Maya sıcaklığını koruyamamış olabiliyşin güncellemede kaymaksız yoğurt denilmiş ama kaymaksız yoğurttan maya tutar büyük ihtimalle sütte problem vayy
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende sorumu buldum sanmıştım. d
Soran+1 yıl*sorunu
En İyi Cevaplar
+1 yılEv yoğurdu kadar güzeli yok, bu hâli de güzel ben severim illa kalıp olacak değil ki. Diğer yandan koca tencere yaptıysan o ağırlıktan ötürü suyunu bırakıyor cam kavanozlara koy, ısısını iyi ayarla, mayası iyi olsun o zaman tutar.
03 Yorumla
Soran+1 yılDüdüklüde kaynattım , cam kavonozlara da koyamam çok bulaşık çıkar yoğurt kaplarında mayaladım sütü
- +1 yıl
Plastikte olmaz ki. Cam olsun, hiç yoksa tencere olsun. Hele market yoğurduyla hiç mayalanmaz.
Soran+1 yıl😭🥲 mayalanmadı zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzuyor değil mi? Neyle mayaladın 15 seneye yakın ev hanımıyım sana anlatabilirim
132 Yorumla
Soran+1 yılUzuyor hazır yoğurtla mayaladım ve biraz sıcakken mayalamışım bide sürem azmış bir çokları anlattı tecrübelerinizden faydalanmak isterdim ancak tekrar yapmaya en azından uzun bir süre cesaret edemeyeceğim , yine de teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılHayır sıcak mayalamaktan değil. Bazı hazır yoğurt markaları maya olarak kullanılmaya elverişli değil. Kullandığın yoğurt büyük sorun aslında
Soran+1 yılBimden aldığım bir yoğurttu diye zannediyorum ama sizin için kontrol edeyim
Cevap sahibi+1 yılBimdeki tava yoğurduyla muazam oluyordu yoğurt ama seneler önce şu an işe yaramaz. A101 birşah marka yoğurt alırım ben maya için yoğurdu çok güzel oluyor
Soran+1 yılİçim kaymaksız yoğurttan mayalamışım
Cevap sahibi+1 yılHayır kaymaksız olması da etken değil sen beni dinle bırşah marka en ufak olan yoğurt ondan al. süttünü parmak koyunca azcık yakacak derece ısıt hatta bak çelik tencerede mayala sen daha guzel muhafaza eder sıcaklığı. Bir battaniye koy mayasını koy iyice karıştır her yere dağılsın. Üstüne bir havlu havlunun üstüne kapagı kapat battaniyeye sar. 4saat böyle kalsın sonra aç üstünü 1saat iyice soğusun dolaba koy 2gün dinlendir muhteşem oluyor
Soran+1 yıl1-2 ay a ihtiyacım var yeni bir yoğurt denemesi için önce bu kötü yoğurt denememi içimde sindirmem lazım :/ sonrasında tekrar deneyeceğim
Cevap sahibi+1 yılOhoo sende bu kadar kolay pes etme ya sende değil sorun o markette aldığın şey yoğurt değil jelatin
Soran+1 yılama 8 kilo var 8 ben onu nasıl bitiricem bir kasem dolapta duruyo yiyemedim daha uzun sürecek bunu bitirmem 2 hafta kadar... Bozulur mu acaba? ayran yapıp bol bol dışardan yemek söylemem lazım sanırım
Cevap sahibi+1 yılAzcık su ekle kaynat süz çökelek olur börek falan yaparsın
Soran+1 yılOaa aklıma deli deli fikirler soktun şimdi ha hemen bir yutuptan araştırmaya gideyim bu dediğini
Cevap sahibi+1 yılTamam dene ben yaparım böyle 😅
Soran+1 yılDeneyemedim yüreğim yemedi 😅 ama alıştım tadına yeniyo gibi
Cevap sahibi+1 yılO zaman getir aşurelik buğday kaynat ayran çorbası yap 😀
Soran+1 yılDün yayla çorbası yaptım yanına pilav köfte ve yoğurtda yedim 2 kase biticek bu yoğurt yedikçe alışıyorum tadına 🔥
Cevap sahibi+1 yılYayla çorbasıyla yoğurt yememek olmaz tabi 😀😀
Soran+1 yılYa hayırr onu önden içtim sonra pilav köfte ve yoğurt 😅
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂yoğurda tiksinmezsin umarm
Soran+1 yılUmarım :/
Cevap sahibi+1 yılTamam bak kestir onu ocağa koyup
Soran+1 yılNasıl yani?
Cevap sahibi+1 yılAz su ekle ayran yap koy ocağa kaynasın kesilir soğuyunca süzgecle çökelek yap poğaca ya vs koyarsın
Soran+1 yılSizin dilleriniz nee der çalışmam lazım :/ ve bu gün aşure yapıcam ona ayırıcam günümü. d eğer yarın falan dediğiniz gibi yoğurttan bıkarsam poaça çökelek işine girerim
Cevap sahibi+1 yılOna ne gün ayırcan ya sende ocağa koy kaynar kesilir. Soğıyunca süzgecle ve buzluğa vs at müsait gününde poğaça vs yaparsn çökelek işte
Soran+1 yılSana kolay sanaaa ben bilmiyorum ki 0 dan öğrenicem mazemeleri alıcam sonra güzel olduğunu hayal edicem 🤣
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂😂tamam ya sen bilirsin ayranın yanına da yoğurt yiyecek potansiyel görüyorum kyamadm
Soran+1 yılNapimm komşulaara yoğurt da dağıtamam ki 😅 ama aşure dağıtıcam gelip tarifini isticekler görürsün. d
Cevap sahibi+1 yılAşure ayı ddğil ki aşure nerden çıktı
Soran+1 yılgördüm bir yerde hatırlamıyorum AŞERDİM aa sende. d yapıcam
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂hadi kolay gelsin aşure de uzamasın sonra jelibon gibi 🙃🙃
Soran+1 yılAğzınızı hayra açınız hanfendi öyle bir şey olursa daha da mutfağa girmem. d
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂😂tamam tamam
+1 yılHazır yoğurtla mi mayaladınız?
1120 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Hazır yoğurtla mayalama böyle oluyor maalesef. Bir daha ki sefere bulabilirseniz bu köy ürünleri satılan yerler oluyor süt aldığınız yerde var mı bilemiyorum sorabilirsiniz doğal yoğurt mayası var mı diye? Küçük plastik kaplarda oluyor genelde ev yoğurdu.
Soran+1 yılBir daha cesaret eder miyim bilmiyorum da edersem dediğiniz gibi yaparım
- +1 yıl
Yok ya öyle düşünmeyin ev yoğurdu candır, bir daha ki sefere kısık ateşle biraz uzun süreli kaynatın hatta içindeki su azalır. Kepçe yardımıyla karıştırın aşağı yukarı sonra serçe parmağınızla test yapın 6-7 sn de ısınma yanma oluyorsa mayalanma zamanı gelmiş demektir. Bu arada mayalarken üstüne kapak kapatmayın ki terlemesin temiz bir bez ile örtün sıkıca ve 6-7 saat öyle kaldıktan sonra dolaba aynı şekilde kapağı açık koyun. Tamamen soğuduktan sonra kapağını kapatın. 1 gün tam dinlensin ki sulanması çok olmasın
Soran+1 yılben parmağımı soktum 3 e kadar saydım bide 5 -6 saat bekledim ama cidden tek başıma 8 kilo süt aldım çok oldu ve kötü oldu bir süre yoğurttan bıkarım ve yapamam gibi
- +1 yıl
Ben tek başıma 5 kilo yapıyorum da seni 8 de durduran neydi 😅 yayla çorbası yapın derim. Cıvık olmasına aldanmayın benim son mayaladigimda da dolapta aynı bu şekilde meyveli yoğurt vs falan idare ediyorum hatta ayran da çok severim. Mecburen o an hazırla mayalamistim.
Soran+1 yılYa beni aslında sütçü durdurdu 😅 10 demiştim adam bana baktı bu kadar sütü tek kendine almıyosundur umarım dedi sdhsadjsad orada durduk 8 kilo almış oldum. Meyveli yoğurt hiç sevmiyorum yayla çorbası yapabilirim
- +1 yıl
Yaaa bu erkeklerin bir şey alırken 5 kat fazla alma olayı hep beni güldürmüştür 😂😂 hiçbir alanda sekmiyor. Bari sütlaç yapsaydın. Neyse ayran iç bol bol.
Soran+1 yılNapiyim çok güzel yoğurt olacaktı bende yiyip yiyip doymicaktım hayallere dalmıştım... Sütlaçı da deniyorum da kötü oluyor pirinçlerim çok taneli ıslak pilav gibi bir türlü beceremedim
- +1 yıl
😂😂😂😂😂 ya Allah affetsin gece gece çok güldüm. İnşallah hayallerine kavuşursun.
- +1 yıl
Bu arada aşırı yoğurt tüketen biri olduğum için böyle hayaller bende de oluyor. Arkadaşlarım genelde dalga geçer. Hatta sabah hayalini kuruyordum yarın işe götürmeyi unutmayayim evde sukkari hurma var tarçınla karıştırıp yerim diyordum 😅😅😅
Soran+1 yıl😞 Hayallerim uzaklaştı benden ama artık napalım, teşekkürler.
Soran+1 yılYa bende yerim yoğurdu deli gibi ev yoğurdu da hep övülüyodu öyle bir yoğurt yaptım ki yoğurttan soğuttum kendimi ama sen tam cins şeyler yiyorsun ha hurma yoğurt 🤢 ben yoğurdu satalar da seviyorum ve her yemeğin yanında öyle meyveydi hurmaydı sarmıyo
- +1 yıl
Bir dahaki sefere başarabilirsin 💪🏻 hayallerinin peşinden koş, pes etme 😁 en iyi motivasyon konuşması olmasa da idare et artık. Rica ederim 🤗
- +1 yıl
Şu an can evimden vuruldum. Hurma kırmızı çizgimdir. Çok severim ya. Çikolata niyetine yerim yerim. Kabak ve havuç yogutmlama da çok yaparım. Tavsiye ederim.
Soran+1 yılhavuçla tarot yapıyorum yoğurtlama dediğiniz oysa kabağa da yoğurt yakışıyo ama hurmaaa maleesef olmaz cıkk
- +1 yıl
Bunu sadece gerçek gurmeler bilir. Hurma derken kuru hurma bu arada yaş olan değil 😅
- +1 yıl
Meyveli yoğurtta var bi de her yerde desem ki çok abes bir şey değil de hani..
Soran+1 yılhiiçç bilmem kuru veya yaş ayrımını da ama bende gerçek gurmeyim. d
Soran+1 yılMeyveli yoğurtları daaa sevmem meyveleri de sevmem yoğurt sadece yemek ve salatalarla güzel bence
- +1 yıl
Eee gurmeyim diyen adam ayrımını bilmiyor. Nasıl olacak o iş.
Soran+1 yılBen gerçek yemek gurmesiyim hurma yemekten sayılmaz çekirdek gibi bir şey. d
- +1 yıl
Bismillahirrahmanirrahim gece gece. Hurmama hakaret yedim resmen. Yaklaşık 9 sularında 7 tane yedim çayın yanında tatlı niyetine. Senin ağzın ne söyler bey?
Soran+1 yılHanım hanımm çayın yanına o kuru ve yapışkan şey hiç olur mu? şöyle güzel bir sütlü baklava olsa neyyse
- +1 yıl
Bey beyyy onlar benim yavrularımmmm..
Soran+1 yılAğzının tadını bilmiyorsun hiçç çayı şekerli içtim de de tam olsun
- +1 yıl
Senin ağzından çıkanla kulağının duyduğunu tuttuğunun aynı yerde kesişmesine rağmen algılamamakta çok isyankarsın (İsmail abi)
- +1 yıl
Hacım biz çayı şekersiz, kahveyi sütsüz sert içeriz. Ona göre.
Soran+1 yılHa şöyle sonunda gurmeyim lafının ucundan tuttun. d
- +1 yıl
Diyen daha ipin ucunu bulamadı.
Soran+1 yılİpin ucu kaçalı çok oldu biz artık kendi yolumuzdayız . d
- +1 yıl
Gittiğin yol yol değildir belki.. niye Kamyon arkası yazılarına döndü konu onu anlamadım 🥲
Soran+1 yılSen ismail abiden girince mecbur kamyon arkasına döndük . d
- +1 yıl
Şimdi ben buraya neden çıktım, niçin çıktım, nasıl çıktım bunu izaha gerek yok , gördünüz yürüdüm çıktım ama çıkmamışda olabilirim. çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır, görünen köy uzakta değildir, buraya çıktıkta sonradan çıkmadık mı dedik, bunlar birtakım uydurma laflardır, sahi yav ben buraya neden çıktım , kim çıkardı lan beni buraya 😃
Soran+1 yılGecenin bu saatinde enerjinizr bayıldım. d artarak ilerliyor benimkinin sütü veya mayası bozuk. d düştüüü
- +1 yıl
Herşeyden önce aslında uykum kaçtığı öylesine girdim nete üstelik sabah 7 de kalkmam lazım iş güç var. Yoğurt görünce dayanamayıp yazdım. saygın konuşma için teşekkür ederim bu arada.
Soran+1 yılRica ederim hanfendiliğe üslubumuz hep budur , bende uyurum sabah 7 gibi öğlen 2 de kalkıp çalışmaya devam ederim diye plan yapmıştım
- +1 yıl
🫠🫠🫠 2 mii benim uyku rızkımı biri almış gibi hissediyorum şu an.
Soran+1 yılHanım hanım siz işe giderken ben tatlı sıcak yatağıma gerinerek uzanacağım
- +1 yıl
🫠🫠🫠 az önce bir kedi olduğunuza kanaat getirdim. Tabi yine de siz bilirsiniz.
Soran+1 yılKediler benim gibi bütün gece çalışmaz üstelik yoğurt da yapmaz :/ gerçi bende yapamaadım aklıma geldi
Soran+1 yılSizde yarasasınız sanırım bu saate kadar uyanıksınız ve sabah 7 de işe hemde bu soğukta
- +1 yıl
Aslında tam olarak kediler gece durmuyor gündüz uyuyor. Yoğurt meselesi konusunda öne geçemediğiniz için şartlar eşit görünüyor.
Soran+1 yılZalimlikkk. d kalbimden vurdunuz
- +1 yıl
Açık hedefti..
Soran+1 yılO kadar mı belli ettim... ama vuran sizseniz dişini sıkarım
- +1 yıl
Vuranın ben olması sizi korkutmalı, nitekim diken yiyen deveye dönebilirsiniz başta güzel gelirken sonra felaketiniz olabilir. Harese gibi yani..
Soran+1 yılSonda takıldım öylesine güzel sohbet oldu ben sabah 7 dedi ama benim pilim bitti şimdi yatacağım hazır namazımı kılmışken deliksiz uyuyabilirim ve sabah devam ederim. Size de iyi geceler ve hayırlı işler
- +1 yıl
Takıldığınız şey kitaptan bir alıntı 😅 Allah kabul etsin bende kılıp yatarım vakit girmiş. Bu hanım sabah işe gidecek. size de hayırlı işler. İyi geceler.
Soran+1 yıl:)) gül güzel dikeni de güzel, ateş güzel acısı da güzel yemeden içmeden kesilmekte güzel doyuran hayaller varken
- +1 yıl
Ee hadi öyle olsun bakalım. O zaman bu hanım kaçar mı? Cevapsız bırakmayayim dedim son kez :)
Soran+1 yılElbette bu ince ruhlu hanıma iyi geceler diliyorum kısa zamanda dinlenirsiniz umarım
- +1 yıl
3 saat kadarcik.. inşallah. Ezan okunuyor üstelik 🥲🥲 hadi bakalım sabahı ettim ben.
Soran+1 yılAa demek sizde ankaradasınız mı? Yoksa dikine enine muhabbetleri vardı karıştırdım
Soran+1 yıl1 saatlik uyku güzelde 3 çok arada arada olan hiç bir şey güzel değil. D
- +1 yıl
Evet Ankara . Son yaptığım yorumlardan da belki görünmüş olabilir. Fazla saf değilimdir. 😁
Soran+1 yılİmsak girince namazı kılıp sonra ezana kadar uyanık kalmak gibi saçma hayatım 🥲 neyse tekrardan iyi geceler
- +1 yıl
Namaz yine olmuş oluyor düşmüş sayılmaz. Neyse iyi geceler. Sabah benim yerime siz gitmeyecekseniz kaçıyorum ben
Soran+1 yılHaha olmazzz silaah zoruyla bile çıkmam bu soğukta dışarı iyi geceler
Soran+1 yılKıvrak zekanız da anlaşılıyor elbette ben bakmadım hesabınızın gizli olup olmadığına orası ayrı
- +1 yıl
Neyse o zaman. Bu son iyi geceler diyorum ve geceyi (sabahı) burada noktaliyorum saygılar efenim.
Soran+1 yılGünaydınlar efenim :/ şimdi ben niye uyandım kii biraz daha yatayım
- +1 yıl
Mesajı yeni gördüm. Ama gün aydın olsun hadi 😶
Soran+1 yılŞimdi oldu. d Size de kolay gelsin
- +1 yıl
Teşekkürler. Size de kolay gelebilir mi o zaman? Ya da kolay gelmesi gereken ne varsa öyle gelsin gelişi 😊
Soran+1 yılElbette gelebilir :/ hiiç kolay olmasa da siz dedikten sonra belki gelir inş
- +1 yıl
İnşallah gelir diyelim o zaman 😊
Soran+1 yılTşkler tşkler
- +1 yıl
Ricalar, ricalar...
Soran+1 yılMinnetler , minnetler...
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
Ne güzel sohbet ya.
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk 😅😅 baştan sona okuyabildiyseniz helal olsun size. Beyefendi sağolsun çizgisini bozmadan konuşunca insanın konuşası geliyor.
- +1 yıl
Valla sadece beyefendi değil sizin sohbetiniz de çok sarıcı duruyor. Güzel tavsiyeler özellikle yoğurt hakkında, bundan sonra denemeye cesareti yokmuş ama bilmiyor ki bundan sonra denerse bir daha vazgeçemez 😂
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk 😂😂😂😂 sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Soran+1 yıl@cvcvnfjfkfk Hanfendiyle sohbet etmek keyifliydi yoğurt hakkında ki tavsiyeleri de değerliydi ancak ben bir süre 7 8 kilo bu yoğurduğu yiyeceğim için yani :/ tek başıma hemde , yoğurttan uzaklaşırım zannımca
- +1 yıl
Bendeki yoğurtta böyle şu anda. herşeye katıp yiyorum. Başa gelen çekilecek artık. Kaldı 3 kilo yoğurt. Kim önce bitirirse artık. Gazamız mübarek ola 😁
Soran+1 yılYani ben bu gün hazır yufkadan mantarlı sucuklu tost yaptım 😍 ona katamazdım birazcık da uzak duruyorum ama yarından itibaren yemeye başlarım sizi geçebileceğimi sanmıyorum yinede yoğurt sever hanım. D
- +1 yıl
Şimdi bir kase çıkardım yemeğin yanına. Yeme de yanında yat dedikleri bu olsa gerek 😅
Soran+1 yılSizden sonra dizi izlerken bir kase yiyeyim dedim üstüme döküldü 🥲 o kadar yapışkan ki her kaşık zorluu
- +1 yıl
😂😂😂 ne yogurtmus arkadaş. Besmelesiz mi yaptın, naptın?
Soran+1 yılÇekmemiş olabilirim 😅 yaparken çook hayallere dalmıştım kalıp gibi olucaktı daha ben onu bıçakla kesicektim. d
- +1 yıl
Lan ben o şekilde yoğurdu her gün yiyorum hiç de gocunmadım bence tadı o kadar kötü değil ya erimiş dondurma gibi olması güzel akshdkdhd ama sen beğenmediysen bir şey diyemem, bunlar bence bir dahakine iyi yoğurt yapacağının işareti 😂 Bu kadar yoğurt muhabbetinden sonra tırlatıp gidip de nasrettin hoca gibi nehirde yoğurt çalmaya kalkmayalım.
- +1 yıl
Hele hele Allah'ın Maraşlısı sanki dondurma kesiyor. Sen normali bi tuttur bıçak eksik kalsın.
- +1 yıl
Yoğurda trip atan da ilk defa görüyorum. 10 kilo süt alıp direkt ilk seferden böyle girişince inek bile sütten kesilmiştir yani, bu nedir skfkdddkd adamın güvenine bittim bıçakla alıp peynir dilimler gibi hayaller kurmuş bir de aakshjssh
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk biz de sabah uyanınca diyoruz helal bize işte bugünde uyandık çok şükür. Yapılan herşeyin VİP olmasini bekliyorlar. Nasıl olacak bu iş?
- +1 yıl
😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Çayın yanına hurma yiyor olmam bu arada 😁 Allah'ım ne kadar da güzel... Damak tadı olmayan ne bilsinn...
- +1 yıl
Biriniz hurma diğeriniz yoğurt diye tutturdu ya ahskshsjshh
- +1 yıl
Hurmama laf etti. Biz bu yola baş koyduk aslan kuş 🦁
Soran+1 yıl@cvcvnfjfkfk Ben ilk defa yaptığımdan olacak sanırım yerken farklı tatsız geliyor gocundum hem o kadar güzel hayal etmiştim o kadar dondurma dedim ki gittim maraş dondurması aldım yedim iyice kötü oldu şimdi ben bu yoğurdu nasıl yiyeceğim hafif erimiş maraş dondurmasından farkı yok
Soran+1 yılO kuru şey dişine damağına yapışır ağzını rahatsız eder çayı ferah ferah içemezsiniz hiçç de güzel değil bence
- +1 yıl
Öleee hoşşş 🤭🤭🤭
- +1 yıl
Hahajajahha böyle şeyleri seven insanlara bayılıyorum çünkü demek ki benim hiç sevmediğim bir şeyi aşırı sevenler varmış ve bu hoşuma gidiyor. Yaş hurma severim de kuru hurma bence de damağa falan yapışıyor.
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk ikiniz hızla uzaklaşır mısınız buradan.. dolabım da stok yaptığım oluyor ya. Ramazan'da en sevdiğim şey oluyor her yerde güzellerini bulabiliyorum diye.
Soran+1 yılboş ver hurmayı sanaa bi trileçe yapayım çayın yanınaa offff bak aklıma geldii
- +1 yıl
Ayyy trileçe de severim bu arada. Bende iyiyimdir bu konuda yalnız. Senin süt meselelerinden dolayı emin olamadım
Soran+1 yıltrileçe ve tel kadayıf ( tellerini hazır alıyorum ) yapabildiğim tek tatlılar ki trileçe bir dünya markasıyımdır ayrıca sütümle de alakası yook çünkü süt hazır onda. d
- +1 yıl
Yalnız bende çok iyiyimdir söyleyeyim. Bütün sülale balkanlardan gelen bu tatlıyı benimle birlikte tanımış oldu. öyle bir ünüm var. Kadayıfla pek aram yok şerbetli tatlılarla. Ama künefe denemiştim güzel olmuştu.
Soran+1 yılTrileçe de dünya markasıyım hiiç öyle alttan alamam benim trileçemi yiyenler dışarda bu sütlü tatlıyı bir daha denedikten sonra kusarlar çünkü o kadar güzel yapmışımdır ki bundan sonra başka bir yerde yenmezzz
- +1 yıl
Ayy tamam hadi Dünya Markası Bey. Bayçelli.. öyle olsun. Hadi bu seferlik kabul edelim.
Soran+1 yılMesut ettiniz hanfendi keşke bu rekabeti laflarımla değil şaheserimle kazansaydım zira siz tattıktan sonra bana hak verirdiniz.
- +1 yıl
Bu pek mümkün değil gibi görünüyor. Çünkü görünmeyen köy uzaktadır 😊
Soran+1 yılHırsımı tetiklemeyiniz hanfendi yarın kapınızda beni trileçe ile görürsünüz sonra. d
- +1 yıl
Hangi yarın? Belki yarın belki yarından da yakın denilen yerde misiniz acaba?
Soran+1 yılEğer yâr istemezse yarınlar da dündür. Olduğum yer yalnızlık makamı , bu gün , yarın veya geçmiş yalnızken bir değil mi?
- +1 yıl
O yâr, yâr olmaz ise sonra aşığa yare olurmuş. Yâr derdiyle yanan ise sonunda kül olurmuş. Aşığın bu hâlini bilmeyen maşuk kendi kendine avare olurmuş..
Soran+1 yılBu devirde avare olan maşuk kalmadı ama bu yaşlı gözlerim çok kül olan gördü , artık sadece sevmek masum sevilene bi halley (çikolata) oluyor.
- +1 yıl
Aşık bazen öyle çok sever ki o aşk aşığı kör eder, maşuğu görmez. Belki görmek istediği maşukla, avare olan maşuk aynı kişi değildir, aşık bilmez.
Soran+1 yılZaten kör edeni makbul değil midir? o aşkın lezzetini maşuğa ikram etmektir aslında bu zira o önce anlam veremez ben tam buradayım der , zaman ilacını aldığında aşığın baktığını görür ama o zamana değin belki de kül olmuştur kim bilir...
- +1 yıl
Aşık kör olduktan sonra neyler ki maşuğu? Maşuk aşığa düştükten sonra kim neyler maşukları? Herkes birilerinin aşığı ve maşuğu değil midir ki? Kör olmasa görmez miydi aşığı?
Soran+1 yılMaşuğun değeri aşka düşürmesindendir , cennete girenler kapısını unuturlar mı? mühim aşığı görmek midir? ışıltısını görmek midir? kim o parlaklığı görüp de kör olmamış ki.
- +1 yıl
Körler ülkesinde sağır bir kız belki.
Soran+1 yılgörmek isteyene göz gerekmez , duymak isteyene söz gerekmez , bulmak isteyene iz gerekmez , yanmak isteyene köz gerekmez. ( alıntı ) ama yeri burasıydı.
- +1 yıl
Victor Hugo nün siiriyle bitirmek isterdim ama ben şiirden önce bittim sanırım.
Soran+1 yılİstirham ediyorum hanfendi , siz nasıl bitirmek isterseniz öyle bitiriniz.
- +1 yıl
Uykum geldi 😅 uzun zamandır hep geç yatıyorum ve erken kalkıyorum yarın evdeyim ama uykum olmasına rağmen uykuya dalamiyorum. Şu an sanki sağlıklı düşünemiyorum. Sosyal platformları bu şekilde kullanan biri değilim açıkçası. Yanlış bir anlaşılmaya da mahal vermek istemem. Kesinlikle yaklaşım ve konuşmanizda haddi aşan bir durum yok yanlış anlamayın. Ama benim mizacim da pek buralarda konuşmak olan biri değil. Ama sizinle böyle aşık atmak güzeldi. Ama yine de şiiri atacağım çünkü genelde de yakın arkadaşlarıma şiir sevenlere mutlaka şiir atarım. Madem sizde seviyorsunuz atabilirim o vakit.
- +1 yıl
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı?
Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı?
Sevmek için güzele mi bakmalı?
Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı?
Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır?
Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı?
Hırsızlık; para, mal mı çalmaktır?
Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı?
Solması için gülü dalından mı koparmalı?
Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı?
Öldürmek için silah, hançer mi olmalı?
Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı?
Soran+1 yılTahmin ettiğim şiirini attınız :)) dilediğiniz gibi bu şiirle vedalaşalım o zaman, iyi geceler.
- +1 yıl
İyi geceler. Konuşmak güzeldi ama alışkanlıklar beni korkutur. Geride ihtimal bırakmakta aynı şekilde bu son iyi geceler demem sizin için sorun olmazsa buralara pek uğramayı düşünmüyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Maalesef dostum, görüntüyü göremediğim için tam olarak ne durumda olduğunu söyleyemem ama endişelenme! Ben, KS'deki yerel yemek danışmanın Orçun, buradayım! 🍴😄
Yoğurdun dondurma gibi olması genellikle soğuklukla veya dondurucuya yakın bir yerde saklandığı için olabilir. Bu durum genellikle yoğurdun içindeki suyun donmasıyla meydana gelir. Biraz oda sıcaklığında bekletmek, yoğurdu eski haline getirebilir. Ama unutma, oda sıcaklığında fazla bekletmek de ters tepebilir.
Maraş dondurması gibi olmuşsa, bence bu küçük bir kazayı lezzetli bir fırsata çevirmek için mükemmel bir şans! Belki biraz meyve ve bal ekleyerek özel bir tatlıya dönüştürebilirsin. Kim bilir, belki de mutfakta yeni bir keşif yapmışsındır! 😋✨
Yine de, eğer tutarlılık hala dert olursa, gelecekte yoğurdu dondurucuya yakın bir yerde saklamamaya dikkat et. Ve her zaman denemeye devam et, çünkü her büyük aşçının en iyi mutfak maceraları ufak kazalarla başlar! 😉👨🍳02 Yorumla
Soran+1 yılOrço öyle değil ya
- +1 yıl
Hahaha
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Yeme & İçme konusunda 4,2b cevap paylaştı. Yoğurdun dondurma gibi olduysa, büyük ihtimalle çok soğuk yerde uzun süre kalmıştır. Yoğurt donunca kıvamı sertleşir ve dondurma gibi olur. Oda sıcaklığında biraz bekletirsen tekrar yumuşar.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılErken açıp üstünü de iyi kapatmadığın için olmuş gadası
Mayası tutmamış01 Yorumla
Soran+1 yılBir şeyi de tuttursam şaşırırdım zaten🥲
Maalesef ki bu durum düzelmez, tekrar yoğurt yaparken bunu kullanmamanızı maya için başka bir ev yoğurdu bulmanızı öneririm.
Bu durum ya maya ile ilgilidir ya da süt çok sıcakken mayalamışsınızdır.
Hazır yoğurt ile mayalama işlemi yaptıysanız ondan kaynaklı da olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılHazırla mayaladım tekrar yaparım sanmam
+1 yılYoğurt miktarı oda ısısı üzerini kapanan sıcak güneş görmeyen yere koyman kaymaklı mı mayalama stilin bunlar çok önemli idi
11 Yorumla
Soran+1 yılDediğiniz gibi "idi"
- Yeme & İçme konusunda 10,7b cevap paylaştı.
+1 yıltam sıcaklığını yakalayamamışsın muhtemelen. Mayada da sıkıntı olabilir. İlk başlarda böyle sıkıntılar olabilir sıkma canını
11 Yorumla
Soran+1 yılSıktı valla daha yapmam hazır yoğurttan devam edicem
Yoğurdun dondurma gibi olması. Eğer sütü fazla kaynatıp su oranını az oldu ise, yoğurt daha yoğun ve sert olabilir. Mayalama sıcaklığı da önemli; eğer çok sıcak veya çok soğuk maya olduysa, kıvamı etkilenmiş olabilir. Bir de, mayayı fazla kaçırdı isen yoğurdun sakız gibi uzayabilir. Süt yağı oranı yüksekse, dondurma gibi kremsi bir yapı oluşabilir.
00 Yorumla
1 yılYoğurdun kıvamının dondurma gibi olmasının sebebi, kaymaksız yoğurt kullanmış olman olabilir. Kaymaksız yoğurt, daha az yağ içerdiği için mayalandığında farklı bir doku oluşturabilir. Bu durumda beklemekle kıvamı değişmez, ama lezzetli olur, endişelenme. Bir dahaki sefere tam yağlı yoğurt kullanmayı deneyebilirsin.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 526 cevap paylaştı. İdeal sıcaklık 42 - 45 derece arasıdır mayalama için.
Bu derecenin altında olursa Yoğurt süner yani sıvı halde ve uzama yapar. Çok sıcak olursa da bu sefer yoğurt sulu olur.
Maya miktarı da önemli. Fazlası da cıvık kıvam verebilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılSıcaklık ölçmüyorum parmakla ölçtüm ilkel yöntemle yani
Sütün sıcaklığından kaynaklı. Serçe parmağını süte dokunurduğunda 7 8 saniye tutulabilirsen mayalanmaya hazırdır. Senin mayaladığın süt soğumaya yüz tutmuş anlaşılan.
11 Yorumla
Soran+1 yılBir dahakine artık "/
Yeme & İçme konusunda 643 cevap paylaştı. Mayası iyi degildir veya sıcaklığı ayarlayamamissindir , bir ara benimde öyle olmuştu mayadan kaynaklı, insan sinir oluyor ama yapcak bişey yok
17 Yorumla
Soran+1 yılİkisi bir arada sinir olmadım da hayal kırıklığına uğradım çok hayaller kurmuştum
Soran+1 yılKıskanırım olmasın sdhjksdlsd yok yaa ben yoğurt piyasasından çekiliyorum olsun senin ki güzel bütün güzel mayalı yoğurtlar sizin olsun ben hazır yoğurda devam edeyim benim harcım değilmiş
Soran+1 yılsonuçlar çok çabuk çıktı ve büyük hüsrandı ben böyle bıçakla keserim tatlı dilimi gibi tabağımın yanına koyarım diye hayal ederken olmadı...
Soran+1 yılBir dahaki 2 3 ay sonra artık şu an cesaretim yok
- Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSüt ılıktan sıcağa daha yakın olmalı
kaymağı oynatmadan kenarından mayalayacağız
ki kaymak taş gibi olsun
üstüne bir makarna süzgeci kapatacağız
süzgecin üstüne bir bez örteceğiz ki nemi alsın
çok oynatmadan temiz bir poşet geçirmeliyiz
işte bundan sonra 6 saat mayalanacak
ve buzdolabında 8 saat kendini toplayacak
afiyet olsun18 Yorumla
Soran+1 yılsütüm sıcaktan sıcağa daha yakındı
kaymağı çok yoktu
makarna süzgeci kapattım
bez örttüm
poşet geçirmedim
5-6 saat bekledim
dolapta da 3-4 saat bekledi sanırım sonra dayanamadım kestim
Afiyet olmadı :/- +1 yıl
Canın sağolsun
Soran+1 yıl@Uçanpingu tepesi böyle yoğurt gibi olunca oldu sandım 🥲
Soran+1 yıl@Uçanpingu oha 12 saat mi
1 yılYoğurdun muhtemelen fazla su kaybetmiş ya da yağ oranı yüksek olduğu için dondurma kıvamına gelmiş olabilir. Bu durum beklemekle pek düzelmez. Yeniyse ve tadı normalse bu şekilde tüketebilirsin, ama eğer yoğurt tadında bir değişiklik varsa bozulmuş olabilir. Kısacası, bu haliyle yemekten zarar gelmez, ama tam olarak düzelmesini bekleme.
10 Yorumla
+1 yılTutmamış sıcaklık olmamış ne çok sıcak ne soğuk olacak elin yanmayacak şekilde sicak olacak ya da maya sorunlu
11 Yorumla
Soran+1 yılİkisi de
+1 yılBunu yapabilmen de bir beceri bence olsun.
Mayalanirken bir kaşık yoğurt kattın değil mi içine?
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama hazır ondan kötü olmuş galiba
- +1 yıl
Büyük ihtimal boş ver valla gözümde 1 adım ondesin abicim
Soran+1 yılO zaman yoğurtları döküyorum abisinin gülü😅
- +1 yıl
Ahaha deli ya 😅
elini yakmayacak sicakliktayken mayalaman lazimdi ama tadı kötü degildir yinede bir dahaki sefere düzeltirsin 😅
16 Yorumla
Soran+1 yılYa ilk defa yaptığım için tadı tadsızz
Soran+1 yılinek sütü aldım yani sütçü geziyo du ondan aldım 1 gün diyorlar bazıları da 5 -6 saat diyo anlamadım
Soran+1 yılNeyse bidaha yapmayacağım yanlış bir maceraydı benim için
1 yılKaymaksız yoğurtla mayalamak, kıvamı etkileyip dondurma gibi olmasına sebep olmuş olabilir. Bir dahaki sefere tam yağlı yoğurt kullanmayı dene, kıvam daha tutarlı olur. Ama bak, pes etme, belki de böyle daha farklı ve özel bir tarif bulmuşsundur. Bazen yanlışlar yeni lezzetlere kapı açar kendine bu kadar yüklenme..
00 Yorumla
1 yılHazır yoğurt ile mayalarsanız krema gibi uzar güzel olmaz. Yoğurdun iyi tutması için mutlaka kullanılan süt ve mayanın pastörize olmaması gerekir. Hazır kesinlikle kullanılmamalıdır.
00 Yorumla
+1 yılAldığın süt eğer inek hamile ise böyle yapar
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok teknik bilgece bir yorum.
- +1 yıl
Ciddiyim
Soran+1 yılTrol gibi gelmişti. d
- +1 yıl
Annem yoğurt yapmıştı bikeresinde neden böyle oldu falan diyodu. Babaannem hamile ineğin sütünü satmışlar dedi. Araştırdım doğru
Gizli Üye(30-35)+1 yılSüzme yoğurtla mayalanır süt. Diğerleriyle olmaz.
Sonraki mayalamalarda da 1-2 kase ayırırsın yoğurdun sert kısmını, mayalamaya devam edersin.12 Yorumla
Soran+1 yılİlk mayalama girişimimdi
Cevap sahibi+1 yılBaşta herkes bişeyi yanlış veya eksik yapar ya, öğrenme sürecidir bu :D
Yoğurt seviyorsan kendin yapman daha hesaplı ve sağlıklı olur.
Yeme & İçme konusunda 615 cevap paylaştı. Ne güzel yanlışlıkla kese yoğurdu yapmışsın kardesim
11 Yorumla
Soran+1 yıl://
- Yeme & İçme konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılBenim de öyle olmuştu 50 derecelik fırına koy biraz çok düzelmiyor ama bi dene
12 Yorumla
Soran+1 yılYaa keşke bilseydim baştan yapardım ama çok geç artık sanırım? ya da dolapta kileri çıkarsam ve koysam olur mu?
- +1 yıl
Bilmiyorum
+1 yılSen soğuğa yakın maya eklemissin.. hafif ilikmis.. biraz sıcak olması gerek.
11 Yorumla
Soran+1 yılsıcağa yakın mayaladım ben
Yeme & İçme konusunda 652 cevap paylaştı. Tam tutmamış sanırım. Ya mayası az olmuştur ya da yeteri kadar bekletmemişsindir.
11 Yorumla
Soran+1 yılİkisi birlikte
Yeme & İçme konusunda 416 cevap paylaştı. Abicim market yoğurdu ile masalara olmaz. Ev yoğurdu ile dene ben elektronik derece kullanıyorum 43 derecede masalara sağlam sar 24 saat kalsın 24 de buzdolabına sonra taş gibi
10 YorumlaHazır yoğurtla yoğurt mayalamışsın. Gidip komşudan bir çay bardağıyla mayalık yoğurt alıp onla mayalayacak veya yoğurt mayası satın alıp onunla mayalayacaktın.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yoğurdu yaparken maya ve ısı dengesi tutmamış. Ya da mayalanan kaşık, kapak vs steril olmayabilir. Istenmeyen bakteri oluşumları yoğurdun mayasını bozar tutmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılTuttmaadı
+1 yılAyol hoca bu göl hic maya tutarmı 😄 valla bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılAyran yapıp içersin artık. Buzdolabına koyarsan birazcık daha toparlar ama katı bir şeye dönüşmez.
010 Yorumla
Soran+1 yılAa esrat naber. d
- +1 yıl
Bir haber yok canım senden naber
Soran+1 yılBildiğin gibi işte hayatta dikiş tutturamadığım gibi yoğurduma maya da tutmadı
- +1 yıl
Yapa yapa öğrenirsin üzülme
Soran+1 yılCık daha yapmam hazırdan devam
Soran+1 yılŞu pp yi değiştirme şansın yok mu
- +1 yıl
Değiştiririm bir ara sen üzülme yeterki
Soran+1 yılSağol
- +1 yıl
Sana özel canım muaaah kaç senelik pp gitti
Soran+1 yılTeşekkürler
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHazır yoğurtla mayaladıysanız ondan öyle olmuştur...
01 Yorumla
Soran+1 yılHazır yoğurt , biraz sıcakken ikisi bir arada
+1 yılSümüksü gibi olmuş galiba arada anneminki de öyle oluyor neden bilmiyorum
012 Yorumla
Soran+1 yılDOndurmaa dondurmaa zaten zor yiyorum yaptığın yoruma bakkk
- +1 yıl
Dondurma gibi olsaydı öyle akışkan olmazdı afiyet olsun tadından bir değişiklik olmuyor ki
Soran+1 yılMaraş dondurması eriyince böyle oluyo bide tadı bana değişik geldi yaptığım ilk ev yoğurdu markettekiler daha tatlıydı acaba tadlandırıcı mı var
- +1 yıl
Mayasını market yoğurdu ile yaptıysan da öyle olmuş olabilir ev yoğurdu ile mayalayinca daha iyi güzel oluyor
Tabiri aralarında dağlar kadar fark var koruyucu falan içeriği
Soran+1 yılO yüzden bana çook tatsız geliyo zor yiyorum ve kötü oldu vee çok yaptım canım gibi nasıl biticek bilmiyorum
- +1 yıl
Alışırsın zamanla ev yoğurdun alışınca market yoğurdu yiyemiyorsun sonra biter biter meyve doğra içine bal ekle ye dökme israf etme
Soran+1 yılmeyve ve bal sevmiyorum birisi de aynısını dedi ama buna şey yapabilirim patlıcan falan kızartıp üstüne dökebilirim de öyle öyle bile bitecek gibi değil yani
- +1 yıl
Çok durunca küfleniyor haberin olsun plastikten tutma cam kavanoz ya da tencereye maya bir dahakine yaparsan
- +1 yıl
Mayala
Soran+1 yılAhh yok içim daraldı öyle yürüyüş yapıyodum baktım sütçü gelmiş bir anlık gazla aldım bir daha cesaret etmem benim a*ptallığım gidip 8 kilo almam oldu ben bunu tek başıma nasıl bitircem bide kötü oldu
- +1 yıl
Sanmıyorum o kadar kötü değildir ilk defa yaptığın için tadını tuhaf bulmuş olabilirsin markettekilere aliskinsan
Soran+1 yılDondurma gibi ama dondurma tadı gelmiyo tuhaf oluyorum yerken
+1 yılMayasını az koymuşsundur veya süt sıcakken mayalamışsındır
05 Yorumla
Soran+1 yılDüzelmez mi şimdi bu
- +1 yıl
Tekrardan mayalayamayacağına göre
Soran+1 yılBeklesem düzelmez mi?
- +1 yıl
Düzelmez, başka yoğurtla karıştır belki kıvam alır
Soran+1 yılHepsi bundan bide çok yaptım mal gibi
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaya olarak kullandığın yoğurt hazır yoğurtsa tabiki böyle olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl4 saatte mayalanıyor diye 4 saati geçince yoğurtta herhangi bi sorun olmuyor..
Ya sicakken mayaladiniz yogurdunuz tutmadı ya da biraz daha mayada kalması gerekiyor erken açtınız00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılYoğurttan değil sütten. Nereden aldın sütü?
00 Yorumla
+1 yılYoğurttan soğudum görüntüsü beni mahvetti
14 Yorumla
Soran+1 yılBide bana sor kaç gündür yiyorum bide maraş dondurması da severim ikisinden bir arada soğudum
- +1 yıl
yoğurt kültürümüzü gece yarısı yaptığın bir yoğurtla nasıl mahvedebilirsin. Yeme lütfen o yoğurdu tadını hayal bile edemedim ya o derece :D
Soran+1 yılYedim 3 5 kilosu kaldı bitircem israf edemem. d yoğurt sektörü hisse kaybetti sayemde
- +1 yıl
Afiyet olsun ne diyelim
- Yeme & İçme konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılHiç yoğurt mayalamdım ya
113 Yorumla- +1 yıl
Yorumların çok sempatik yalnız
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)) sizde sevimlisiniz galiba. d
- +1 yıl
Öyleyimdir
- +1 yıl
Merak ettim tek mi yaşıyorsunuz
Soran+1 yılGenelde tekim ablam misafirim şu günlerde. d
- +1 yıl
Nesne hazır yoğurt almadın ki
Soran+1 yılYa aldım bir ara koşuya çıkmıştım bir baktım sütçü dedim ben bi yoğurt yapayım ve başıma iş aldım
- +1 yıl
Olsun
Soran+1 yılOlmadı işte başaramadım. d
- +1 yıl
İkincisine başaırsın
Soran+1 yılMaalesef cesaretim kırıldı
- +1 yıl
Abart hahahaha
Soran+1 yılYa o yoğurdu bıçakla kesicektim ben tatlı dilimi gibi tabağımın yanına koyacaktım , kaşığıma yapışıp aynı zamanda kabını bırakmayınca ne kadar zoruma gitti bilemezsiniz. d
+1 yılBişeyler yanlış olmuş
11 Yorumla
Soran+1 yılBir iki ufaak tefek sıkıntı işte. d
Tamam şimdi bu dondurmanın tarifini ver.
11 Yorumla
Soran+1 yılAğlarım ama öyle deme o yoğurdum benim 😥
+1 yılEn iyisi hazir yogurt ya digeri biraz amelelik xd
13 Yorumla
Soran+1 yılAma güzeldi kendi emeklerimle yapmakk
- +1 yıl
Yedin mi
Soran+1 yılYedim benim ki kötüydü güzel olan emek vermemdi
Kimse yoğurdum ekşi demez
11 Yorumla
Soran+1 yılDemezler demezler
güzel maya tutmamıştır
112 Yorumla
Soran+1 yılBekleyince tutar mı? Biraz daha mı bekliyim
Soran+1 yıl5 6 saat
Soran+1 yılBundan peynir falan olur mu? Dökücem ni napıcam ben bunu ilk defa yapıyorumda bide çok yaptım :/
Soran+1 yılYa gelmiyo ki bir kaşık alıyorum arkasından uzuyo tadı da tadsız tutsuz market yoğurdu gibi değil bu böyle mi yeniyo?
- +1 yıl
Abi ben senin durumu anneme sordum. Hazır market yoğurduyla yoğurt mayalayamaz organik hayvan yoğurdu bulması lazım ancak öyle ev yoğurdu yapabilir. Hazır yoğurtla hazır yoğurt yaparsın gibi bir şey oluyor bu. Yani yoğurdun hazır olduğu için böyle uzamış doğal yoğurtla bir kere mayalaman lazımmış sonra onun mayasıyla istediğin kadar yoğurt yapabilirsin
Soran+1 yılKız çok duygulandım yoğurdum gibi göz yaşlarım yapıştı gözlerime. d Teşekkür ederim validene de teşekkürlerimi ilet bir çok araştırmadan sonra eksiklerimi fark ettim elbette bir sonraki yapışımda başarılı olacağıma inanıyorum. d
Soran+1 yılMaşallah Allah bereket versin malınızı arttırsın inş. Teşekkür ederim tekrardan.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKonu yemek olunca kadınlar nasılda damlamış soruya qjajsk
09 Yorumla
Soran+1 yılhalaa gelip sıcakken mayalamışsındır diyorlar anladım hatamı :/ yaramı deşiyorlar 🤣
Cevap sahibi+1 yılya kıyamam bi de heveslenmiş🥹 artık aldın tüyoları bi dahakine hünerlerini göstermeni bekliyoruz
Soran+1 yılYok hevesim kırıldı 8 kilodan yaptım bitmezde şimdi bu. 2 saat önce falan maraş dondurması yedim yoğurdumdan farkı tatlı olmasaydı o derece , nasıl bitiricem bilmiyorum ama bitirdikten sonra bir daha cesaret etmem. d
Cevap sahibi+1 yılHayır asıl şaşırdığım nokta bi anda yoğurt mayalamak nerden esti valla garipsiniz
Soran+1 yılYa yürüyüşe çıktım bir baktım sokakta sütçü düdüğe basıyor dedim abi sar bana ordan 10 kilo :)) Öyle kaderin bir cilvesinden çıktı anlayacağınız
Cevap sahibi+1 yılYa valla helal olsun bu nasıl cesaret bu nasıl işçilik gerçi pek olmasada mutfağa girmen yetmiş hadi sen yine yapıyon ben napıcam bu beceriksizlikle herhalde evde kalıcam asjshsj
Soran+1 yılAyyy kızz boş ver ben becerikliyim de noldu bende evde kaldım sdjkdssd
Cevap sahibi+1 yılsenin durum daha beter ben öyle böyle bulurum shksjs bi de bana teselli veriyor canım şey ya🎀
Soran+1 yılBende bulurum ya güzel kahve yaparım bi istemeye gelenin olsaa. d
Sütün mayalanma sıcaklığını dengelemek için yemek termometresi alabilirsin ucuza internette görmüştüm aynı tatsız kazayı bende yaşadım ha bu arada mayanda da sıkıntı olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ben öyle antin kuntin şeyler kullanmayı sevmiyorum
+1 yılÇok sulu olmuş sütten kaynaklı o
01 Yorumla
Soran+1 yılHazır sütle yaptım bide bir tık sıcakken mayalamış olabilirim
+1 yılMayalı yoğurt hazır mıydı ondan oluyor çünkü genelde
10 Yorumla
+1 yılBelki sıcaklığını ayarlayamamışsındır bu arada düzelmez o
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoğurt yapmayı bilen erkek kabul ediyorsan alıyorum ben seni jsjsjs
00 Yorumla
+1 yılBiraz sicakken mayalanmış
32 Yorumla
Soran+1 yılBiraz
- +1 yıl
Evet bende de olmuştu çünkü sütüne göre de değişiyor süt kaliteli olmazsa yoğurt da güzel tutmuyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılİyi yoğuramamışsın demek ki :D
11 Yorumla
Soran+1 yıl. d
Gizli Üye(25-29)+1 yılArap sen yapma bkunu cikariyosun
11 Yorumla
Soran+1 yılFadewdsff
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek mi yaşıyon
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılSütündendir bi sey olmaz
20 Yorumla
+1 yılYa bızuk ya da çok karıştırdın
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılNormal ya bazen böyle oluyor 🥹
10 Yorumla Hazır yogurttan mayalanmaz, ev yoğurdu olmalı
10 YorumlaHazır yoğurt mayasında böyle oluyor
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 612 cevap paylaştı.
+1 yılMayası iyi değildir, sıcaktır vs
10 Yorumla
+1 yılSütünde iş yok demek ki.
10 Yorumla
+1 yılHazir yogurt ile mayaladiysan oyle olur tabii super zeka komsudan falan ev yogurdu isteseydin
00 Yorumla
+1 yıltadı nasıl acaba
12 Yorumla
Soran+1 yılDün kötüydü da bu gün alıştım iyi gibi
- +1 yıl
afiyet olsun canım çekti
- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği