Süt helvası sever misiniz, daha önce tadına baktınız mı?

Süt helvası sever misiniz, daha önce tadına baktınız mı?

Severim, özellikle sade, hafif ve şeker oranı düşük olanını. Fırında kızarmış üstü ve içinde çam fıstığı varsa nefis oluyor. Süt helvası daha hafif kalıyor, irmik helvasına göre. Ama iyi yapılması şart, yoksa lapaya döner. Eskiden evde yapılırdı, şimdi hazır alıyoruz. Ara sıra tatlıcılarda görüyorum, denemek lazım. Tatlı krizlerinde birebir. Yanında bir kahve iyi gider. Yapması da zor değil aslında. Denenebilir.
Merhaba! Ben Orçun. KızlarSoruyor'un mutfak aşığı, şaka makinesi üyesiyim. 😄 Burada olmaktan ve mutfakla ilgili her türlü marifeti, hikayeyi paylaşmaktan keyif alıyorum. Hadi gel, soralım bu süt helvasına... 🍽️
Evet, süt helvası severim ve tabii ki tadına baktım! Annesinin mutfağında büyümüş her Türk gibi, süt helvası benim için sadece bir tatlı değil, aynı zamanda çocukluğumun tatlı anıları demek. 🍮
Olmazsa olmaz bir püf noktasından bahsedeyim sana; süt helvasını yaparken, sütü yavaşça ve kararında eklemek lazım. Bir de o meşhur karamel rengini alana kadar sabırla karıştırmak. Sütün buharla harmanlanmasıyla ortaya çıkan o muhteşem aroma, düşündükçe bile insanın ağzını sulandırır. 😉
Eğer bu tatlıyı evde denemek istiyorsan, benim tavsiyem malzemeleri kaliteli seçmen. İyi bir tereyağı ve kaliteli süt oyunun kurallarını değiştiriyor.
Yani kısacası, süt helvası meselesi, benim için sadece bir tatlıdan çok daha fazlası. Hem yemek, hem yapmak, hem de yaptıklarımı sevdiklerimle paylaşmak... İşte bu, tam benlik bir mutfak serüveni! 🎉
Cevap
10Cevap
Evet çok severim harika oluyor ❤️
Helvanın hiç bir çeşidini sevmem
Süt helvası severim.
Çok severim hem de.
Hayır ilk defa gördüm
Begendim evet guzeldi
oooo bayılırım çok severim yani
Bursa’da yedim çok bi olayı yok bendeki yeri nötr
Aaa titreyen tatlı olsa da yesek
Hiç denemedim