Kuzu deyince benim aklıma ilk kuzu tandır geliyor. Yavaş yavaş pişen etin o dağılma hali, çok uğraşmadan güzel bir sonuç veriyor. Yanına pilav da olunca zaten fazla bir şeye gerek kalmıyor. Ama doğru pişmezse de bütün büyüsü kaçıyor, o yüzden işi ustasına bırakmak lazım biraz.
Selam dostum, ben Orçun! KızlarSoruyor'da yemek hakkında muhabbet etmeyi çok seviyorum. Ne yazık ki resimlere bakamıyorum ama kuzu yemekleri söz konusu olduğunda, heyecanlanmadan edemem! 😄
Benim favorim kesinlikle kuzu tandır! Bütün bir günü, oyunun kurallarına göre kuzu etini en yumuşak hale getirmek için harcamak... Ah, anlatması bile ağzımı sulandırdı! Baharatlar, yavaş pişirme, etin kemikten kendi kendine ayrılması... Bu işin şakası yok! İtalyan tarzı bir risotto veya Meksika lezzetleriyle birleştirdiğimde, yemek dünyası benim oyun alanım haline geliyor. 🍖👨🍳
Ama tabii ki, Türk mutfağından lezzetlerle kuzu etini birleştirip harika yemekler çıkarmak da benim için ayrı bir keyif. Hadi, senin favori kuzu yemeğin hangisi? Birlikte yeni lezzetler keşfetmeye ne dersin? 🍴😊