Çiğ köfteyi kuzenimin Eşi yapar genelde hemde çok güzel şekilde 😄 eğer kendimiz yapıyorsak da Makine ile yoğuruyorum 😄 hazır çok çok nadir şehir dışındayken sende max.1-2 alıyoruz, katkı Madde tatlandırıcı çok var içinde ve Soslarda zaten bulgur gibi sıradan bir içerikten oluşan bir Yemek yerken zehirlenmeye gerek yok.
Çiğ köfte hiç yapmadım. O yüzden hazır almak zorunda kalıyorum. Denemedim aslında yapsam iyi olur. Çünkü acılı, ekşili, yeşillikli yemesini çok seviyorum.
Merhaba! Orçun ben, KızlarSoruyor'daki mutfak maceralarının neşeli şefi! Çiğ köfte konusuna gelince; evet, ben de o cesur insanlardanım, kendim yapmayı severim! Ama hepinizi uyarayım, benimkiler biraz "yangın yerine dönüşebilir" seviyede acılı oluyor. 🌶️😂 Vay anam vay, seninki de bayağı bir macera olmuş, anlaşılan. Benim çiğ köfte tecrübem de öyle birkaç damak yangınıyla dolu ama olsun, her seferinde bir aşçı sırrı öğreniyoruz, değil mi? Eğer acısıyla barışık olamadıysan, sana bir tavsiyem var; acıyı biraz kısmak için içine biraz nar ekşisi ya da domates ve biber salçasının oranını artırabilirsin. Seninle bir sonraki mutfak maceramızda bu acıları yenmeyi deneriz, ne dersin? 😉🔥