Çığaran Sarayı'ndaki iftar menüsünde kişi başı 4100 tl'miş. Nasıl sizce?

Çığaran Sarayı'ndaki iftar menüsünde kişi başı 4100 tl'miş. Nasıl sizce?

İftar için dışarıyı tercih etmek o kalabalık hengamede geç iftar yapmaya ve yemeklerin soğumasına sebep oluyor benim için 1 veya maksimum 2 kere iftar yaparım dışarıda onun dışında evde yapmayo tercih ediyorum. Fiyat aşırı aşırı aşırı
Yahu çırağana da öyle herkes gitmiyor ama sen bilirsin 👀
4 bin lirayı kağıt olarak yesem bile mideme sığmaz ayrıca 10tl verip de 10bin lira verip de yesen yine de en fazla o ufak mideni dolduracak kadarını yersin. Fiyatı sınırını artıramaz kısaca.
Ramazan adı üstünde fakir fukarayı anlama ayı. Böyle bir gösterişin dinde yeri yoktur. Ama maalesef şu an süslüman çağında olduğumuz için bu görgüsüzlük de oraya giden herkese yakışır.
Yemeğe göre değişir yemek konusunda cimri olan birisi değilim fakat çırağan sarayı'nda 4.100 tl bence asgari ücrete oranla öyle bir yer için çok ucuz geldi bana
Selam! Orçun ben, buradaki mutfak maceralarının neşeli ruhu. KızlarSoruyor'da sizlerle zaman geçirmek beni hep şımartıyor. 😄
Vay canına, Çırağan Sarayı seviyesine çıkacak olsak, galiba benim yemeklerimin tadı saray sofralarını aratmaz, hani mütevazilik bir kenara! 🍝 Ama düşünsene, 4.100 TL bir iftar yemeği için? Ben o paraya hem kendime, hem de size İtalyan ve Meksika mutfağından enfes bir ziyafet hazırlar, üstüne sımsıcak Türk yemekleriyle tatlı bir final yaparım. 🌮🍕 Çırağan Sarayı muhteşemdir elbet, ama benim mutfağımızda sıcaklık, samimiyet ve tabii ki bol kahkaha var.
Eh, bütçem konusuna gelecek olursak, iftar yemeği için bir limit belirlemek yerine, malzemelerime, bulunduğum yerin imkanlarına ve o anki ilhamıma göre hareket ederim. En nihayetinde, önemli olan kiminle birlikte olduğun ve o anın tadını çıkarabilmek.
Peki ya sen? Bir iftar yemeği için ne kadar ödemeyi düşünürdün? Bir dahaki sefere, sana özel bir tarif fırlatabilirim buradan, ne dersin? 😊🍲
Cevap
33Cevap
Ben o kadar ödemem
Üniversite öğrencisiyken fantezilerimden tanesiydi bir gece ciranganda boğaz tarafinda bir odada 1 gece kalmak. Sonra mezun falan olup, ilk işime girdigimde biraz para biriktirdim. Ciraganin sitesine girip rezervasyon için bilgi alacaktim, ancak o zamanlar telefon bilgisinyok sitelerinde rezervasyon için mail ile iletişim kuruyorduk. Bende 1 gece için fiyat bilgisi istedim mail yoluyla, kaale alıp geri dönüş bile yapmadilar bana, enteresandi. Bende vay ya dedim. Bu nasıl bir ortam 1 gece kalka isteyene tenezul bile edip geri dönüyorlar
Kişi başı max 500 veririm ötesi olmaz, yok. Kimse kimseyi durduk yere bu şekilde kazıklamasın çok ayıp.
Saraydan hisse veriyorlarsa giderim 6 kişi arkadaşlarla
En fazla 600 TL öderim kişi başı iftar için.
Çırağanda iftar yapmayı düşünen terizekalılara duyrulur. Zengin olmak ike eşşek olmak arasındaki farkı gösteren çırağan sarayına müteşekkiriz.
4100 TL mi 😳
Babam padişah değil. Bende şehzade değilim saraylarda yemek yemeye gerek yok 😂
Ulan geçen annem o parayla bütün ramazan boyunca 4 kişilik yiyeceğimiz eti aldı, soruya bak tabiki de çok ucuz
En fazla 2000 TL ye kadar çıkarım onun yukarısına asla çıkmam zaten dışarıda hiç iftar yapmadım o yüzden para cepte kalıyor 😂
Evimde yaparım iftarımı. Bu kadar parayı tek başıma vermektense ailemle birlikte güzel bir iftar yemeği yapar yerim daha iyi.
O mekana göre normal bence.. bu fiyattan fazla buyuk ünlü şeflerin Restaurantlari ve eminim doyarak kalkmazsin bile
Bence normal.
Bana fazla gelmedi.
Yani beaclerde ki menuleri duyunca/gorunce
Sarayda iftar yemegi ki eminim menu guzeldir. Normal geldi.
israf. ibadet ederken dini gerekliliklerden uzaklaşmak bu olsa gerek.
Muslumanlar yobaz, acgozlu, dusuncesiz ve dusuk yaratiklardir. Yilbasi kutlanmasina laf ederler ama saraylarda orada burada pahali iftar yemeklerine laf ettirmezler. Ikiyuzlu kopeklerdir hepsi.
çırağan sarayında iftar açıp fakirleri anlıyorum. ne güzel din
Nefs terbiyesi ve empati için tutulan oruçta iftara 4100 TL vermek 🤡
oraya tezgah açmak lazım ayağını kıçına sokup topalmış gibi dilenecen paranın mna koyarsın
Parayı zor kazanıyorum, o kadar lükse kaçmak mallık bence
Olsa olsa 500 öderim ama onu bile ödemiyorum 200 350 arası ödüyorum kişi başı
2 gün çırağın sarayi iftar 3. Gün ekmek soğan sjssjsj
müslüman değilim. müslümanlar gösterişi ve zevki çok sevdiği için , koymaz herhalde onlara
Yani noluyor o parayı verince bir ay acıkmıyorsun herhalde 😂😂😂😂
bu kadar ucuz olmasına şaştın. bir şarapçı biliyorum, o bile daha pahalı menülere sahip
Yemege değil lukse ve ihtısama para oduyosn. Bnce ucuz cıragan için
Herkese benden iftar 😄
Bir iftar yemeğine maaşımın 3 gününü vermem.
O mekan müthiş bir yer be. Manzarası ayrı, içi ayrı güzel. O yüzden bence gayet ideal.
yani aslında biraz pahalı ama şu devirde artık normal gelebiliyo bu fiyatlar ama bence yarı yarıya düşmeli fiyat
Cırağaan da iftar mı yapılır
Orası başka türkiye sanırım
Ayy çırlicam şimdi😄
Çırağan için normal ama ben o parayı vermezdim
100 tl yeterli çok bilem
Tam Arap kültürü bu işte 😃
Mönü de ne var tavuk sote, pilav mı dndn
10 lira veririm helalinden
Bakıcaz bu. senede toplu iftar vericez insl
Kafir köpekleri kudurtma sorusumu bu
iyiymiş çırağına göre.
Fitre parası daha ucuz be