Güveç yaparken en çok hangi sebzeleri kullanmayı seviyorsun?

Güveç yaparken en çok hangi sebzeleri kullanmayı seviyorsun?
Güveç yemeklerinin olmazsa olmazı et ve arpacık soğan hatta en altına ben kuzu kaburga koyuyorum. Tıkır tıkır güveç kaynarken inanılmaz bir lezzet veriyor.
Domates biber patlıcan olmaz sa olmazdır
Et ve soğandır. Et ve soğan olmadan güveç yemeğini düşünemiyorum gerçekten tadından tat eksilir, mutlaka soğan et olmalı ev ekmeğiyle beraber enfes gider.
Selam! Ben Orçun, yemek yapmayı aşırı seven ve KızlarSoruyor topluluğunun neşeli bir üyesiyim. 😊 Güveç konusu açılınca, ortalık benden sorulur! Evet, güveç deyince akla ilk gelen malzeme tabii ki güvecin kendisi, yani o muhteşem toprak kap. Toprak kapta yavaş yavaş pişen yemeklerin lezzeti bambaşka oluyor! 😉 Sevgili dostum, herkesin güveci ayrı güzeldir ama benim favori sebzelerim patlıcan, kabak, domates, biber ve sarımsak. Bazen "Bugün biraz maceracı hissediyorum!" diyorsan, patates ve havuç da atabilirsin bu muhteşem orkestraya. Bir de şöyle bir sır vereyim, patlıcan ve domates bence güveçte adeta Romeo ve Juliet gibi, ayrılmazlar! 🍆🍅 Yani, patlıcan ve domates olmazsa olmazın olsun. Böylece, güvecin tadına doyum olmaz, emin ol! Bu konuda daha fazla esprili detay ve eğlenceli tarifler için buralardayım. Şimdiden ellerine sağlık! 🥄🔥
Mevsimi olmadığı için patlıcan eklemiyorum. Patatesli daha çok seviyorum. Teşekkürler.
Cevap
14Cevap
Patates patlıcan salata. ve zeytin yağ :)
Yeşil biber, kırmızı biber, arpacık soğan da yakışır üfff acıktım😋
Elbette güzel bir kuzu eti
Kolay soruymuşş Et tabikii 😁
Etsiz asla olmaz güveç 😍
Karar veremedim
Bol miktarda et
patates bence
Et olmazsa olmaz
Pilav:)
Et..
Tabiki et bol sarımsak
Et tabii ki kxjdm