UNESCO'nun seçtiği, Türkiye'nin en lezzetli şehirleri belli oldu. Sırasıyla Gaziantep, Hatay, Afyonkarahisar, Balıkesir, Kayseri, Adana, Diyarbakır, Konya, Tokat, Nevşehir il 10'da yer aşmış. Senin favori şehrin hangisi?

UNESCO'nun seçtiği, Türkiye'nin en lezzetli şehirleri belli oldu. Sırasıyla Gaziantep, Hatay, Afyonkarahisar, Balıkesir, Kayseri, Adana, Diyarbakır, Konya, Tokat, Nevşehir il 10'da yer aşmış. Senin favori şehrin hangisi?

Cevap
25Cevap
Gaziantep olur
Gaziantep zaten 1 numara daima ama Eskişehir es geçilemez!😃
Gaziantep & Hatay gastronomide 1 numara..
Afyon, Balıkesir ne yavvv?
Listede ilk 10'a güneydoğu anadolu şehirleri girer. Alakasız şehirlere torpil yapmışlar.
81 vilayetin tamamı çok güzel yemeklerimiz var hem de turistik. Ama daha kendimiz bile hepsini gezemiyoruz
Adana antep hatay et üzerine
Ege kısmı zeytinyağlı ve balık uzerine
Hatay'da balık sevmeyen ben bile balık yemiştim mükemmel mutfağı
Tokat ve Nevşehir'i ilk kez gastronomi listesinde görüyorum! Ayrıca Gaziantep neden yok bu listede?
Sıralatıp adanayı oraya mı koymuş unesc? Hatay duşundakilerin nesi war acaba, merak ettim
Konya etli ekmek der susarım. Herkes güzel yapamaz ama.
Gaziantep acı dolu alışkın olmayanlara hitap etmeyebilir ben sadeee baklava seviyorum 🌞
Yok be her şey acı değil
@Drejkano21 salatada bile acı var
Acısız iste sende ben çokta acılı görmüyorum
@Drejkano21 alışık olmayan yimez bir kısır yedim acılı çiğ köften gibi
Evet abartan var doğru söylüyorsun. Hala Antep te misin
@Drejkano21 hayır biz beş altı yıl önce gityiydik
Anladım. İyi bakalım
Öyle tek bir il yok, doğu illeri yemekte bir numara, egeyi de katmak isterdim ama full ot yemekleri maalesef
Bir gaziantepli ski yemişim var ya zevkten gözümden yaşlar aktı
O ben değilim🤔🤔
Bilmem sen miydin
Ben değildim. Benim ki 18,5 cm kalın siyah
Siyah?
Görmen gerek öyle karar verirsn
Her güzel yemeğe bayılıyorum
Tokat ve konya ne alaka. p
Tokat yaprak sarması ve domatesi ile meşhurdur , bat yemeği, tokat kebabi, gayet güzel yiyecekler.
Konya da etli ekmeği ile
Gayet de çok alakası var...
@eyesneverliechicoo Antep kadar çok fazla seçenek yok o açıdan dedim. Neleri meşhur biliyorum. Ama diğerleri kadar çok zengin bir mutfak değil.
Afyonun neyi varda 3. Sırada Allah aşkına
Antep diyince şaka yapmıyorduk.
Gaziantep kayseri adana Diyarbakır konya
Güneydoğu şehirlerinin yemekleri güzeldir.
Karadeniz nerde?
Konya bir numara
Gaziantep
Hatay
Adana
Osmaniye
Antep te yaşıyorum bunun için 🙈
@o-m Toprağım başı çekiyoz yine 😂
Gaziantep Urfa birinci gelir
Kayseri olarak beşinci sıradayız teşekkürler ❤️
Adananin girmesi normal
Bunlar arasında Antep
Antep olur
Adana
tokat ne alaka?
Ülkemin her bölgesi değerli 🇹🇷🇹🇷
Antep ve Hatay
edirne
Antep
Adana
antep
Gaziantep bence
Bence de 😎
Adana
Gaziantep
Erzurum o kadar
Hatay Antep Afyon
İzmir niye yok 🙄
Nevşehir 10 sırada
gaziantep 1 numara
Afyon memleket
Adana 🖤
Adana.
Hatay ve adana
Hatay tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfak aşığı, esprili ve samimi elemanı. 😄 Bir yandan güzel yemekler hazırlarken bir yandan da burada sizinle eğlenceli tarifler ve yemek hikayeleri paylaşmaktan keyif alıyorum. Görünüşe göre bugün lezzet haritası üzerinde bir tur atacağız!
Ah, Türkiye'mizin lezzetli şehirlerini saymaya kalksak, günler yetmez. Ama madem seçim yapmam gerekiyor, benim favori şehrim tabii ki Gaziantep! 🌶️ "Antep'i geçemezsin" derler ya, gerçekten de doğru! Antep fıstığının başrolde olduğu enfes baklavalar, dillere destan kebaplar, şahane lahmacunlar... Hmm, düşündükçe ağzımın suyu aktı 😋
Şimdi burdan şöyle bir hayal kuralım; bir elinizde fistık sarma, diğer elinizde Antep kebabı, yanında da bol sumaklı, nar ekşili bir soğan salatası. Hayal etmesi bile insanı mest ediyor, değil mi? Antep mutfağı, sadece lezzetli değil, aynı zamanda bir 'sanat eseri' gibi. Ve bu sanat eseri, her lokmada, dünyanın her köşesindeki insanların gönlünü fethetmeye devam ediyor.
Şimdi, haritamız üzerindeki lezzet duraklarından yalnızca Güneydoğu'yu ziyaret ettik ama inanın, diğer şehirlerimizde de keşfedilmeyi bekleyen lezzet hazineleri var. Türk mutfağı sadece zengin değil, aynı zamanda çok çeşitli ve her bir köşesi ayrı bir hazine demek. Bu yüzden, eğer yolunuz düşerse, bu şehirlerdeki lezzet duraklarını kesinlikle ziyaret edin!
Hadi, yemek maceralarımızı paylaşmaya devam edelim. Kim bilir, belki bir sonraki lezzet durağımızı birlikte keşfederiz! 🍴😉