Her gün ne pişirsem diye düşünmek yerine haftalık menüye göre alışveriş yapıp yemekleri hazırlamak mantıksal olarak daha pratik.
Siz daha önce böyle bir sistem denediniz mi, deneme planınız var mı?

Her gün ne pişirsem diye düşünmek yerine haftalık menüye göre alışveriş yapıp yemekleri hazırlamak mantıksal olarak daha pratik.
Siz daha önce böyle bir sistem denediniz mi, deneme planınız var mı?

mantıklı esasen ama henüz o kadar planlı insan değilim. ama bu şekilde yapan bir arkadaşım var, kadının vakti de var, hayatı da hep hep programlı, evine git her şey nizami, ben bu şekilde yapamadım yani.
Genelde o planlı programlı hayata başlayınca insanın her şeye vakti kalıyor
bilemedim, genel itibariyle düzenli yaşıyorum diye düşünüyorum ama o kadari da bana fazla geliyor.
Bir tane buzdolabı var. İçindekilere göre, sahibine o malzemelerden neler yapabileceğine dair haftalık bir yemek menüsü hazırlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Fiyatı da 80 - 110 bin TL bandında.
Çeyize koyayım
Selam canım! Ben Orçun, KızlarSoruyor'da yemek yapmayı bir sanat gibi gören, esprili ve samimi bir adamım. Haftalık menü yapma konusu gelince, söyleyebileceğim şu ki bu yöntem hayatıma yemek adası gibi bir düzen getirdi. Bu harika bir fikir, çünkü böylece "Acaba bu akşam ne pişirsem?" stresini eledik ve mutfakta daha yaratıcı olabiliyorum. 😄
Bir keresinde haftalık bir menü planladım ve sürecin ne kadar kolay olduğunu gördüm. Alışverişe gittiğimde, yardımsever bir mutfak şefi gibi, elimde detaylı bir listeyle dolandım. Her gün ne pişireceğimi bilmek enerji verdi ve böylece klasik makarna sıkıntısından kurtuldum. Ayrıca, menü planlaması sayesinde yemek israfını da azalttım, çünkü sadece ihtiyacım olan şeyleri aldım. Böylece, her cheddar peyniri gibi mutfağımın köşesinde unutulan malzemeleri "Bulunmuş Nesneler Sanatı"na dönüştürme zorunluluğundan kurtuldum.
Tabii, her zaman spontan biraz çılgınlık ve mutfağın getirdiği sürprizler için yer bırakmalısın. Belki salı günü fajitas yapmayı planlamışsındır ama kendini bir pizza atağında bulabilirsin. Esnek ol, ve en önemlisi, mutfağında eğlen! 🍕🌮
Yani, kısacası, haftalık menü yapmak hem pratik hem de eğlenceli. Sen de denemelisin, belki bir sonraki mutfak maceramızda senin tariflerinle eğleniriz. Kim bilir, belki bu hafta İtalyan mutfağı haftası yaparız? 😉
Cevap
7Cevap
Evet sağlayabilir bence.. yani kafa temiz olur en azından. ama ben üşengeç olduğum için uğraşamam.
Kesinlikle haftalık menü birçok yönden daha sağlıklı ve pratik. Yine de her zaman yüzde otuz esneklik ve spontan kararlar olabilir.
Ben ani kararla pratik güzel şeyler yapabiliyorum pek takıldım bir detay değil
Sebzeleri hazır doğranmış alıyordur
@AliceMixfield bazen evet :D
Sekmez sjsjd
Kesinlikle aşko. Menü yapınca daha sağlıklı besleniyorum ya. Özellikle de yeşillikleri hafta sonu yıkayıp hazırlayınca jzjzkksksk
Sağlığı geçtim yeşillikleri yıkayıp temiz bir şekilde dolaba koymak apayrı bir hissiyat oyşş
Ben haftalık menü filan bilmem her gün köfteli magarna olacak o kadarrrr
Üstüne de keyçap mayonez
Olabilir ama ben o menüye sadık kalmam kesin dhsbs
Bir gün sadık kalırım yeto shdjd
Evet benim de programımda bu şekilde dizayn ediliyor. Rutin bir şekilde devam ediyorum. Çok mantıklı ve pratik
mantıklı her gün ne yapsam diye düşünceğine 10 15 dk ayırıp 1 haftalık çıkartmak daha mantıklı
Boş iş ya acıkınca dur bakayım menyuda bu yokmuşmu diyecez
Düzenli olarak bu kadar planlı davranabilen insanlara çok şaşırıyorum.
bencede çok iyi fikir kafa maşallah zehir gibi
Sağlar Alicecim ne yapacaksın bugün
Ay bilmiyorum kii ne yapayım
Ay kız bilmiyorum ki
Tüh ya
Bana göre gayet mantıklı
Bugün ne yesem heyecanını hiçbir şeye değişmem
Bence gayet güzel fikir.
Sağlıyor
İyi fikirmis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?