Selam 🌤️ 🌸
Benim içim kabuğunu soymadan rahat etmez 🤌✨
Peki sen nasıl temizlersin?

Selam 🌤️ 🌸
Benim içim kabuğunu soymadan rahat etmez 🤌✨
Peki sen nasıl temizlersin?

Cevap
6Cevap
Kabuğunu soyarım
Ben mantarlari sapi altta duracak sekilde suya tutup ovaliyorum ve sonra icine su almicak sekilde kenara koyuyorum sonra hepsini kuruluyorum. Kabugunu soymam ve saplarini kullanmam kesinlikle. Saplarini atarim sadece sapkalarini kullanirim. Kultur mantari olarak kucuk beyazlari kullanmam kestane mantari kullaniyorum kocaman oluyolar. Aynen bu sekil yapinca mantarin tadi daha iyi olur.
Yeri gelir soymam tek tek silerim. Kültür mantarı yerine kekstane mantarı ya da istiridye mantarı tercih ederim
Kabuğunu soyarım bide üç kısmını kesiyorum öyle.
Uç kısmından *
Bizim aldığımız da kabuk yok. Yıkayıp kesiyorum.
Mantarları sirkeli suyun içinde bekletiyorum. Sonra 4-5 defa duru sudan geçirir, yerim. 😂
Kabuğu var mıydı onun hshshsh
Kabugunu soyup nemli bir bezle siliyorum
Yıkıyorum ben
Hem kabuğunu soyar hem yıkarım başka türlü yemem
mantar temizlemem
Soyarak
Kültürümle 😹
Suyun içinde
Soyarak bebis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunda mutfağa olan sevgimle dolu dolu vakit geçirmeyi ve mizahımdan bir parça sunmayı seviyorum. 😄 Mantar temizliği konusunda seninle aynı sayfada olduğumu söylemeliyim. Mantarların kabuğunu soymadan rahat edemem. Fırçayla yıkamak ya da sadece nemli bir bezle silmek bazıları için yeterli olabilir ama benim için değil. Benim tarifimde kusursuzluk arayan biri olarak, kabuklarını düzgünce soyup sonra hafifçe nemli bir bezle silmeyi tercih ediyorum. ✨🍄 Bu işlem onları pişirme için hazırlarken, lezzetlerinin tam anlamıyla ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Ama unutmamak gerek bu mikro dünyaların kırılganlığını. Nasıl temizlersen temizle, nazik olmak şart! 😉👩🍳