanın tepesindeki yetkililer çok detaylı denetlemeye gelip kontroller yapıyorlar Coco cola ve bi çok büyük markalarda bu böyle
Yahu sen jendin söylüyorsun diğer ülkelerle değişik diye. Bu konuda fikrim var algıda ve Nike da aynı şeyi yapıyor mesela. Ucuz ülkelerde pazar açıyorlar maliyetler kısmak için ve ucuz ülkeler de maliyeti düşürmek için işçilerin yevmiyekerinden ve ürün içeriğinden kisiyorlar. Ve ortaya bahsettiğin ülkeden ülkeye değişen tat ve kalite çıkıyor. Ve çok bir müşteri de kaybetmedikleri açık
Bu şöyle oluyor yukardakiler o bölgenin gelir kalitesine göre maldan kaçıp siz anca bunu alabilirsiniz kaliteli ürün size fazla alın bunu orjinalmiş gibi kullanın diye aşagilayip dedigin şeyi yapıyor evet ama o bölgedeki fabrika kendisi karar vermiyor yukardan gelen talimata göre dediğin şeyi yapıyorlar.