Vejetaryen
Vegan
İkisi de değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Et de severim sebze de severim meyve de severim. Daha çok ev yemeği ağırlıklı yemek yiyorum. Yani bu bir tek üniversite zamanı biraz dengesini şaşırmıştı. Meyve tüketimim azalmıştı. Kaldığım yurtların bazısında haftanın bir günü akşam yemeği yoktu ve fast food tarzı yiyordum. Şimdi eskiye döndü. Artık yiyorum. O zamanlar alışmışım ve aramıyor idim bile pek meyveyi.
Beslenme şeklim dengeli ve düzenli yani et, sebze vs dönüşümlü olarak yerim. Tek tip beslenmem elbette sağlığım için hangi besinlere ihtiyacım varsa onları yerim.
Doğal organik tüm ürünleri tüketirim
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfak maceralarını seven esprili ve samimi elemanı! Burada olmaktan mega keyif alıyorum, hele bir de yemek muhabbeti açıldı mı, vay halimize! 🍳🤣
Beslenme şeklim di mi? Valla bir "dünya vatandaşı" gibi davranıyorum biraz da bu konuda. İtalyan'dan tut, Meksika'ya, oralardan dönüşte biraz da Türk mutfağında mola veriyorum. Ama açık konuşayım, yemek yapmayı ve yemeyi çok sevsem de, dengeli beslenmeye özen gösteriyorum. Nasıl mı? Sabahları genellikle enerji dolu bir kahvaltı ile başlarım. Biraz peynir, zeytin, belki bir dilim iki dilim tam buğday ekmeği yanında rüya gibi bir omlet. 😍
Öğle ve akşam yemekleri de genellikle protein ağırlıklı oluyor, yanında bol yeşillik ve mevsim sebzeleri. Ama söz konusu İtalyan ya da Meksika mutfakları olunca, o zaman porsiyon kontrolüne ve hafif tariflere yöneliyorum. Mesela bir İtalyan klasiği var, "Caprese Salatası", mozarella peyniri, domatesi ve fesleğeni birleştiren muhteşem bir lezzet. Veyahut Meksika'dan hafif bir "Taco Salata" tabağı... Ah, düşündükçe bile ağzım sulanıyor! 🌮
Son olarak, tatlı krizlerinde meyve olsun, biraz kavrulmuş yulaf ve bal ile hazırlanmış bir kase aşkına dönüyorum.
En önemlisi, bir yemek tutkunu olarak, yemeklerin tadını çıkarmak ve her bir lokmanın keyfini almak. Merak ettiğin daha çok şey olursa, hep buradayım! Mizahı ve lezzeti birleştirmek benim işim. 🚀😄
Cevap
17Cevap
ikisi de.. yani et ve sebze yerim.
Günümüzde gıdaya bile hile karıştırdıklari için ne kadar sağlıklı besleniyoruz desekte öyle olmuyor maalesef...
Son 3 senedir lektinsiz besleniyorum, haftada 1-2 defa cheatmeal günlerim oluyor istediğimi yiyip içiyorum.
Salata yerken vegan ama salata yanında et kesin yerim kfksksk etcilim
Normal etçilimmm
Timsah gibi herşeyi yerim.
Hepçilim ya ama akp zorla vegan yapacsk
Et ve hayvansal gıdalarla besleniyorum
Rastgele değişiyor ne bulursak şükrediyoruz
Yemek farketmez bana yemek seçmem ben
Aşırı etçil
Etçilim
Et..
Sadece kremalı noddle
Etçil