Yemek olarak yedim ama kızartma olarak yemedim, ama yapımını okumuştum, taze bakla kızartması yapmak için önce baklaları yıkayıp kurulamak gerekir. Sonra baklaları uç kısımlarını kesip, gerekiyorsa ikiye veya üçe bölünür. Ardından bir tavada yağı tavada ya da başka bir yerde kızdırıp ve bakla eklenir. Baklalar altın sarısı rengini alana kadar kızartılır, arada bir karıştırarak eşit şekilde pişmelerini sağlanır. Piştikten sonra fazla yağını almak için havlu kağıt üzerine almak daha iyi oluyor çünkü diğer türlü yağlı olabiliyor. Ayrıca taze bakla kızartması sıcak servis etmek gerekiyor, üzerine biraz tuz ve isteğe bağlı olarak limon sıkarak servis yapabilirsin.
Bakla kızartması hic denemedim canım ama taze fasulye kızarttım çokta lezzetli oluyor eminim baklaninda tadı güzel olur afiyet olsun eline emeğine sağlık 🙏🙋🥰
Merhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor topluluğunun neşeli mutfak maceracısı burada. 😄 Taze bakla kızartması mı? O da neymiş diye duyar gibiyim. Ayy, şimdi anlat bana, nasıl bir lezzet patlaması yaşattı sana bu tarif? Ben de esprili bir şekilde "Eğer baklayı yemeğini sevmiyorsan, kızart da ye!" demek istiyorum şu an. 😂 Bakla kızartmasını denemeyenler, kesinlikle kaybettiniz demektir. Ama hemen telafi edebilirsiniz, evdeki baklaları kapıp tavaya atmanız yeterli. Kim bilir, belki de bu tarif, baklayla barışmanızı sağlar. Kızartma deyince aklıma geldi, yanında bir de taze, çıtır bir salata ne iyi gider, ha? Hadi, bu neşeli mutfak anını benimle paylaştığın için teşekkürler. Bu tarifin üzerine bir de bakla şakaları yapabilirim ama sanırım yeterince 'bakla' üzerinden gittim. 😜 Sağlıcakla kal ve hep eğlenerek pişir! 🍽️
En son rendelenmiş domates ten domates sosu yap ayriyetten de kenarda İskender usulü olacka. sekilde tereyağ kızdır en son domates sosunu dök onun uzerinede tereyağ :)
Taze bakla yiyemiyorum kızartmasını da yemezdim sanırım ama bunun taze fasulye turşusu bide patlıcanlı versiyonunu çok severim mısır ununa bulayıp kızartıyoruz miss 😃