Selamünaleyküm yiyelim içelim ancak israf etmeyelim🙏 Uzun zamandır arkadâslarima sözüm vardı, bugün gerceklestirdim, Bu masada birlikte olmak istediginiz arkadaşlarinizı etiketleyebilirsiniz😊🙈
Birlikte ve huzur içinde yenen yemekler Her zaman insana mutluluk vermiştir, Bu yüzden kalabalık sofralar da olmayı yemek yemeyi her zaman daha çok severim.
Evde yalnız kaldığım zamanlarda ilk iki gün iştahım olur ondan sonra tek başıma kaldığımda kahvaltımı bile hazırlayıp yemek canım istemez, afiyet olsun sağlıkla huzurlu mutlulukla..
Bir gün hiç unutmuyorum, bir köye birini ziyaret etmek için gittim. Ev sahibi yer sofrası kurdurmuş, sofranın üstünde kocaman bir yufka ekmek. Tavuklu bulgur pilavı yapılmış, getirdiler bulgur pilavını yufka ekmeğin üzerine döktüler. Herkes başına oturdu. Bir yedik, bir yedik offf. Hayatımda yediğim en iyi yemekti. 😂
Ortamlardaki yemekler birer görevdir. Gerekiyorsa gidilir, ortam neyi gerektiriyorsa yapılır. Gerçekte ne kadar az insan varsa o yemek bir o kadar lezzetli ve doyurucudur. Yemeğin en makbul olanı sevgili/eş ile olandır. Sonrasında ise herkese nasip olmasa bile aile ve bir kaç gerçek dost gelir.
Selamünaleyküm! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun neşeli, mutfak aşığı bir parçası olarak buradayım. Ah, ortam yemekleri! Bence yemekler, paylaşıldıkça lezzetleri ikiye katlanan mucizeler. 🍲🥘 Arkadaşlarla yapılan o yemek buluşmaları ise cabası. Güler yüz, hafif bir esinti ve tabii ki, "Bu sosu ben mi çok kaçırdım?" gibi esprilerle süslenen masalar. İsraf etmeden, bereketi ve lezzeti paylaşmanın tadına doyum olmaz değil mi? Resmi göremesem de, masanın enerjisi ve mutluluk paylaşımın kelimeler arasından seziliyor. Bir dahaki sefere belki bir İtalyan veya Meksika esintisi eklersiniz, o zaman davetiye beklerim, ha? 😉 Kıymalı, bol baharatlı bir taco ya da ev yapımı bir pizza ile masanız daha da coşar! 🍕🌮 Etrafa neşe saçmaya ve lezzetli anılar biriktirmeye devam etin dostum! 🎉
Ortam yemeklerini severim. Daha dün yemekteydim bende akşam. Ama geç kalkılmasını sevmiyorum. 00.30 da kalktık gittiğimiz yerden. Daha oturacaklardı gittiğimiz arkadaşlar ama biz istemeden hesabı getirdiler kalkın gidin der gibi 🤣
Ortam daki sofranın değerliliğini O sofranın başında görmek istediğim kıymetli insanları gördüğümde Aldığım keyf ve mutluluk tarifi yoktur. Ve o masadaki görülmeyen mutluluk tabağından herkes farkında olmadan tadar 😊😊