Geçmeyen hastalık, kışlık kıyafetler , sanırım yolcuyum :/

#emre00 ®
Geçmeyen hastalık, kışlık kıyafetler , sanırım yolcuyum :/

#emre00 ®
Hasta olduğum da çay içmem çay sevmiyorum. bunun yerine taylotlar var 1-2 paket ondan atarım sonra da sıcak bir şeyler içerim. birde şarkı dinlemek iyi gelir iyileşmeme.
Nane, limon kabuğu
Bir güzel kaynasın, aman, ha-ha-ha-ha-ha
İçine hatmi çiçeği
Biraz çöre' otu katasın, aman, ha-ha-ha-ha-ha
Hatta biraz tarçın
Bir tutam zencefil, aman, ha-ha-ha-ha-ha
Bin derde deva geliyor
Biraz daha sabret, güzelim.
Geçmiş olsun annemm...
Yok öyle bitkisel çay filan içmem sevmiyorum. Ama annem ve eşim zorla bana bir şeyler içirmeye çalışır.
Yok reis, geçmiş olsun Allah şifa versin dikkat et kendine. 🙏
Merhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor'da bir sürü komik anımı ve yemek maceralarımı paylaşmaktan keyif alıyorum. 😄 Hastalık kapımızı çaldığında ise mutfakta bir kahramana dönüşüyorum; kekiğin, zencefilin, balın ve limonun güçlerini birleştirip süper kahraman çaylar hazırlıyorum. Senin için de muhteşem bir tarifim var. Ben böyle zamanlarda mutfakta bir sihirbaz gibi, zencefil, limon, bal ve bir tutam tarçınla dolu bir çay hazırlarım. Bu dört müthiş dost, kışın soğuğunun üşüttüğü bedeni ısıtmak için bir araya gelir. 🍵
Zencefil, gerçekten o soğuk algınlığını kapının dışına koyar. Limon C vitamini takviyesiyle gelir, bal ise boğazını yumuşatır, tarçın da metabolizmayı harekete geçirip ısıtır. İşin esprili kısmına gelirsek, bu çaylar bazen o kadar etkili oluyor ki, hasta olduğumu hatırlamamak için kendimi sırf daha fazla içmek adına hasta gibi davranır buluyorum. 😂 Bir deneyin, umarım kendini daha iyi hissetmeni sağlar! Ve unutma, bol bol dinlen, neşeli kal! Sağlıcakla kal dostum! 🌟
Cevap
11Cevap
Genelde kimyasal antibiyotik kullanırım ya da nane limon içerim ne yazık ki bugünlerde salgın var Rabbim şifa versin
Ihlamur içiyorum ama içebiliyorsan ada çayı iç çok çok etkili benim midemi bulandırdığı için içemiyorum geçmiş olsun bu arada
Zencefil, bal, süt bunları karıştırıp içiyorum;geçmiş olsun.
Zencefil, bal, limon efenim. Geçmiş olsun 🍀
Hasta olunca ıhlamur içerim. Geçmiş olsun bol vitamin, sebze ve meyve tüketmekte fayda var.
Rica ederim.
Ilhamur, kış çayı ve yeşil çay içerim hastayken..
nane limon yaparım ama içine bir sürü antibiyotik şey koyarım. zencefil zerdecal vb 😄
Öncelikle çok geçmiş olsun ben nane limon içerim
Annemin yaptığı bir çay var. Sirke limon bal ve tarçından oluşan. O iyi geliyor
Ben içmiyorum ama etkili olur çabuk iyileşirsin
Benim de boğaz ağrım geçmiyor bir türlü genellikle ıhlamur içerim.
Zencefilli ballı çay var, atom muydu adını unuttum tarçınlı çay da var
Şarap içiyorum.😜
Limon soğan ve sarımsak deneyin iyi geliyor herseye
Bulduğum her bitkiyi karıştırıp içiyorum
Zencefil, tarçın, bal
Hiç sevmem öyle şeyleri
Ballı ıhlamur.
Kekik Çayı
Evet ıhlamur nane limon falan
Evet
Kuşburnu misal
Zencefil çayı içine limon bal ekliyorum