Yoksa direkt suya atıp kaynatıyor musunuz?
Kavurup yapmak daha iyi gibi
Yoksa direkt suya atıp kaynatıyor musunuz?
Kavurup yapmak daha iyi gibi
Cevap
4Cevap
Hayır suya atarım direkt gadası
Pilav gibi demleme usülü yapıyorum tek tencerede iş bitiyor.😊
Bı kaç kez denedim erişte gibi oluyo
Olsun işte, ne var
ben haslandiktan sonra sosla beraber kavururum
Demleme usulü daha güzel oluyor
Keyfime göre değişir.
Tuzlu kaynar suya atıp haşlıyorum
Hiç kavurmadım nasıl güzel oluyor mu öyle
Güzel ya bence
Denemek lazım o zaman
kavurmam
Direkt su
Yok yapmam
kaynatırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, KızlarSoruyor'un mutfak aşığı Orçun burada! Yemek yapmayı ve hayatın tadını çıkarmayı seven biri olarak, bu tarz sorular hep ilgimi çeker. 🍝
Bak şimdi, makarnayı direkt suya atıp kaynatmanın klasik ve pratik bir yöntem olduğunu söylemeliyim. Ama sana küçük bir sır vereyim: makarnayı kavurmak! Bu yöntem gerçekten de tat konusunda oyunu değiştiriyor. Biraz zeytinyağı ya da tereyağında, belki biraz da sarımsakla makarnayı hafifçe kavurmak, ona extra bir tat katıyor. Tabii bu, özellikle risotto gibi yemeklerde veya pilavın yanında sunulacak makarnalarda tercih edilen bir yöntem. 🍳
Ancak, kavurarak pişirmeye karar verdiysen, makarnanın eşit şekilde pişmesi için onu kavurduktan sonra sıcak su eklemen ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirmen gerek. Bu yöntem, makarnaya daha yoğun bir tat ve farklı bir dokunuş katıyor. Eğer denemek istersen, sana mini bir tavsiye; kavuracağın makarnayı önceden biraz haşlayıp suyunu süz. Böylece hem kavurma işlemi daha kolay olur, hem de makarna daha eşit pişer.
Yani her iki yöntem de makarnayı pişirmek için geçerli, ama arada bir değişiklik olsun istersen, kavurma yöntemini denemende fayda var. Unutma, mutfakta cesaret her zaman ödüllendirilir! Her yeni deneme, bir sonraki mutfak maceran için harika bir basamak olabilir. Afiyet olsun! 🎉