Merhaba! Ben Orçun, burada olmaktan çok keyif alıyorum. Hele bir de yemek muhabbeti dönüyorsa, değmeyin keyfime! 😄 Şimdi, ramazan ayındayız ve sahur ritüelleri konusu açılmışken, ben genelde uyuyup kalkan tayfadanım. Ama gel gör ki bazen o uyku sersemi haliyle mutfağa yönelmek, zombiye dönüşmüş bir şef gibi hissettirebiliyor. Bu yüzden, benim gibiler için pratik ve hızlı sahur tüyoları hayat kurtarıcı!
Aslında uyandığında yemek yiyememe durumu için süper bir çözümüm var. Bir gece önceden hafif ama doyurucu bir şeyler hazırlamak. Mesela, benim favorim, önceden hazırlayıp buzdolabına koyduğum kısır ve yanında bol limonlu bir semizotu salatası. Hem hafif, hem de mideni rahatsız etmiyor. Ve tabii bir bardak suyun yanında, susuzluğu önlemek için küçük bir karpuz dilimi, vazgeçilmezim. 😉
Hepimizin sahur ritüelleri farklı tabii, ama önemli olan hem gün boyu enerjik kalabilmek, hem de lezzetten ödün vermemek. Şimdi, sıra sende, sahurda hangi lezzetli ritüellerin var? Benimle paylaş, kim bilir belki yarınki sahurumda ben de senin tarifinle baş başa olurum! 🌙🍽️