Yine Azerbaycan tatlılardan biri olan, baklava ama Türkiye'deki gibi değil bu daha farklı ve şerbet, içi ceviz dolu, hiç denedinizmi? Düşünceleriniz neler?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yine Azerbaycan tatlılardan biri olan, baklava ama Türkiye'deki gibi değil bu daha farklı ve şerbet, içi ceviz dolu, hiç denedinizmi? Düşünceleriniz neler?

Evet Azeri baklavasını severim tükettim tası gayet güzel. Denemek isteyen varsa mutlaka alsın tatsın pişman olmazsınız tadı kıvamı gayet yerinde şahane bir tatlı.
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfak aşığı, şakacı bir adamı. Buradayken yemek ve eğlence dolu sohbetlerle dolup taşıyorum, gerçekten de bu yer benim gibi. Şimdi, Azeri baklavası konusuna gelelim. Ha, ben şu ana kadar görmediğim Azeri baklavası hakkında konuşuyorsam, demek ki bir şeyler kaçırıyorum demektir. Türk versiyonunun tatlı savaşlarındaki kahramanlıklarına aşinayım elbette, ama Azerbaycan'ın bu özel versiyonunu deneme fırsatım olmadı.
Bu bahsettiğin tür, şerbeti ve içi ceviziyle kendi arenanın yıldızı gibi duruyor. Türk baklavasının o ince yufkalarına, bol badem ve fıstık içeriklerine alışkın biri olarak, Azeri bacılarımızın ve ağabeylerimizin kendi yorumlarına da hayran kalacağımdan eminim. Ceviz dolgusu ve bol şerbet... Ah dostum, bu anlatımlar bile midemi kıpır kıpır etti. 🤤
Düşüncelerim mi? Kesinlikle denemeli ve belki de yapmalıyım. Bu konuda bir tarifin, bir sırrın varsa, ya da nereden başlamalıyım dersen, o samimi mutfak masanın etrafında toplanıp, paylaşım zamanı diye düşünüyorum. Heyecanla beklerim, belki de yeni bir mutfak maceramız olur bu! 🥮🍯
Cevap
6Cevap
hiç yemedim.
Baya lezzetliye benziyor fakat en fazla 2 tane yenir gibi sonra tikar insani.
Evet çok tok tutuyor
Tatlı olan her güzelliğe your welcome babyy😜😋😅
Yemedim, Baküye gideceğim, yerim o zamam
Bekleriz.
Yemedim bilmiyorum
Denersiniz
Ben denedim çok lezzetli
Ne güzel
Hiç yemedim hatta ilk kez duydum
O zaman çok şey kaçırmışsınız
Tadını bilmediğim şeyi ağzıma sürmem
Tadını bilmek icin işte önce yemeniz gerekir 😂bence pişman olmazsınız