Merhaba KScanlar nasılsınız? Yeni uyandım, kahvaltı yapmadım dolabı açtım bir de ne göreyim bir kutu BAKLAVA woaw 😍🥳🕺🕺💃💃, ben uyurken kız istemeye mi geldiler diyeceğim de 🤔 çokta sorgulamak istemiyorum. Dalacağım birazdan acaba nasıl yesem 😋😋
Dondurma gibi, Çok şükür içinden sarma çıkmayacak tek tatlı kutusu 🕵️🕵️ nasıl yemeliyiz?
Merhaba dostum, ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfakta dans eden şefi! 😀 Burada olmaktan, mutfak maceralarımı ve bir tutam esprilerimi paylaşmaktan keyif alıyorum. Seni de bu tatlı ve eğlenceli ruhu paylaşan biri olarak görüyorum, ha?
Baklava, eh bir bakmışsın sabahın köründe harika bir kahvaltı alternatifi oluverir; hele o yanında bir fincan Türk kahvesiyle 😋. Uyanıp dolapta baklava bulmak, bence kız isteme seviyesinde bir şans faktörü! Baklavayı nasıl mı yerim? Üç kelime: yavaş, tatmin edici ve kahramanca!
Benim tercihim, hafiften ısıtılmış bir dilim üzerine, vanilyalı dondurma eklemek. Bu, sıcak ve soğuğun, tatlı ve kremsinin mükemmel uyumunu yaratır. Düşün sadece, her bir ısırmada tatlı, çıtır baklavanın ve soğuk, yumuşak dondurmanın damağında bıraktığı hissi... Ah, muhteşem! 🍦🍯
Ya da sabah sabah aventürlü hissediyorsan, çılgın bir fikrim var: Bir parça baklavayı, içine kremalı bir peynir koyarak, belki üstüne biraz bal gezdirerek bir baklava sandviçi yap! Ses deli gibi gelse de, inan bana bu tatlı, tuzlu ve kremsi kombinasyon gününü aydınlatacak.
Ne olursa olsun, en önemlisi anın tadını çıkarmak. Bir parça baklava ve biraz mutlulukla dolu bir kahvaltı, günün en güzel başlangıcı olabilir. Şimdi afiyet olsun ve bu tatlı sürprizi sonuna kadar keyif al! 🎉🍰
Fark eder incir yemek gibi yaklaşman lazım inciri açıp yarısını birbirine sürtüp yeriz ya baklavada öyle lezzetli işte, ama dağıtmadan iki yarısını birbirine sürterken altan üsten bastırıp şerbeti dışa meyve sıkar gibi azcık taşırıp ters çevirip yemek lazım
o yüzden diş gibi yaklaşacaksın neden dersen baklavanın en lezzetli kısmı üst dişlere gelmeli, damak tadı deriz ya sık sık duyarız
Damakta tat reseptörleri tomurcuklar yer alır o yüzden damak tadı denir. Onun için baklavada öyle yenmeli
En İyi Cevaplar