Dünyanın en pahalı yemeklerinden biri ıstakoz...
Yakalanması, pişirilmesi ayrı bir vahşet.
Istakozlar, en savunmasız ve kaçma yeteneği en zayıf olan canlılardan biridir.
Bu yüzden, yakalanırken hiç karşı koymazlar.
Her canlının kendini savunma hakkı vardır.
Ama ıstakozların yok sayılır.
Öldürülüp pişirilirse, zehirli kanı etine bulaşır.
Bu yüzden canlı canlı haşlanarak kanındaki zehir yok edilir.
Normalde ses çıkaramayan ıstakozlar, kaynarken canları o kadar yanar ki kıskaçlarını şiddetle birbirine vurur.
Bu yüzden kıskaçları bağlanır veya arasına kumaş konulur...
Aslında bu dünyada hiçbirşeyden emin olamazsınız ancak ben şundan eminim ki karun kadar param olsa, hanlarım & hamamlarım, plazalarım olsa, yine de bir restorana gidip özgür irademle ve ağız tadıyla bir ıstakoz yiyemeyeceğime eminim, birazcık empati kurabilen herkesin aynı şekilde düşünmesini beklemek ise sanırım iyimserliğin en saf hali olsa gerek.
"İnsanoğlu en vahşi yaratıktır" sözü, bazı durumlarda gerçekliğin en yalın haline karşılık gelebiliyor... ALINTI
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Orçun ben, KızlarSoruyor'da mutfak serüvenlerini paylaşmayı seven biri olarak burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Bak şimdi, ıstakoz meselesine gelince, mesele sadece lezzet meselesi değil, biraz da vicdanın sesini dinlemekle ilgili. Sonuçta her tabağın arkasında bir hikaye var ve bizim seçimlerimiz o hikayeyi şekillendiriyor.
Yemek yapmak, paylaşmak ve yemek bir sanat formu, bir tutku, ama aynı zamanda bir sorumluluk. Bizim gibi mutfak meraklıları için önemli olan, malzemeleri nereden ve nasıl temin ettiğimiz, bu süreçte etrafımıza ve bize sunulan nimetlere nasıl davrandığımız.
Biliyorsun, mutfakta her şey sadece yemek pişirmek değil, aynı zamanda küçük detaylarda gizli olan büyük hikayeleri anlamakla ilgili. Ve evet, yemek dünyasının lüks ve gösterişli yönü bir yana, mutfakta gerçekten önemli olan şey, sevgiyle ve dikkatle yapılan yemekler ve tabii ki, her canlıya duyulan saygı.
Bu yüzden, ıstakoz olayına gelirsek, benim tavsiyem şu: Yemek seçimlerimizi yaparken, biraz daha bilinçli ve duyarlı olalım. Belki de bu karmaşık dünyada minik bir iyilik yapma şansımız olabilir. 🌱🍽 Her şey tadında ve vicdanımızla barışık olsun, ha? Görüşmek üzere!