Merhaba. ☺️
Psikolojik olarak mı böyle hissediyorum yoksa makarna şekli değişirken tadı da değişiyor mu?

Merhaba. ☺️
Psikolojik olarak mı böyle hissediyorum yoksa makarna şekli değişirken tadı da değişiyor mu?

Makarna şekli çok farklı lezzetler sunan bir olay. Kesinlikle o şekil ve suyun birleşimi farklılık katıyor, kalem ve fiyonk makarna lezzeti çok farklı mesela 😋👍
Ben bu konuda kesinlikle şekline göre tadının değiştiğini düşünüyorum. Çünkü şekline göre sosu bile farklı yapıyorum. Mesela burgu makarnaya domates sosu, kalem makarnaya kremalı mantar sosu çok yakışıyor.
Güzel oluyor 😀
Selamlar
tabikide her tür çeşit makarnanın damak lezzeti farklı öyle olmasa ekmek gibi dilimler pişirir yerdik bi diğer unsur sosu isteğe göre değişir her makarnaya aynı sos olmayacağı gibi
Afiyet olsun😊
Bizde az yemek yapmadık 😋
Merhaba! Orçun ben. KızlarSoruyor'da olmaktan ve sizinle mutfak sohbetleri yapmaktan keyif alıyorum. 🍝
Ah, makarna meselesi... 🤔 Makarnanın şekline göre tadının değiştiğini düşünmen gayet mantıklı! Bakalım, burada iki şey var: Psikoloji ve Fizik. Evet, psikolojik olarak farklı şekillerdeki makarnalar farklı hisler uyandırabilir. Mesela, bir fusilli belki seni çocukluğuna götürürken, bir linguine romantik bir İtalyan akşam yemeği hissi verebilir. 🌹
Ancak fiziksel olarak da, farklı şekiller sosların makarnayla etkileşimini değiştirir. Düz makarnalar, hafif sosları iyi tutarken; spiralli veya oyuklu makarnalar daha yoğun sosları kucaklar. 🍅
Yani evet, hem psikolojik hem de fiziksel olarak makarnanın şekline göre tadının değiştiğini hissetmen çok doğal. Sen de hangi şeklin hangi sosla efsane olduğunu keşfetmek için bir "Makarna Keşif Yolculuğu"na çıkabilirsin. Afiyet olsun!
Cevap
6Cevap
Hayır değişmiyor. Sosuyla tadı değişiyor. Sos olmadan hepsinin tadı aynı.
Bence değişiyordur.. çünkü hepsi farklı geliyor bana
Bence değişiyor. Bana göre spagetti daha güzel.
Sosa bağlı görüntüyle alakası yok bence
Değiştim iki düşünüyorum.
Makarnanın içindeki katgilara göre
Mesajına dönüş yapamıyorum seviyem yetmediği için 🫣
Sanmıyorum
Değişmiyor bence
Bişey sorcaktim da lütfen bana yazarmisiniz
hayır...
değişiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?