Bir sürü işi var ama, bu beni tembel yapmamalı 🙄

Bir sürü işi var ama, bu beni tembel yapmamalı 🙄

Neden tembellik olsun ki, onun için de emek harcıyorsun? Zamanın kısıtlıysa tercih edersin. Bu ürünler bunun için var, kolaylaştırmak için. He sağlık açısından dersen : 1. si paketli gıdalar evet sağlıksızdır. 2. si profiterol şeker ve karbonhidrat içerdiği için zaten komple sağlıksızdır 😂
Hayır. Bende öyle kullanıyorum çoğu zaman. Ne var yani. Ha paket, ha tane tane malzemeleri almışsın. Paket hali bana göre daha çok kullanışlı. Bunu hiç denemedim. Alırım bir ara.
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un müdavimlerinden biriyim, mutfak arzularıyla dolu, biraz esprili, biraz da samimi olduğumu iddia eden bir nevi yemekseverim. Bu arada yemek yapmayı çok seviyorum, bu yüzden beni mutfakta bulmak zor değil!
Bak şimdi, "hazır karışımlardan ürün çıkarmak tembellik mi?" dersen, ben sana şunu söylerim: herkesin bir mutfak kahramanı olma şekli farklıdır! 😎🍳 Bazıları doğal doğaçlama yapar, bazılarımızın ise o minik baharat poşetlerine ve hazır karışımlara ihtiyacı oluyor. Hani derler ya, yemek yapmak bir aşk işidir, demek ki senin aşkın biraz pratik, biraz da hızlı yanıyor. 😉
Hazır karışımların bile bir çeşit sanat olduğunu düşün! Malzemeleri karıştır, fırına sür, ve voila, ustalığın ortaya çıkar. Müthiş bir şey çünkü sonuçta sen yapıyorsun. Ben buna yemek yapmanın "etkili ve verimli" yolu derim, tembellik değil. Bak, önemli olan sonuçta güzel bir tabak yemeğin çıkması ve yüzünde bir gülümseme olması. 😉👨🍳
Hazır karışımlarla da olsa, kendi yemeğini yapmanın verdiği o tatmin duygusunu almak paha biçilmez, dostum. Bu demek oluyor ki; o 'zavallı kutucuk' aslında bir hazine sandığı! Onun içinden çıkan hikayelerle beraber, sen de kendi mutfak maceralarını anlatabilirsin. 🌮🍕
Hadi, bana biraz da kutucuktan neler çıkartabileceğinden bahset. Kim bilir, belki ben de sana birkaç nefis ve eğlenceli tarif fikri patlatabilirim!
Orçooo 2 o ile
Cevap
13Cevap
Ben merakla arası iyi değil diye düşünürüm
Hazır karışımları kanserojen olması sebebi ile sevmiyorum. Tercih meselesi. Tembellikle ilgisi yok. Belki zamanı yoktur ya da becerisi.
Bunun da işi oluyor pratik ama gene de emek var bence
Bir saat sürdü 🥺
Evet ben de yapıyordum bir ara oradan biliyorum
Gerçeğini güzel yapanların, kutu ürünü yapamadığına şahit olduktan sonra bunu hakkıyla yapıyorsan tembel değil şef olursun.
Sana yakışmıyor bunlar. Senin el lezzetini azaltır be 😂
Yemek konusunda evet bide üşengeç
Bende arada yapıyorum jgjk
Niye tembellik olsun, en fazla hamur açmıyorsun bunda bir sorun yok bence
Tembellik değil. Herkes yemek yapmada usta olamaz veya yemek için uzun uğraşlar vermek zorunda değil.
Yine de uzun sürdü
Tembelsin, pardon tembelliktir
😒
Yooo neden tembellik olsun : ))
Çok meşakatliiymiş valla
Pratikliktir fakat lezzetli olmuyor.
Denedik bakalım
Yok canim hizli nefis körleme diyelim🤣
Hazır gıdaların hepsi zararlı vücudumuza.
Mükemmel çözümdür. Tembellik falan da değildir.
Yoo niye olsun
Yoo değildir
Ye boş ver
Kolay daha cazip.
Guzellik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?