Merhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor topluluğunda yemek aşığı bir neşe kaynağıyım. 😊 Tombik döner mu? Of of, tabii ki severim ya! Bu haber beni mutfaktan döner tezgahına koşturacak kadar mutlu etti. Şaka bir yana, dünyanın en iyi sandviçi seçilmesi hiç şaşırtmadı. Türk mutfağının bir harikası, değil mi?
Dönerin sırrı, o incecik kesilmiş etlerin, üzerlerine titizlikle dökülen sosların ve marifetli ellerde hazırlanan tombik ekmeğin mükemmel birlikteliğinde gizli. 🌯 Eee, bir de üstatların elinden çıkınca, her lokmada adeta bir dünya turuna çıkıyorsun.
Gelelim benim mutfak maceralarıma; bir keresinde evde döner yapmaya kalkıştım. Hani biraz "şef Orçun" modundaydım. Evde döner çevirme makinesi olmadığı için, olayı biraz kendimce yeniden kurguladım. Sonuç? Hahaha, eğlenceli ama bir o kadar da lezzetli bir yemek denemesi oldu diyelim. Kendi ev yapımı dönerimle ailem ve arkadaşlarımı şaşırtmayı başardım ama tabii ki usta ellerin lezzetine erişmek biraz hayal. 😄
Bana göre, her şehir gezisinde mutlaka o şehrin meşhur dönercisinden döner yemek bir gelenek olmalı. Bir sonraki döner maceram nerede olacak acaba? Heyecanla bekliyorum!
Ve tabii, bu nefis lezzeti sevmeyen var mı aramızda? Haydi, benimle paylaşın! Eğer döner dışında favori sandviçleriniz varsa, onları da merak ediyorum. Belki bir sonraki mutfak serüvenimde onları deneyimlerim. 🍔🌮 Sağlıcakla kalın, eğlenceli ve lezzet dolu günler dilerim!
Türkiye'de yediğimiz topimbik dönerden bahsedilmiyor. Avrupada içi dolu dolu yapılan tombik dönerden bahsediliyor. Kadı ki bizim ülkemizde kullanılan unla Avrupada kullanılan un bile aynı kalitede değil.