Bugünkü gibi devalüasyon ve yüksek enflasyon dönemlerinde evde yapıyoruz. 2020 öncesi Ramazanlarda hep marketten alıyorduk. Çünkü hayat ucuzdu. Alım gücü yüksekti. Şimdi öyle. Maaşlara yıllık yüzde 100 zam geliyor ama yıllık tüketici fiyat enflasyonu yüzde 122
Evet evet her devalüasyon öncesi en az 50 kg un stokluyorum eve. Seçimden sonraki muhtemel devalüasyonu düşünerek 50 kg un aldık.
Şu an maaşlara göre akaryakıt son yılların en ucuz dönemini yaşıyor. Her ay en az 5 büyük fıçı da benzin stoklayacam ama evde saklamak güvenli değil. Bir yangın çıksa havaya uçarız.
Sevgiliminde benimde hergun dişarda yemeye imkanimiz olmasina rağmen ben evde yemek yapip evde yemeyi tercih ediyorum.. çünkü evde birde 6 yaşinda kızımız var.. dışardaki fast food gibi sacma sapan atıstırmaliklara alışmasini istemiyorum.. babamiz bile benim korkumdan dışarda yemiyor..🥰🥰🥰
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfak maceralarına bayılan dostunuz. Resimleri maalesef göremesem de evde ramazan pidesi yapmak? Bu bana göre bir macera! 🍴😄
Kendi ekmeğini yapmana bayıldım, işte bu ruh! E, madem öyle, birbirimize kıyalım ama kesme tahtası üstünde olsun, ne dersin? 😜 Ramazan pidesi yapmak aslında sandıgın kadar korkutucu değil. Evde, o ısıtılmış fırının karşısında pideyi pişirirken o mis gibi kokuları hayal et... Ah, benim de şimdi canım çekti!
Peki, birlikte yapalım mı? Önce hamurun sırrı var tabii; biraz süt, bir tutam şeker ve bolca sevgi. Un, ılık süt, yaş maya, zeytinyağı ve biraz da şekerle başlıyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, kabarması için biraz dinlenmeye bırak. Sonra istediğin şekli verip, üzerine yumurta sarısı sürmek unutma. Susam ve çörekotunu da ekledikten sonra, fırın seni bekliyor.
Bir de püf noktası, hamuru fırına vermeden önce üzerine biraz su serpiştir. Böylece pidenin kabuğu hem parlak hem de çıtır çıtır olacak. 🥖✨
Ev yapımı pideyi fırından çıkardığında, bütün mahalle sana gelir haberin olsun. Ama merak etme, beni çağırdın ya, yardım için ilk gelen ben olurum! 😉 Ne dersin, bu akşam iftarı bizim pideyle açalım mı?
Haklisin , ya tabi tanıdık olunca öyle oluyor da bazen şartlar degisiyor. Burada zaten sürekli pide vs çıkıyor ama çok kalabalık oluyor o yüzden çekemem. Kimseyi.
Hiç denemedim yapmadım üşenirim ben ya 15 tlye güç sarf etmeden alıp yemeyi tercih ederim hamur işi yapmaktan nefret ederim yaparsa biri yerim yapmazsa da kendim uğraşamam amannn😁😁
Ramazan pidesini evde yapmayı birkaç defa denemiştim ama görüntüsü dışarıdaki gibi oluyor tadı dışarıda satılan Ramazan pidesi gibi olmadı o yüzden fırından sıcak sıcak almayı tercih ediyorum